Црна хроника

Discussion in 'Политика и настани' started by Ицолгудбејбе, Mar 31, 2017.

1. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Во какви услови работи персоналот во болниците и амбулантите не ме ни чуди вакви работи да се случуваат. Со оглед на тоа дека веќе долги години надлежните не можат да ги подобрат условите или не можат или не сакаат од тие две едно е. Од друга страна кога ќе се спомне недостатокот на амбулантни возила ти станува јасно во каква состојба е здравството.

2. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Ауууу срце ми се стегна :(
    Јадна фамилија. Место во радост, во црнила завиткана. Страшно!!

3. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

По ова, појасни ми се тие 'околности'.

https://sitel.com.mk/somnitelen-konkurs-za-vrabotuvanje-vo-ijz-kumanovo

Како и по кои критериуми јавните здравствени установи во земјата вработуваат млади лекари? Во Сител се јави револтирана докторка од Куманово која сакаше да остане анонимна, но ни раскажа за шокот што го доживела вчера кога дознала дека не е меѓу тројцата кандидати кои ќе бидат вработени во кумановскиот центар за јавно здравје, иако била прва на листата со најмногу бодови. На стручниот испит што го полагале пријавените на огласот освоила најмногу поени а прва е и со бодови од полагање на странски јазик. Но наместо неа, установата го вработила последно рангираниот кој има вкупно 25 бодови.

4. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Девојката во 10 вечерта пишала статус дека си има синче... под кои околности починала утрово навистина не ми е јасно...;(;(;(

Да не грешам душа ама се плашам дека не и била пружено соодветна нега и помош, 28 години..:@;(

SV1911, buba4e89, blackwave and 11 others like this.
  5. Ivan-Ice

Ivan-Ice Активен член

Јас да ви кажам право се утепав од плачење заради женава, толку ми падна жал, толку се потресов што неможам да ви опишам. Откако ја имаме внука ми многу сум емоционален кон деца, замислете каква штета е за детето да не ја ни почувствува топлината на мајчината прегратка, па стварно овој господ не е фер..
    Ја најдов на фб, жената е преубава, плус млада, сега тек треба да се израдува на животот. Она што ми падна најтешко е кога прочитав дека вчера објавила дека добиле синче, а под објавата едни и честитаат други изразуваат сочувство.... абе срце да ти препукне.

SV1911, buba4e89, SofiMar_ and 9 others like this.
  6. EraBon

EraBon Истакнат член

Дваесет и осумгодишната Маја Паневска од Свети Николе починала откако била породена на акушерското одделение во штипската Клиничка болница. Обдукцијата ќе покаже од што починала младата жена, но неофицијално најверојатно се работи за искрварување.

Информацијата ја потврди директорот на Клиничка болница во Штип Ален Георгиев.

-Родилката се породи нормално, доби здраво машко бебе, но после тоа настанале компликации почна да крвари после што беше отстранета матаката. Причината за смртта ќе се утврди со обдукција, вели директорот на Штипската болница.

Тој вели дека младата жена се породила синоќа во 21 часот, но од засега непознати причини починала утринава околу 6 часот и 50 минути.

Во соопштението од Клиничка болница-Штип се вели дека изразуваат сочувство на семејството и велат дека телото на првороденката е дадено на обдукција.

Во текот на денов или најдоцна до утре очекуваат да го добијат извештајот од Патологија и Судска медицна во Скопје, по што на прес-конференција ќе ги соопштат деталите за смртта на родилката.

Prevzemeno od:Republika.mk

buba4e89 and SummerGirl like this.
  7. bella.s

bella.s Популарен член

Починала од обилно крварење, и матката и ја извадиле ама пак ништо..така прочитав негде, а како и зошто дошло до крварење кое во денешно време не може да се среди?цела сум во прашалници..жално за младиот згаснат живот, жално за бебето..

8. forumce

forumce Форумски идол

Пред неколку дена новороденче почина во Штип, ја знам мајката.

buba4e89 and SummerGirl like this.
  9. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Колку што Свети Санте плус одговараше за починатата родилка, толку и овие од болницта во Штип ќе одговараат;(
    Тешка трагедија;(;(
    Нема збор што да се каже...

10. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Uf strav da te fati. se naeziv celata koga slusnav na TV za toj slucaj pred nekojden odam ovde na oddelenieto za gin trebase nesto da gi prasam Dr da se sovetuvam so niv I luge koga izlegoa od eden carski rez pijani zdrobeni I rekov na mm ovie da me poragaat nema sansi osmici pravese edniot

11. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Уф,што ми требаше да отворам овде, се испотресов ... ;(
    Жално,премногу млада, жално и за бебето..
    :u:

12. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Iskrvarila mnogu I ja otstranile matkata strav me fati mene koga go slusnav ova na tv tesko nas mm kazuvase kolku pati mi vika sabajleto gi gledam sestrite Kako kupuvat alkohol od dukanite do bolnicata

13. baba Rada

baba Rada Популарен член

Незнам само кој е крив..министерот за смрт Тодоров, Филипче..кој!,,?

Што трулеж од народ сме, глумци, безкичмењаци, алапачи... Демек сите испотресени.. Абе иди бегај!!!!

14. crimson

crimson Форумски идол

Ако е ова вистина, зашто не пријави маж ти?

15. forumce

forumce Форумски идол

Во кој град ова? Во Штип не е 100 посто

16. duffi

duffi Форумски идол

Ова што го зборуваш врска нема. Баш таму ми се блиските. Каков алкохол какви глупости. Немој да ги паничиш трудниците.

17. makedonkamak

@Meckicja

Ти , како совесена личност зошто не го пријави тоа што си го видела?
    Зошто не сте изреагирала ти или твојот сопруг?
    Мислам дека една трагедија имавмр со пијани доктор и анестезиолог;( кобно заврши, знаеш.
    Сите сме пациенти нивни, а вакво нешто е недопустливо и ако си видела твоја должност била да го пријавиш случајот ако си сигурна дека биле истите под дејство на алкохол. Тоа е страшно.
    Ако не си била сигурна, не си требала воопшто ништо да напишеш, тука.

CameliaMiller, Annath, joy1 and 6 others like this.
  18. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Gi prijaviv veke odamna uste naredniot den

Last edited: Jun 16, 2018
  19. forumce

forumce Форумски идол

Излезе ли директорот на болницата со резултати од обдукцијата или ќе се заталашка и овој случај? Ако и ја извадиле матката сигурно е била во шок соба и таму починала. Никој ли не ја приметил ноќеска?

20. makedonkamak

Тогаш во ред си постапила, сигурно е испитан случајот.
    Јас имам пријавено слики објавени на Фб од лица вработени во Ургентен центар, поточно по повод Нова година си се честат и слават со вино и ракија на одделение(facepalm):puke::puke:.
    Арно ама тие и што ги примија на работа , тие и ги заштитија и потапкаа по рамо да продолжат со исто темпо.
    Одамна на лудилиот во здравствито му нема крај.