Црна хроника

Discussion in 'Политика и настани' started by Ицолгудбејбе, Mar 31, 2017.

1. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Со таа брзина возилото не ни може да застане на местото на несреќата.
    Никаде не спомнаа дека имало кочење.
    Така да некој што е по физиката нека каже подобро после колку изминати метри може да застане возилото и колку треба да е времето на кочење.

2. vans001

vans001 Активен член

Се вратил на местото да провери или си заминал, не знам детали за несреќава...

3. Iva:)

Iva:) Популарен член

4. franca

franca Популарен член

Истово го помислив, секој различно реагира, ама дефинитивно за смрт не знам, мислам не би била свесна дека уште стварно тоа се случило не па да се замарам со новинари и вмро сдсм, како и да е, не сме сите исти, тоа е.

5. kristina.k

kristina.k Форумски идол

@ALISA0000 пишаа дека е добро кучето, со скршена нога.

6. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Кученцето е удрено, не е влечено, од самиот удар избегало и на крај се сокрило под колата од страв. Кученцето е добро има само скршеница на ногата. Имаат објавено за него дека е добро

7. Misskirova

Misskirova Популарен член

Кучето е живо
    Имаше соопштение.

ALISA0000 likes this.
  8. An-na

An-na Форумски идол

А, што кога двете се „наши деца„ како во случајов?

Затоа, не се чудете зошто таткото излегува јавно и се заблагодарува. Прави јавен притисок, инаку копиљов и неговите очигледно имаат јаки врски и без јавен притисок се ќе се заташка.

Ако не можете да помогнете, барем не одмагајте.

9. Bella.alleB

Bella.alleB Популарен член

10. Iva:)

Фатиме Фетаи била обвинител против Васо и еве што напишала во жалбата против одлуката да се "пушти во поправен":
    При изборот на видот на санкцијата наоѓам дека судот требало да ја цени личноста на обвинетиот, кој, за жал е со ниска морална свест во смисла на неговата возраст, општествен статус и држење пред судот… Во текот на целата главна расправа обвинетиот покажал манипулативно однесување и негирање на материјалните, така и на вербалните докази, а самиот факт дека истиот не ја признал својата вина пред судот и доброволно да ги прифати последиците од своето однесување, со кое нешто би покажал сериозно каење за стореното, доволно зборува за неговата свесност и истрајност како млада личност да се занимава со продажба на наркотична дрога, во станови специјално изнајмени за таа намена, каде таргет е младата популација, што е доволна слика за неговата ниска морална свест и лукративни побуди на лесен начин да дојде до профит на незаконит начин”, истакнала Фетаи.
    Таа додала дека казната која ја добил Јованов нема воспитно да делува врз него во понатамошниот живот, бидејќи станува збор за сериозно кривично дело, со сериозни последици.
    Како што дознаваме, истата обвинителка Фетаи во два наврати дала и негативно мислење да се укине притворот на Јованов и барала обвинетиот да остане зад решетки.
    Убаво го проценила монструмов само што и судот и апелација останале без слух. Па уште сега читам колешките изразиле подршка до судијката. Монструми.

kim.k, eli25, Ingvild and 30 others like this.
  11. ¯\_(ツ)_/¯

¯\_(ツ)_/¯ Истакнат член

Само поради вакви настани треба да се врати смртна казна, бидејќи со нејзино враќање ќе размислат дали ќе дивеат вака. Статистички гледано после укинување на смртната казна во Југославија се зголемува процентот на кривични дела и убиства. Системот е трул, ама самите сме виновни за тоа.

12. vans001

vans001 Активен член

Ahoy, SummerGirl and Iva:) like this.
  13. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Зарем на партија треба да се заблагодари?
    Нели е борбата да престане притисокот користејќи врски?

eliesaab, Emy867 and Tanjamm like this.
  14. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Пандов кажа дека потоа заплениле 70 телефони од затвореници. Ќе им ги препродадат после пак де.
    И ете, се труделе, ама немале услови, униформи немале затворските стражари, па ги наследиле такви, па биле корумпирани, па отпуштале, па не знам што праеле... Мислам Пандов|(

Last edited: Feb 5, 2025
    eliesaab, violetblue and SummerGirl like this.
  15. An-na

An-na Форумски идол

Абе Јуле, да не си им во кожа.

TammiB5, dea.18, Antebellum and 3 others like this.
  16. Iva:)

На жалост тоа нема да се случи затоа што стремиме кон ЕУ, инаку сум за враќање на смртна казна. Ама според ЕУ не смее да има. Пример дека е добра таа казна е Белорусија каде не е укината, прочитајте за тоа колку е ниска стапката на криминал.

eliesaab, lovely91 and SummerGirl like this.
  17. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Муслам дека таткото што излегува во јавност, сестрата, дечкото излегуваат и се жртвуваат натчовечки (бидејки е огромна болка), а даваат изјави за да вршат протисок да се осуди гадот што им ја уби Фросина.
    Се борат за неа на тој начин и тоа им дава сила.
    И ќе бидат издржливи и упорни додека не го осудат.

18. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Блиску беше многу. Не можел во секунда да закочи на таа брзина, ја удрил, почнал да кочи и ја тргнал колата најдесно, околу 15-20м од пешачкиот беше, вака од око.

И да не удриш во ништо да кочиш во место на 130-150+ брзина, не може колата да застане одма.

SummerGirl, wendy2 and fana like this.
  19. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Ана знам, само реков да нема партии. Ама и тие ја имаат изгубено вербата во системот и мораат вака.
    Само што не е тоа нели борбата.

Инаку ако можат, мораат и треба да се во јавноста. Да се гласни, да ја видат сите таа болка и да се чукнат во глава оти секој може да биде следен.

20. fana

fana Форумски идол

Таа може го видела оддалеку ама мислела дека ќе застане и не проценила дека вози пребрзо.
    Со таа брзина за секунда доаѓа до тебе.

Мило девојче, не можам да се помирам како за миг ѝ заврши животот.

Овие судиите што дадоа поддршка малоумни ли се? Тие не треба збор да кажат, а ако некој ги праша дали ја знаеш таа и таа да речат не, не ја познавам. Одвратни ухлебени во фотељи бедни ликови кои мислат дека се над Бога. Аир да не видат никогаш.
    Транспарент имаше убав на протестот сите одиме кај ист судија а таму има само една правда.

Фросина почивај во мир:u: ;(