Ова не е за во темава. Не дека не е можно, но без доказ е рекла-кажала. А, можеби и чул за 2-3 такви, па преувеличува.
Па , нова не ми се отвораше... посоодветна не најдов ако има преместете. Ни за 2-3 ца не е во ред.... Дали преувеличува не би можела да кажам ,некој ако има во ПИОМ да може да провери па да каже
Ништо чудно веќе државава, а и народов и дното го пробушувме. Случајот со онкологија капак како имаат душа и како мирно спијат навечер медицинските лица кој го правеле ова не знам..
Не знам дали прочитавте, денес на фб актуелен е случајот за внукот на Љубе Б. бил киднапиран поради 4кг хероин, не ги исплатил парите. Колку тоа би вредело?
Со стажот можно е. Сите околу мене што влегоа во пензија им фалеа по 2-3-5 години и не ги пронајдоа. На еден комшија од 18 години му испадна дека има 14 години и нешто, нема 15 и си остана без пензија. И си почина, а денар не зема како пензија, иако работел. Треба да објасни човекот што пишал за ПИОМ, како и што, да се провери дали е така. ПИОМ е хаос, никаква институција, тотална нула. Од нив чекав документ 5 месеци, тоест тоа беше решение за пензија за татко ми. Значи за 5 месеци некое пензионерче дури чека решение ќе заврши на извршител. Им извршив притисок, морав да се повикам на лични контакти, утредента решението беше потпишано. А има и рекордери што чекаат решение од ПИОМ и по 8 месеци. Дури еден рамковен во ПИОМ ми се дереше дека тој само кревал телефон, другите не ни кревале. Какви говеда плаќа Македонија да клатат врата, примаат плата, такви никој не ги трпел, туку би им дал овци да пасат и чао.
Мене тој случај ми мириса уште од сам старт, уште на почетокот кога го снема на велико се коментираше дека се занимавал со нечисти бизниси.. На такви, крајот им е секогаш лош..
А го фалеа дека бил момче за пример, спортист, фин и културен. Па и такви деца прават, и се чудиме оти од овде паметните избегаа, олошот со мафијашки тенденции си остана и цвета.
По спроведена истражна постапка, Основното јавно обвинителство Скопје поднесе Обвинителен акт против две лица за грабнување на внукот на Љубе Бошковски, Самоил Костадиновски, а намерата им била да ја плати дрогата која претходно ја украл, хероин во количина од 4 килограми. „Едното лице е обвинето за кривично дело – Грабнување од член 141 став 2 во врска со став 1, сторено во соизвршителство, додека второто е обвинето за помагање при извршувањето на кривичното дело. За истиот настан, постапката против уште едно лице е привремено прекината до негово пронаоѓање и лишување од слобода. На 3 март, на улицата „Христо Татарчев“, првообвинетиот, заедно со лицето кое се наоѓа во бегство и други непознати лица, извршиле грабнување на едно лице, со закана дека ќе го лишат од живот. Намерата им била да го натераат оштетениот да плати претходно украдена наркотична дрога – хероин во количина од 4 килограми“, соопштија од Јавно обвинителство. Второто лице опфатено со Обвинителниот акт со умисла им помогнало, ставајќи им на располагање средство за извршување на кривичното дело – автомобил „Волво В40“ со скопски регистарски ознаки. „Со возилото обвинетите го однеле оштетениот на непознато место спротивно на неговата волја. Во следните неколку дена, преку пораки на мобилни апликации од непознати испраќачи, членови на семејството и блиски лица на оштетениот добивале пораки со барање за уплата на средства за наводно преземена, а неисплатена наркотична дрога. Со цел да се прикријат трагите, возилото со кое е извршено кривичното дело и во кое последен пат бил виден оштетениот, било опожарено во Драчево. Јавниот обвинител, со поднесување на обвинението, предложи да биде продолжена мерката притвор за првообвинетиот, додека за помагачот претходно определените мерки на претпазливост да се заменат со мерка куќен притвор“, дополнуваат од Јавно Обвинителство. Семејството на исчезнатиот скоро повеќе месеци чекаше било каква информација за Костадиновски. Тие побараа помош и од граѓаните, кои имаат сознанија, за истите да ги споделат со полицијата.
Јас мислам го имаат средено уште одма овие што не им ја платил дрогата, а жена му викаше спортист бил.. Убаво си кажа жената, само не кажа по кој спорт е поточно..
Не се дрогира дечкото. Не сите шо имаат работа со дрога, ја конзумираат. Поготово хероин А дечково не верувам да е жив за жал..досега ќе имаше нешто. Со месеци го нема
Зашто да не се смеам, он труе млад народ, му продава хероин, ги уништува луѓето, јас да го жалам ли треба? Треба да ги снема од планетава и него и сите како него што ги уништуваат животите на луѓето, не го жалам, јас обично секого жалам, мравка би сожалила, ама еве него не го жалам, бидејќи таквите не се за жалење.. Да ни е државата како треба, треба да скапе во затвор, ама очигледно не ни е, и нарко дилериве може да ги снема само ако сами меѓу себе се истребат.
Прочитав коментар на фб, сите синови/внуци на функционери се во овој бизнис. Се запрепастив искрено, оти дел од ова е докажано, за некои.
Со сила им нудел? Еве јас не конзумирам дрога никој не ми дошол со сила да идам да купам. Самите се уништуваат. Што мајка бараш да купиш дрога? Него сега секој трет шмрка па дури и стана во мода тоа да се прави. И јас сум за да се истребат нарко дилерите ама сепак станува збор за смрт. Каков и да бил не е воопшто за смеење.