Оние па со ауспусине коа ќе почнат да брмчат, ми паѓа жал ми иде да им купам нова кола, се си мислам им се распаѓа таа, а тоа да им било доживљај нив. На темата, се слупаа пред зграда денес, 3 метри после пешачки и семафор, без кочење. Среќа ништо сериозно, но не сфаќам, откако ги ставаја семафориве, се на ист начин се лупаат, нема кочење, директ у друга кола.
Ги спаја идиотизам, по мое скромно мислење. Сфаќам хоби и страст према нешто ама оди доживљавај се негде надвор, стаза, празен паркинг, нива некоја уатевр. Вчера чекав другарка на една поглавна улица во градов кај шо живеам и еден од овие несфатениве со ауспуси 4 пати ја помина улицата од крај до крај со силење, со давање гас со сВе. Немаше жртви, немаше ни други возила, тоа неговото истресавање траеше можда 2-3 мин ама иритира. Одвратно е, не е фраерски и нема да му речам “тебе те чекав, ела оплоди ме”. Глупост на веков…
Абе боље на кеј да трчаат И мене тоа ми текна Сакаш да се издуваш, кеј планина тренинг пливање Ако баш мора у кола, на автопат и чао
Ама кој ќе ги види и чуе на автопат?! Никој. Не им е нив до трчање, до курчење им е. И кога од тоа курчење ќе се деси трагедија, “греота е детето, мила фаца има, сигурно нејќело…” Важи.
На тикток..ќе се снајдат На Саќето на Инстаграм пред 2-3 недели, имаше видеа, дечки си се снимаат по снег цик-цак како возат, сувозачот снимаше и пљас летање колата Едни у банкина на автопат се здрвиле Или па намерно за популарност Овие сите ми се attention whores
Јас не сум новинарка па да придонесам да се знае, ниту се мешам, ама гледам тука ве има во голем број само не сте објективни
По што заклучи дека сум јас новинарка, па мене да ми припадне таа должност од сите? А ако мислиш дека новинарите се необјективни, тогаш повторно коментарот ти е упатен на погрешно место.
@Feminka22 , како што тргнало протестот ќе биде против Јордан, нека е и против него но и за сите пред него и сите после него, протестирајте за правда а не селективна правда како што се покажа периодов Јордан крив а сите други невини и никој за нив збор не кажа и ете ги на слобода.
Тиктокерот со 130 км на час. Машалаа,не пропуштал пешаци. Треба таа апликација да се забрани со закон, почнаа да забегуваат со паметот.
EDNA SEKUNDA VNIMANIE, ZNACI ZIVOT!! POGLEDNI PA POMINI TOCHNO ali sekoj poedinec odgovara za kazna ne moze on da lezhi za site toa bidi sigurna
Овие сите сообраќајки и аргументи околу што како било ми даваат мислење дека треба да се легализира снимањето со камери в кола. После ќе се знае што било и кој е крив. И за сите сообраќајни случувања, казни и сл. Ионака полицијата смима на раскрсници. Кога можат тие зошто не и ние? Сум против јавно објавување, ама се што е во јавноста е јавно, па нема зошто да се забрани снимање.
Да но како што тргнало народот бара тој да одговара за сите мамини и татино синови кои си ја платиле слободата.
https://informa.mk/2022/01/30/doczn...-na-uliczite-vo-skopje-imalo-poveke-svedoczi/ АМААААН ВЕЌЕ, АМАН!
Откако знам, на оваа улица претрчуваат пешаци затоа што ги мрзи да одат 2 мин пешки до пешачкиот, претрчуваат од автобуската. И стари, и мајки со деца, и тинејџери сите! Сто пати сум била сведок. Да не им избега автобусот претрчуваат.