@CameliaMiller може не пријавиле зошто нема лиценца од државава докторката https://telma.com.mk/2021/02/08/кривични-пријави-за-доктори-од-битола/
Ке ја изкоментирам објавата за настраданото детенце Прво ептен ми е жал за смртта на детето и неможам да укривам никој И сите и никој се/не се виновни Но бидејки се едуцирам за стрикна раса на куче у намера сум да земам(од пред 3 год) и од прво камче на плацот кога почнав да заградувам плац и да градам куќа одам со план да биде ок и за куче да можам да имам да има услови и оно и ние и гости Плацот ми е голем 4000 кв и целиот ми е заграден со 2 метри стубови и жица плус ѕид 2м со капија со клуч Плацот ми е надвор од градот и првично ми е битна нашата сигурност затоа и го земам најповеќе но сакам да има сигурност и за други луѓе затоа и го заградив Откако ке го земам ке ставам табла на видливо место и ке си има и плус бокс за кога ке дојдат луѓе да го затворам во боксот во друго време ке си биде пуштено по дворот бидејки е заграден а него му е обврска првично да ми чува имот (земам куче и оде на дресура одма) И сега ако јас сум ставила 2м ѕид ,сум ставила табли со известување пази куче а тебе ти текнало да прескокниш ѕид и да ми влезеш у МОЈ имот кој ке ти биде крив ако моето куче те нападне јас или ти? У овој случај е жално шо е тоа дете и што завршило со смрт Детето е мртво Кучето ке го успијат А родителите и газдата на кучето ке треба да живеат до крај на живот со гриѓа на совест и со огромна дамка
Секогаш ќе стојам на то дека во секој случај, новинарите исто треба да одговараат. Дали од кој да биди побрз, посензационален или од шо толку се кадарни, сè само кажано, недокажано, разбрано, недоразбрано.
Абе има "гости" постојано. Нашиве овде обучуваа Срби една метода скоро. Има начини. Не е начин да не пријавиш. Не е начин да изиграваш над закон. Во Санте родилката почина од еднакво невнимание и изигравање шерифи.
@Limpan има многу шпекулации зошто али не би да навлегувам најголем дел се поврзани со поранешниот претседател на собрание, но што е вистината нема никогаш да излези на виделина
Не се откри јавно, но на родителите им беше кажана "верзија", за која се ветуваше дека ќе биде кажана јавно, во која се вмешани политичари ама на крај не испадна ништо од тоа.
@Ugly Duckling убаво кажано, но кај нас новинар никогаш не сносил одговорност за вакви објави, можеби од политичари биле тужени, али од обичен народ не. Сепак извесување на бомбастични непроверени информации треба да се казнува. Особено кога станува збор за смрт. Семејство чита, не е во ред, за кликови да се погазува се. Воопшто немаат етичност, за една иста вест ќе прочиташ 5 различни верзии, што не е во ред. Конкретно за детенцето 3 пати различно време беше изнесено, па на гости било...
За истиот гинеколог претходно имаше и кривична пријава за злоупотреба на службата, кога лани заедно со друг колега дозволиле трето лице кое кое не е вработено во оваа установа да изведе царски рез во операциона сала додека биле на дежурство. Шта више речи.
https://sdk.mk/index.php/dopisna-mr...v-za-pochinatoto-bebe-vo-bitolskata-bolnitsa/ По сето ова, во јавноста се погласно се поставува прашањето зошто кај пацинетката не бил направен царски рез порано за да се спаси новороднечето. Е овој дел и мене ми е нејасен
Се додека бебето има добри тонови секогаш инсистираат на природен. Е тука дали воопшто следеле состојбата на бебето што продолжиле со спонтаниот пораѓај? Од одреден момент е прекасно и за царски, па се пристапува кон вакуум…но каде биле докторите што следеле и ја извршиле проценкава
Не умре бебето дека гинекологот не ја запиша во тетратката. На сосем други доктори им умре. Ама нив ниеднаш не ги спомнаа ама отупеа оти овој во тетратката не ја запишал. Арно имаше напишано Сашо Тасевски прееска на фб... Ние сме колевка на пореметеноста....