Па не знаеме дали не би постапиле и на погаден начин со нивен врсник. И не смееме да се тешиме дека ај барем не силувале како децава што се зборат. Во моја генерација можда не силување, али плескање девојчиња по задник беше нормално. Мене соученичка ме фаќаше за гради и ми влегуваше во тоалет да види дали сум се бричела доле. И ствариве се ужасно гадни без разлика што однадвор изгледаат ко само подбивање и нешто пролазно. Дали ги тепале или злоставувале од дома не знам ама дека во нивниот мозок не беше нешто во ред, не беше. Мислам ај сите имаме по најмалку еден пример од сексуално вознемирување во школо од врсници така да ова со децава не е некој исклучок па да сме изненаѓени дека 99% од родителите се совршени, а само тук понам некој ненормален е.
Никад не сум рекла дека ме ТЕПАЛЕ. Или може сум го употребила зборот, ама никад не било поише од шамар, и не било незаслужено. Не се осеќам долна да ви го ставам животот на тапет, и да ви се правдам за МОЈОТ ЖИВОТ. Ја ќе искочам понормална од сите мазени и пазени. Не сфаќам која е потребава од моја анализа? Сакате да ви пишам матичен број да видите дали иам ЕДНО дело? ЕДЕН проблем направено? Еднаш дали ме застанала полиција? Мене тоа шо ми се дешавало, на пола да не ви се деси, нити мислам да раскажувам. Шо иам зборено иам зборено. Другото составувајте си сами. И може колку сакате да ми се пуштате. Ја ќе воспитувам дете по мое. Нит ќе биде казнето, нит удрено, нит тон ќе му се повиши без причина. Како шо има награди, мора да има и казни. Не знам зашо на убијци не праите вакви анализи, зошо убиле некого. Ги праите од гомно подоле.
Па ти цело време се ставаш во средината, како Ти би направила, како ТЕБЕ те воспитувале... И затоа. Ама да, имаш речено дека и твоите те тепале и не ти е ништо, еве супер си испаднала, да не се правиме сега тука будали, или да бараме цитати, стои све на форумов. Да пишуваше конкретно за случаиве, без цело време јас вака, јас онака, мене вака, мене онака, веројатно немаше за тоа да те цитираат. Имаше, стварно, ама силување со шише? Ко епизодана од 13 причини зошто, кога со метла го силуваа, само беа средношколци. А прво одделение? Што понатаму? Ама, каква е државата, све ќе се заташка.
koga na mali deca im se davaat mobilni,bez kontrola sto gledaat tek ke gledame uzasi i od deca, dovolno se iznagledav po fb vozrasni lica veke ne znaat da se kontroliraat a decata od niv ucat., ne sum za nasilstvo no ova e veke ludilo , kaj sekoe treto dete veke moze da vidis nekoj simptom, dal osameno, zapostaveno, maltretirano , veke opstestvoto ni stanuva nezdravo a za tik tok jas mislam deka treba skroz da se blokira ili da bide zabranet za maloletni lica, nov clen sum no redovno citav forumot , otstrana gledano i na forumov ima mnogu vreganja, poniuvanja i imam primeteno nekolku mnogu nasilni i agresivni clenki i sl , se ona sto vo drugi temi se protiv, izigravaat svetici i koga necij kojmentar nema da im se dopadne istite tie toa go pravat vrz clenki bez da razmislat deka so toa ja povreduvaat, psihickata tortura i izzivuvanje se polosi od samar.
Како направиле ваков пропуст бре греота девојчето. Барем детска клиника важи за многу стручна установа. Да не се посомневаат на пневмонија ... Не знам
Во ЗОО - “птичји грип” - луѓето што ги стрелаат птиците се без заштита односно во скафандери без маска.
Кај ќе им оди душата бе? Што им сметаат едни птици? Што ќе им смени ако ги убијат? Грев ќе ги фати од господ. Коските во пеколот ќе им горат, и тие имаат душа исто како човек да убиле.
Па ако животно има некоја болест, го убиваат. Само, од кај излезе сега ова и дали има некоја друга позадина, оти кај нас се' е можно... Чудно ми е како така без налог го извршиле. Објава од ЗОО Скопје:
Мене ми стои само тоа соопштение каде што кажуваат дека без никаков документ налог или доказ им влегле од АХВ.Не спомнуваат од ЗОО птичји грип во соопштението.
Дали поранешниот директор, или кој и да беше, имаше соопштение за птичји грип, не знам точно. Ама како кажаа сите посетители што биле изминативе денови, да се тестираат. Кој знае што е точно, греота за животните.
Зошто нема уште одговорност за децата од Ѓорѓија Пулевски? Или пошто од затруени деца немаше страшни снимки ко од птициве? Открија стафилокока во бомбици...и никому ништо. Ќе нѐ трујат лагано значи кој стигне.
Да...ама не беше толку сензационално како болни птици. Беше пред еден месец. 140 деца се затруја од стафилокока и лека полека се заборави случајот.
https://www.slobodenpecat.mk/kujnat...izheni-da-ne-se-sluchi-novo-truenje-so-hrana/ Еве пак ја отвориле. Дури децата кои си носеле од дома не можеле да јадат заедно со другите во мензата. Во живот се немам отруено од храна од дома, а и месо и млечни производи јадам доста. Едит Треба родителите да отидат маме да им ебат на кој ѝ да работи таму во кујната.