Црна хроника

Discussion in 'Политика и настани' started by Ицолгудбејбе, Mar 31, 2017.

1. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Кога сме кај "кај стигнавме" пред година дена со другарка бев и едни двајца ќе нѐ истепаа само зашто фино лепо им кажавме дека неќеме да се запознаеме со нив и да нѐ остават. Едниов збесна, ми се подаде со главата и градите и посегна со раката да ме удри со зборовите "на кого ма ти неќам"? Само преќутев оти кујзнае како ќе завршев и се повлече.
    Секојдневние се ваквиве, само Денис бил еден од понесреќните.
    И не се случи ова во никаков клуб со дрога и што ти знам. На кеј беше, најнормално место за шетање.
    А дечкиве немаа повеќе од 20-23 години.

2. Youknow

Youknow Популарен член

Јас не сум од Ск и не ми е познато тоа "диско" ама како што гледам нема еден асален ни вработен ни "хостеса" ни келнер ништо... по случката една дотична вработена си објавува кај шо си пеј п*** не ја боли шо се дешава со лугето?!

3. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Пред еден саат ми дое еден што по стоти пат доаѓа за куќата (ја продаваме). По стоти пат му ја кажав цената и да не се враќа повеќе ако не е сериозен и мислам дека среќа што преку ограда му зборев.... ако не ме зачукаше Лили да не сум.

Народот е многу агресивен станат

Oneo, LejlaD, Stressed Out and 3 others like this.
  4. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Како и секогаш по дифолт, куртончињава се обидоа да ги прикријат уште на сам старт. Како бе не ми е јасно со брзина на светлината сите негативци успеваат да испофатат такви тешки врски за да ги штитат за нај опасни криминални дела?! Мислиш којзнае кои фаци се или богаташи па успеале се живо да подмитат. Стварно никогаш не ми се разјасни овој феномен кој владее во државиштево. За најситни прекршоци човек ќе го соголат од казни ама за дела како убиства, силувања, педофилија и дрога сите институции се сплотуваат во интерес на криминалците. Нај интересно ми е кога ќе видам некој тиња лик, дно дна вошкар кој нешто направил, и него го штитат. :devil:

shz, FridaodaMk and buba4e89 like this.
  5. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Дечкото е првоосмничен за Убиство, значи Убиство, јас не знам какви олеснителни околности овде спомнувате, па ќе му намалиле казната, па ќе го пуштиле. Кај ќе оди лице кое и друга земја го гони?
    Овој најмногу ќе добие, со оглед и на неговото криминално досие.

Убиството е слика на државата во која живееме, добра анализа дал Тортевски
    Нефункционални институции, никаква солидарност на народот, младината без компас, издрогирани, деца од нефункционални семејства, социјални служби само за украс.
    Родители кои наголемо потфрлуваат.

Младите се враќаат пијани, родителите ги трезнат. Во мое време ако ние се враќавме пијани, ни следуваа казни, некои и ќотек јадеа, излегување пола година нема. Сега што ќе им правеле, на 15 годишни што мирисат на алкохол.
    Резултатот го гледаме.
    Сите потфрлија, и ние како народ и државата.

Last edited: Apr 13, 2022
    Harper, kukla21, Glowy and 18 others like this.
  6. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Цветко.

7. Abel

Abel Популарен член

Пак ме цитираш како контра коментар на други коментари кои веројатно си читала и сега ги сумираш, иако во мојот коментар нема стварно ништо од тоа што ти го пишуваш како аргумент.
    Пишав веројатно, значи јас си претпоставувам, како и сите други на форумов, дека се криел за да си купи време и да си обезбеди што му треба за раат судење. Се сомневам дека ќе добие највисока казна, ама времето ќе биде попаметно од нас и да сме живи здрави, ќе видиме.
    За Тортевски ќе бидам воздржана, правниот систем не е нешто таму зелено што лебди во воздухот, туку е систем кој е составен од ХУ број членови и е систем кој е трул и корумпиран затоа што ХУ% од тие ХУ членови се корумпирани и до срж расипани.

8. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Јас ти цитирав на која основа ќе побара помала казна кога е осомничен за убиство?
    И ти и многу други, се извинувам ама како пред кооперација да сте собрани и коментирате.
    Никој не негира дека државата не се заплетка со истрагата, ама вашите претпоставки се малтене смешни и глупави. Барем прочитајте нешто пред да коментирате.
    Инаку се надоврзав на тебе, да не ги цитирам сите.
    Тортески батали го, ама не кажа нешто поинакво. Патем, случајот ни покажа каков ни е народот и државата.
    А за судскиот дел остави на судиите да пресудат.
    Не може дечково да го осудат на 3 години.

Glowy, Oneo, Pixi5 and 3 others like this.
  9. Abel

Abel Популарен член

А што мислиш дека е форумов Јуле извини? Скуп доктора наука на заседавање на Асном или виртуелна "пред кооперација"? Настрана тоа, јас од сѐ ова што тебе ти боде очи, спомнав само минимална казна, мислејќи на рангот од-до што го предвидува законот за квалификацијата на делото. ЈО не се изјаснило, не е почнато судењето и ние детали немаме околу тоа, на тоа мислев. А како правото го квалификува делото и која е казната предвидена, не знам и не ме интересира, јас сум експерт во своја струка, не во туѓите. Да повторам иако стварно не е тема, многу се држиш ко слеп за стап за тоа што читаш по книги, а и сама знаеш колку е (не) применливо во пракса и колку исклучоци има од правилата. А ни сама веројатно не знаеш (како и сите ние) колку уште работи задкулисни не ги знаеш. После војна сите генерали, исто како и Тортевски.

10. SeaMermaid

SeaMermaid Популарен член

Па и нема, бидејќи беше во бегство што е отежнувачка околност. Друго ќе беше да се предадеше одма. Плус, со прикривањето и бегството од местото на настанот, уште толку му се отежнува.

Glowy, Mantub, cresa-jagoda and 2 others like this.
  11. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Правниот систем многу добро ми е познат како функционира, повеќе и лд тебе верувај. Знам добро како се станува добар адвокат и што тррба на кој начин функционира правдата кај нас и затоа ми е јасна недовербата.
    Не знам зошто се фати за Тортески, јасго споделив за да не се повторувам, инаку јасно ми е кој и што е во државата.
    Секако не може да си експерт во секоја област, јас знам дека народот се плаши од секакви пресуди, се изнагледавме се, ама еве јас не гледам причина зошто овие три лика не би биле казнети.
    Нема зошто, плус се судат за Убиство.

12. elimkd

elimkd Форумски идол

Ама не е во прашање шамар еден два и толку помина лутината ко на Вил Смит, на видеото се гледаат хиени а не луѓе со умисла смртно да го дотолчат, зела во фаца го гази гадотијава и што е тоа? Да го заплаши или да го усмрти??? Или черепот да му го испарчи??
    Не е ова шамар, паднал, се исплашиле и побегнале…. Не ти е на место никако коментаров ако си го погледнала убаво видеото.

Абе овие заслужуваат на плоштад живи да се запалат

добро ракометаров сам ли бил излезен? Немал ли барем еден другар да повика за помош?

Oneo, Pixi5, Осе and 11 others like this.
  13. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

А како знаете дека немале намера да го убијат? Ги прашавте?
    Патем ако останеше дечково жив со тешки повреди ќе се рачунаше за обид за убиство. Човек што ќе преживее тешка убодна или прострелна рана исто се рачуна дека е обид за убиство. Па ти колку сакаш правдај се дека не си сакал да го убиеш. Ако бил блиску до смрт со намерно нанесени повреди, тоа е.
    Ако умрел од намерно нанесени повреди (тепање) и притоа не му е пружена помош, убиство е.
    "Ненамерно убивање" е не знам, памтам еден случај кај што ловџија си го имаше застрелано другарот по грешка. Сам пробувал да помогне и повикал помош.

Бтв ако давиш некого под вода исто така е убиство. Умрел од давење, ама не паднал сам, некој со сила го држел. Или водата да ја обвиниме тука?

Harper, Oneo, Осе and 8 others like this.
  14. Ta-mara

Ta-mara Истакнат член

Последново и мене многу ме интересира, по се се чини како да бил сам или па во денешно време, едни пријатели што постојат....

Осе, elimkd and Feminka22 like this.
  15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Прочитав страшен коментар - статус од Х особа каде застанува на страна на дискотеката и кажува дека ракометарот бил проблематичен и го бркале насекаде.
    Човекот отиде три метри под земја и направија да се превртува у гроб.

Дно дна!!!

elimkd, christinnn, Feminka22 and 2 others like this.
  16. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Туку, ракометар, спортист, пијан, а веројатно и дрогиран, да ги почекаме токсиколошките наоди. Во вакво друштво, едниот криминалец, другиот наркоман.
    Девојчето раѓа на 17 години. Детето го дала во дома, шета дрогирана и пијана.

Води ли некој грижа во државата за нешто?

17. Youknow

Youknow Популарен член

И јас прочитав еден од некој: "Леле, сега девојчето ке испадне криво.... " Леле, па кој бе муце јас во кома шо бев во 16от сон дома! Секакви будали има шта чеш

Pixi5, buba4e89, Feminka22 and 3 others like this.
  18. fana

fana Форумски идол

Нели кажаа дека дрога немал? :^)

Како бе родила на 17? :|
    Не бе:|

JuLleE and Luciferka like this.
  19. Luciferka

Luciferka Истакнат член

Држава? Која држава јас не сум приметила дека имаме држава, имаме само политичари гладни за моќ и да си го наполнат џебот.

Oneo, Осе, Vanilla15 and 6 others like this.
  20. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Изгледа Андреј го донел, бидејќи некој објави дека се следеле на инста, а после тоа видов Анџело и Клементина не го следеле, ниту тој нив... А исто некој објави дека тој Анџело дал денес изјава дека не го познавал претходно дека некој другар го донел ракометарот вечерта во нивно друштво... Вчера па мислам МВР излегоа со изјава дека на различни маси биле, дека не биле заедно во исто друштво вечерта. Не знам веќе на кого да му се верува... Триста приказни излегоа...

Осе and prashinka like this.