Црна хроника

Discussion in 'Политика и настани' started by Ицолгудбејбе, Mar 31, 2017.

1. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Не ме трогнаа солзите. Како во турска серија. Да си лежат, не се ставала на располагање на мајката на девојчето. Бре, брее, пукнал некој за нејзина помош. Ви текнува на скапаниците што ги бранеа терористите од Смилковско, и кршеа. Овие се слични само немаат сурија да влечкаат по нив. Адвокатот па не возел толку брзо како што кажуваат медиумите. Полна е државата со вакви, уважени ништожници, затоа е така како што е. И многумина би правеле како нив, да имаат моќ. Од народ што фаќа врски за најпрости нешта, што сакаш? Пред некоја година, ми се јави другарка, внукот се тепал во школо, јака тепачка, па до полиција дошле и бркање од школо. Дали се знам со директорката да средам, да се јавам. Па ја знам, ама нема за багабонти да си валкам имиџ и да барам услуги. Одбив. Потоа детето направи уште неколку дела, тоест украде кола на комшија, немаше возачка и ја возеше додека не снема гориво, а попат закачил и друга кола и ја оштетил. И после имаше и кражба и така, досие си има. Средија во суд, да биде условна. И сега е во странство. Тоа е таа „јака“ наша младина што ја „извезуваме“ по странство. Јака им душа на тие што ги прибираат нашите.

Last edited: Feb 7, 2025
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Е и кредит ќе земат за адвокатот де, мислам сувишно ми е да коментирам избор на адвокат. За тоа најмалку се криви.

Имам роднина што 10 години затвор во друга држава лежеше, возрасен, 40+ годишен, на цело семејство им го загорче животот, па мајка му најмалку еднаш месечно патуваше да го види на пола саат.

Не го бранеше, си знаеше добро што сорта е син и' (има уште еден син, скроз различен), ама мајка е мајка и да си најголем монструм. Мене тоа ниту ме чуди, ниту ми е некаков фактор, логично ми е да страда за судбината на своето дете (во смисла на свои и негови постапки кои довеле до ситуацијава).

Само нека не ПРОДОЛЖАТ со истото однесување како до сега, друго нема потреба да прават, завршила нивната направија кога златно дете утепа деликвентов.

3. DragonFly22

DragonFly22 Истакнат член

Што има врска тоа дали солзите биле лажни или вистинити и каква поврзаност има со неотповикливиот факт дека Фросина ја нема?
    Доста паѓате на дофокусот од главното тука, а тоа е да се добие праведно и фер судење и да се сочувствува со болката на тие што изгубија невино чедо кое регуларно поминувало на пешачки премин и да се направат законски измени во сообраќајот во тој дел од градот и во однос на висината на казнувањето и еднаш засекогаш да се искорене поимот неказнивост, недопирливост на некои.
    Друго како можете да ги тапшате родителите на убиецов?
    Јас денес вечерва поминував таму, трепкачи беа, бевме јас и еден човек и со страв чекавме сите да застанат за да поминеме да не налетаме на некој друг убиец и завршиме трагично.
    И да размислете убаво не може се него да му е првпат по толку време, а девојкава не само да ја удрил туку катапултирал и изобличил, ај се потресувам да запрам тука.

SummerGirl likes this.
  4. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Прес конференција одржаа !!!! Сосе адвокат, сосе новинари! Со сите нишани.
    Со плачки.
    Они плачат. Они !!! Сега!!!

Пу да ти се п*укнам у животот!!!

kim.k, azelea, CoverGirl10 and 12 others like this.
  5. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Немаше потреба, ама лошо советувани, плус како мајка ќе кажам, и најголемиот криминалец да е, пак ќе ми е дете и ќе барам нешто убаво да кажам. Тоа им е како обид да кажат дека не е толкав монструм. Што како мајка и да ги сфатам.

6. DragonFly22

Целта е да не дојде при мајка, воопшто при никој да не дојде.
    Татко и наведе бараат доживотна, што ќе испадне ќе видиме, ама ја заслужува не да се разводнува со тоа млад е бла бла.
    Баш дека е млад и толку многу му се прогледувало низ прсти треба да е пример за други за да сфатат и да си помислат чекај тој доби доживотна па да види дали нафиксан и пијан или не знам ти каков ќе вози било што.

SummerGirl and elimkd like this.
  7. MarijaMi90

MarijaMi90 Форумски идол

Прво и основно да кажам дека дефинитивно сум за зголемување на казните за сообраќајки со смртни или тешки телесни последици, особено кога има и најмало непочитување на законот.

Потоа...Многу е убаво што мислите дека може да имате целосна контрола над сопствените деца. И затоа што вие им посакувате се најубаво да мислите дека нема да скршнат по крив пат. Дај боже да е така и дај боже да сте во право. Дај боже со тоа што ќе им укажуваме што е погрешно, а што исправно да може да превенираме да не прават ништо лошо. Дај боже да сте во право. За жал, мислам дека не сте. А многу сакам да сте.

Да, голема грешка е што ургирале за казните, но мн често е веќе касно кога ќе дојде до тоа. Работата е да не дојде до проблеми со алкохолизам, до користење дрога. Кога ќе дојде, колку луѓе знаете што се вратиле назад? Причината зошто доаѓа е склоп на многу работи. И не можам за тоа секогаш да ги окривам родителите 100%. Само знам дека во Македонија е пречеста пракса да се пие и да се вози. Нека застанат пред некој клуб и нека им мерат алкохол после излегување, а влегување во кола. Ми се чини 70% ќе се излезени со кола и ќе имаат над дозволеното алкохол. На свадба сите одат со коли, а сите пијат. Не знам дали за истата држава зборуваме. Зошто луѓе што ставаа сториња од протестите и кои лично ги знам, многу убаво знам дека се возеле со пијан човек во кола или самите возеле така. И сега се прават светци. Нема саморефлексија. Како е можно да забораваш на сопственото однесување, своите грешки да не ги препознаеш, а толку ревносно да ги судиш другите? Нема СВЕСНОСТ.

Културата на возење под дејство на алкохол/дрога мора прво да се менува. И брзото возење. Па крај краева и без свесност. Само како резултат на казни нека е, ама нека се смени. За тоа треба да протестираме. Само да не се правиме дека Васил е исклучок. Не е за жал. Многу има што го прават тоа. И тоа е трагедија. За околината, зошто некој ќе настрада заради нив, за родителите и за нив на крај.

И не знаете што ќе ви се роди. Не се чукајте толку во гради. Не знаете што околности ќе ве снајдат во животот и во што ќе ви израсне детето. Прекрасно ќе беше се да зависеше од нас и многу полесно. Ама не е. На секое дете му треба многу љубов и внимание. И строгост во умерeни граници. Дајте им го тоа и помолете се да не си поигра животот со вас за останатото.

Anaroz1, SummerGirl, La-loca and 24 others like this.
  8. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Не знам. Ме иритира фактот - И јас изгубив дете. Се ќе речат за да нажалостат народ. Едно е да изгубиш дете поради природна селекција, друго е да ти го убијат детето. Не велам дека не е тешко и не боли, да се разбереме од одма. Ама зошто воопшто се спомна тоа ако не е за "поени"!? Демек знам како е!? Не, не знае.

kim.k, CameliaMiller, azelea and 17 others like this.
  9. Luna91

Luna91 Популарен член

Еве скокнете сите , нема проблем.
    Мрсулов е крив и заслужува најголема казна. Родителите секако си имаат одговорност во поглед на тоа каква личност издигнале. Свесни биле дека е проблематичен, барале помош од психолози, го носеле по манастири. Значи да не даде Господ на никој . Од преголема љубов може да замижиме на некои грешки, надевајќи се дека ќе се опаметат. Јас мислам дека ни во најлошите кошмари не замислиле дека детето ќе им стане убиец. Никој родител не сака детето да му е убиец. Имаат направено пропусти да, но јас не верувам дека се бесчувствителни монструми како што се прикажуваат.
    Сакајќи добро , му направиле лошо на своето дете.
    Плукнете под пазуви и речете Бог да чува. Не секогаш домашното воспитување е пресудно. Знам деца од прекрасни семејства, што се пропалитети поради други причини...

10. Mazegin

Mazegin Популарен член

Сите што имате деца плукнете си на рацете и помолете се на Бог да не ве снајде и вас истото што ги снајде и двете фамилии. Друго немам да кажам.
    Не е за оправдување, не боли исто загуба на дете и дете убиец, но не верувам ниту дека им е сеедно на овие што детето им е зад решетки.

11. Luna91

Luna91 Популарен член

Двете семејства се зацренти. Едното под земја, другото им нанел огромен белег за цел живот и ќе сакапе во затвор.

SummerGirl, mal.ecka, H.VAGA and 3 others like this.
  12. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Прво има малку нереални барања, не може доживотна да лежи. Ама ја разбирам болката и ги сфаќам луѓето.
    Лошо советувана или не знаеше како да и каже дека ја сфаќа. Што знам, не и требаше тоа.

Туку семејството на Фросина досега излегува со муабети кои засега сите се неосновани. Демек ќе го правеле луд, за да заврши на психијатрија. Дали некој си игра глув телефон, или претпоставуваат оти честа пракса е тоа кај сообраќајките. Друго, за видеото. Не се сподели.

Немој некој само да им ја искористува болката и трагедијата, па да си игра со нив.

13. malerozna

malerozna Форумски идол

Се прават жртви во ситуацијава.
    Типични нарциси, егоисти

Детето уште ќе и беше зад решетки да не го вадеа од затвор.
    Нејзиното дете е корисник и дилер на дрога веќе неколку години,,наместо да си поведат ред, ми седнале сега пред камери и се мрсолават.

Како така на толку млади дечки што лежат за дилање дрога, само нејзиното беше младо и го извадија од затвор? А другите си лежат.

Tanjamm, 1209, Anyshka and 4 others like this.
  14. DragonFly22

За нашиот закон знам дека се нереални, ама не се само во болка туку во револт се, изиграно се осеќаат.
    Вечерта им излегло здраво, право чедо, а добиле, знеме сите што.

JuLleE likes this.
  15. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Нашиот КЗ не е лош, малтене ист со многу други низ Европа, проблем е што не се почитува и спроведува.

16. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Ама нив не ги снајдува прв пат. На Јованови мислам.
    Неколку пати ги има снајдено.
    Очигледно Не си имале плукнато под пазуви ни првиот , ни вториот пат ...
    Не ќе да е решение - пупу да Не ми се навее

17. DragonFly22

Епа затоа што не се почитува и спроведува има такви кои се мешаат во туѓи есапи и неправедно печалат на туѓа мака.
    Кажа татко и свесен е кој пат го чека да го изоди и дека нема да попуштаат и пропуштат се што е законски да го земат во свои раце и применат во пракса.
    Тука треба да сме во единство и солидарни околу тоа кој вистински пати, кој недолжно изгубил нешто највредно во животот и зошто.

18. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Абе демек ај да не речам ама татко и мораше уште од старт да се заблагодари на вемеро ....
    Изгуби ќерка а муабетот со што го почна.

Misskirova, JuLleE and awkey like this.
  19. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Не се фокусирајте на овие глумците
    Фокусирајте се да смениме закон,да има високи казни
    Да има КАЗНИВОСТ

Ај фатете волан и возете у германија шведска данска холандија франција белгија ....
    Рачунат дека веќе сте убиле човек и таква казна добивате

DragonFly22 and malerozna like this.
  20. Dominodancing

Dominodancing Истакнат член

А за што им се заблагодари на ВМРО? Не ми е јасно, не следев баш искрено до детал.