Црна хроника

Discussion in 'Политика и настани' started by Ицолгудбејбе, Mar 31, 2017.

1. crimson

crimson Форумски идол

Како бе не се криви?
    Нелегално е да возиш пијан. На страна тоа колку е небезбедно и неодговорно.

2. Luciferka

Luciferka Истакнат член

Сопатниците не се криви што се возеле со него, за алхохолизирана состојба одговара само возачот.

Angie1432 likes this.
  3. KateKane

KateKane Форумски идол

На што дереџе падна фемина форум, да треба некому да му објаснеш дека умрен човек не можеш да го доумреш. И дека ако си го повредил некој треба да застанеш и да викнеш помош.

Нека ја премести Реин темава у скриено катче бар, да не чита од страна некој ќе ни се смее. И за смеење сме. Срамота е ова.

Harper, CameliaMiller, 1209 and 19 others like this.
  4. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Законски мислам дека пијан не смејш да се возиш до шоферот, само назад, и тие се виновни за неукажување на помош, значи на некој начин се соучесници

5. crimson

crimson Форумски идол

А бе оваа ситуација многу лесно ќе се избегнела со едноставно викање такси и оставање на колата на паркинг кога веќе сите биле пијани. Ама неееее, кај нас не се вози пијан само ако немаш врски кога ќе те застане полиција, никако заради одговорност и свесност за последиците. Па не биле криви, а беееееееее…

6. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Сопатниците коа се симнале од колата требало да се јават во полиција
    Ало полиција тука Филимена од Велес
    Само што се случи сообраќања несрека
    Ристо згази девојче и не застана него продолжи право и ме остави дома а јас сакам да го пријавам случајот одма

Е тогаш ке речиш дека сопатниците немаат никаква вина
    Пу бе срам и арам за родителите шо ве одгледале вакви бесчуствителни стоки

7. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Има врска од аспект на телесна тежина, брзина на метаболизам или дали си гладен или сит при пиењето. Ова зборам некои делумни варијации што прават во метаболизмот и насобирањето на алкохолот.
    Ама да, ако мене ме прашуваш, пивце са пивнеш не треба да возиш

bertold, nextredstyle, Ahoy and 4 others like this.
  8. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Не знам по каква случајност ептен поврзано со сегашниов актуелен случај ама баш вчера на јутуб ми искочи едно видео што е постирано пред три дена од тип што во алкохолизирана состојба возел и си го убил најдобриот другар. Секако дека не сакал, ниту планирал, ама се случило и сѐ уште живее во пекол. Еве слушнете го како зборува и не знам, нека ве допре малку пораката што ја дава. Бидејќи нормално дека никој не излегува со умисла од дома да убие некого, ама од "мене ништо не ми е", "можам да издржам алкохол", "добро возам", се случуваат убиства. И сите што мислат дека баш на нив не може да им се случи, им се случува.

***Реин ако бришеш мислења те молам премести ми го барем во сдк ова.

9. Anie93

Anie93 Популарен член

Секој што стои зад волан треба да вози со прилагодена брзина, не дај Боже може да се направи беља и со 50 ако возиш ама помали се шансите. Совест само треба, да се знаат правила и секој да ги почитува. Секој од нас барем еднаш возел изморен, изнервиран или ете со испиена некоја чашка, зборел на телефон. ... Само треба да има контроли, камери за пример брзина да ти измери и утре ден да имаш казна. Да збориш, скролаш на телефон да има казна. Можеби так аќе се свестиме. Не дај Боже да си во кожа нит на оној што направил беља секако.... Секој што вози мислам е во ризик, но барем да бидеме малце поодговорни, посовесни и да сфатиме дека животот е многу вреден да не заврши нечиј живот бар на нешто што може да се превенира

dejziii, MarijaMi90 and Feminka22 like this.
  10. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

Банирана е @Luciferka од темава поради тоа што ја однесе оф-топик. Ве молам не продолжувајте понатаму, вратете се на темата.

bertold, joy1, buba4e89 and 3 others like this.
  11. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

bertold, Серотин and MoNiToDi like this.
  12. нина122

нина122 Популарен член

Она што го пишува порталот Хроника.мк, Николов веднаш по ударот во саботата со огромна брзина со патничко моторно возило Мерцедес го напуштил местото на инцидентот со други тројца млади лица во возилото..
    Истите ги иставил низ Велес, по што Николов првиот ден се криел во селото Бузалково со мнозинско албанско население.Тој имал добри конекции со селаните со кои тргувал со дрва. Го криеле во напуштена селска плевна по што добил порака дека полицијата има индиции кај се наоѓа па бил приморан да го напушти селото.Според порталот, тој последните часови се криел во пештера која се наоѓала на патот кон Чашка. Тој преноќил, се греел со оган, но имал недостаток на храна. Неодрлжливата ситуација го натерало да се предаде сам на полицијата, додаваат од Хроника.мк.

Luciferka and awkey like this.
  13. awkey

awkey Истакнат член

Леле сериозен ли е човеков..... Ова нормален некој не го прави... Срамота и ужас.

Harper, christinnn, fbaby and 4 others like this.
  14. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Филмско сценарио. Без трошка емпатија. Во пештера седел бе, до кога мислеше така. Ама од потсвеста не се бега во пештера.

15. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Никој не може да земе возачка дозвола без да помине курс за прва помош. Курсеви за смбо се одржуваат и во фирми и претпријатија, не е дека е научна фантастика.
    И видеа на јутјуб да гледаш за реанимација на срце, ќе знаеш дека не можеш да притисниш желудник на градна коска. А и да притисниш ете во паника или од незнаење и да исповрати не значи дека повраќаниците ќе се вратат во душник. Во секој случај, масажа на срце се прави само ако срцето престанало да чука, а ко шо рече Мантуб, полошо од тоа, ништо не може да му биде. Така да, во не дај Боже ситуација и неправилна масажа на срце може да е подобра од никаква.

Да не влечкам оф топик, многу сум изреволтирана од случајов.
    Можеби би можела да разберам сѐ, ама да удриш некој и да продолжиш да возиш ко ништо да не било, не можам. Картон на улица да го собериш, ќе застанеш да видиш шо е, а не пак дете.

16. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

OФ топик и од мене, се извинувам, ама корисен е муабетов. @нина122 како што ти рекоа, не за џабе се полага прва помош пред полагање за возачка, а и за повраќајнците што ги коментираш цело време, гледам немаш познавања, затоа се легнува на страна повредениот после понудена помош. Во кола ако немаш опрема за прва помош е казниво, исто без положена прва помош не можеш да станеш шофер, значи тоа постои со причина и дефинитивно е измислено за да ПРУЖИШ прва помош... И може паметно би било да си земеш часови прва помош, оти гледам немаш основни познавања и скроз погрешни мислења, би требало заради твое добро, да си одиш во црвен крст на часови и полагање. Што повеќе знаеме за овие работи, толку попразни би биле темиве за црна хроника.

17. bertold

bertold Популарен член

Таму требало да остани, спрема однесувањето таму и му е местото.

18. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

https://centar.mk/blog/2022/12/22/j...nejzinata-obleka-horor-ja-potrese-makedonija/

Чим ми стигнат парите од МОН, идам на Битка, купувам нож и пепер спреј.
    Кој не го напраи тоа еве на.
    Очигледно треба правдата у наши раце да ја зееме.
    Греота девојчето..ќе си има трауми за цел живот ради некој болен психопат шо не знае за не.
    Ваквите заслужуваат да ги врзеш голи за кола, и по Партизанска да им ја дереш кожата, а на секои 500м солна киселина да им ставаш на раната.
    Да го боли, до степен шо и да сака да умре, телото од болка нема да може да се препушти.

Konfetka, dejziii, manako1 and 13 others like this.
  19. KateKane

KateKane Форумски идол

Затоа треба да постои јавен и достапен регистер на силувачи.

Еве и да го осудат, ќе искочи и пак ќе го направи истото. Ебате тоа смрадовите ебате, не знаат за зборот не.

Како сме ние другиве девојки заштитени од овој? Како се девојките од Гевгелија безбедни кога во градот ваков им шета?

Се надевам дека бар ќе го дознаеме кој е, да не смее да помисли да се припари до друга девојка.

20. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

никако..
    дај стварно кај да се пише за тоа
    ја ќе пишам ако треба.
    Нека има на МВР како што ги има оние шо се трага по нив, или шо ги бараат со потерница
    јасно и гласно да се знае кое е ѓубре ѓубросано
    да биде обележан за цел живот, како шо жртвите ќе си го носат тоа за цел живот
    не знам како да ви доволам како ме вади од кожа ваква вест, ми буди такви психопатски мисли шо некад се прашувам дали сум нормална уопште
    органите со голи раце би им ги вадела бе
    ниикој не заслужува да биде силуван, малтретиран, да се чувствува загрозено
    толку ако му се ебело, а оваа неќе, нека си плати курва на крај краева, порничи има за безпари
    гнаса