Црна хроника

Discussion in 'Политика и настани' started by Ицолгудбејбе, Mar 31, 2017.

1. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Глупаков пред 6 месеци излегол од поправен дом. Така рекоа на МТВ. Еве колку се поправил

Бел ден да не види

SummerGirl likes this.
  2. lovely91

lovely91 Популарен член

Ќе види за жал ,во нашава држава нема правдина....

3. butterfly6223

butterfly6223 Популарен член

Го преплакав девојчето, нека почива во мир :u:.
    Превознемирена сум, многу лута и револтирана. Не ми е јасно како може некоја стока да лета со 130 км/ч во населено место.
    Ама скапана држава, уште поскапан систем, наместо зад решетки типот дивее по улици.

Harper, SummerGirl, dea.18 and 7 others like this.
  4. нина122

нина122 Популарен член

Мислам дека тоа 130 е преувеличено, секој што возел на Партизанска знае дека нема шанси со колата да кренеш повеќе од 80 таму..

5. An-na

An-na Форумски идол

6. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

И 80 да возел, не го прави помалку крив

7. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

А дозволено е колку?
    Секој што вози по Партизанска треба да знае, а не тоа што е улицата ко писта да се понашаат дека е стварно факинг писта

Како бе така со 80 , еве да не е 130, не излетат да се забодат у некој ѕид па после нив да ги жалиме наместо надежно младо девојче?

Ќе има утре протести?

8. angel4444

angel4444 Популарен член

Цел ден видеото не ми искача од глава. Како рика гадот на цел глас - Што напраив бе, види што напраив..мислам дека на крајот слушам дека кажува види го девојчево греота е...
    Идиотката што му вика смири се е некоја "манекенка". Така барем кажуваат. Со него била, и е соучесник убиец. И она да одговара.
    Издрогиран, пијан, без возачка дозвола, возел 130. Убиство со умисла, свесно.
    Читам луѓе го бранат - не сакал ни тој, млад е и неговиот живот е уништен.
    Не, дефинитивно сакал.
    Сакал и кога го фатиле со куп дрога, сакал и за тие 10 сообраќајни прекршоци што ги имал претходно. И никому ништо.
    Чудно како секогаш вакви монструми се деца на видни личности - мајка тим лидер, невидена кариеристка што сите што ја знаат кажуваат најдобро за неа, татко со висока функција во војската.
    Зошто своите врски и влијание не ги искористиле да му помогнат? Дали со издржување казна, лекување, што и да е.. Макар и ќотек бе. Татко му е баш тој што знае како ќотекот превоспитува кога нема друго чаре.
    Скрши го, омодри го да не може да мрдне, па да видиме дали ќе е психопат. Ама не, синче единче, пари, коли, врски - нас никој ништо не ни може.
    Сега животите на 2 фамилии се засекогаш уништени.
    Само што едниве не заслужија..;(
    Сигурно сега на неговите им вредат парите, врските или што и да дале за да му ги заташкаат претходните глупости.
    За убиецот најстрога казна, но да се казнат и родителите и сите инволвирани заради кои дечково слободно си шетал по улици.
    Сите ние или нашите деца можеме да бидеме на местото на Фросина.
    Прежално...:u::u::u:

9. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

И трета партија да е на власт, за тој што има врски не е проблем. Ќе си плати и чао пријатно. А родителите и фамилијата ќе жалат цел живот. Катастрофа од судство.

Дали некогаш ќе има правда? :devil:

10. Dominodancing

Dominodancing Истакнат член

Хаос, некој да е со душа од јад ќе умре сам кога ке се свести што е направил. А овие барат врски потплаќат да се спасат и ич не им е гајле. А тој што чека и бара правда овде само ке оболее од мака и неправда.

11. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Мислам дека студентите пак се организираат, само не знам дали за утре. Ќе објават сигурно.

12. DS10

DS10 Истакнат член

Не ми беше зборот дека вмро, кој сака нека е, и ездеес нека биде, последици мора да се сносат. И во времето на ездеес имало проблеми со детиштево па не завршило в затвор. Проблем не само вмро или само ездеес, проблем е корупцијата што ни е влезена во сржта на секој еден македонец, од најмала ситница ко носење 200 грамско браво кафе кај доктор на обичен преглед затоа што мислиш дека ако не го сториш тоа нема да бидеш добро услужен, па и до најсериозни ситуации како со детиштево кое очигледно е високо над законот.

13. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Баталете бе луѓе партии. Системот од нив ни е покварен. Ако сакаме да го поправиме - сите треба да се збришат. А за тоа не треба ни да ги спомнуваме, во никаква конотација. Ниедна!

Се спомнува Србија како пример - да, одличен пример е. Затоа што толку културно и моќно ја водат борбата невклучувајќи ниту опозиција, ниту невладини, јавно оградувајќи се од истите. Затоа и имаат толкава поддршка, се гледа дека го прават тоа што го прават со пасија и од срце. Денес се номинирани за Нобелова Награда за Мир.

Им се восхитувам. И верувам дека и ние, посебно младината, сме спремни и зрели барем за толку. Ако можеле Србите, дефинитивно можеме и ние.

14. nena2010

nena2010 Форумски идол

Кои 2? Јас само една фамилија жалам.. другиве ич.
    @Ahoy не можеме ние ништо! Ова ќе биде денес и утре и толку. Понеделник како ништо да не било.. таков народ сме.

sj *O*, angel4444, *Amethyst* and 3 others like this.
  15. Dominodancing

Се добро си напишал до последната реченица. Ти знаеш ли што се Србите како народ наспрема нас? Они са борбени, не се жалат а не како нашите продадени души, "ќути има и полошо" , "ее зашо ја да сум нека иде друг ја сум скапа кожа" и сл.

*Amethyst*, eliesaab and nena2010 like this.
  16. Iva:)

Iva:) Популарен член

Кои студенти, има нешто официјално постирано? Би сакала да знам, затоа што не мислам дека оди на добро работава. Од она што го видов пред судот, трагедијава ќе се искористи за политичка борба за жал. Пред Силбо беше ок, спонтан собир но прв ред на протестот пред судот ми личеа ко да беа професионалните Нво шарени протестирачи. Веќе виден перформанс, дојдоа спремни, хистеришеа и фарбаа.

tambelina, eliesaab and nena2010 like this.
  17. nena2010

nena2010 Форумски идол

Студентите во србоја не дозволија ниту еден политичар да се појави. Ни опозиција ни никој.

sj *O*, *Amethyst*, JuLleE and 2 others like this.
  18. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се надевам нема да е така. Сепак мислам дека моментално сите се и под влијание на протестите во Србија, може да нè охрабри повеќе. Имаше и во Хрватска, Босна.

Можеби, ама искрено, може не знам како ќе звучам, ама јас нас нè сметам како многу попаметен народ од Србите. Во таа насока ми беше последната реченица.

Од УСС. Мислам дека и тие во првите линии пред суд беа од УСС.

19. nena2010

nena2010 Форумски идол

https://vm.tiktok.com/ZMkVDouVj/
    Пешки од Белград до Нови Сад. Кај нас од Ѓорче до Лисиче мачмо ќе им биде да одат..

sj *O*, Harper, sunshinebabe and 8 others like this.
  20. Dominodancing

Ние паметен народ? Абе тие што беа паметни иселија се од тука. А тие што останавме или сме полуделе и не знаеме веке што е нормално а што ненормално или сме мазохисти. 34 години не крадат, лажат, обекат и ништо не исполнат едни исти, и пак веруваме и гласаме и све. 33 години градат пруга од Кочани до Благоевград 60км до граница 65 нека е до граница. И една шина не е ставена. Име сменија, пари искрадеа милиони и никој не е вратил денар додека народот го полнат со кредити ака должничко робство. И ред други работи со здравство судство, и ние паметен народ сме биле, абе Србите се за нас научници.

sj *O*, Ikigai Iki, TamaraSJ and 2 others like this.