Црна хроника

Discussion in 'Политика и настани' started by Ицолгудбејбе, Mar 31, 2017.

1. Чанта

Чанта Истакнат член

АКО ОВА НЕ Е ЗА ПОДВИГ ДА СЕ СМЕНАТ ЗАКОНИТЕ ВО ОВАА СКАПАНА ЕБАНА ДРЖАВА НЕЗНАМ ШТО Е. ГНАСААА ЕЈЈЈ,БУТОТ ЦРВЕН КРВ ОД МАВАЊЕ Е... ПРСТ ПО ПРСТ ЗА ОВОЈ ТРЕБА.

Attached Files:

2. Aleks.mar

Aleks.mar Активен член

Го избришав фејсбукот пред неколку месеци јер секој ден црни хроники по 10 пати ми излегуваа. Зар се само црна хроника сме во државава? Едно убаво нешто немав прочитано. Со Кочани беше последното. Се згрозив. Еве сега и без фејсбук слушнав и секаде се збори за таткото што го тепал детето. Секакви психопати постојат за жал. Во 21ви век при психијатри и психолози на секој чекор луѓево се позанигде стануваат

Sofia*, eliesaab, Anaroz1 and 3 others like this.
  3. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Тоа е производ на дисфункционално семејство. Сигурно и гадот бил малтретиран како дете, па лечи фрустрации врз жената и децата. По фаца му се гледа дека е психопат :@

4. Чанта

Чанта Истакнат член

Луѓе дајте нешто пишете на статуси кај "големиве". Немам фб ќе направам само за ова специјално. Нека се свестат нека сменат закони. Сите се гнаси. Олку од дамна не сум била вознемирена и згрозена. На иста возраст девојче имам, неможаммм ;(;(;(;(;(;(

5. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Насилен и порочен народ, крвници како да се ИСИС. А чудно е како такви клошари секогаш наоѓаат жени и прават деца. Е тоа е чудно. Децава ќе бидат трауматизирани цел век. Вакви се пола држава.

6. Aleks.mar

Aleks.mar Активен член

социјалните служби би требало малку повеќе да се заангажираат во државава. Имав во фамилијата една жена што работеше во социјално и онака низ муабет раскажуваше какви се случаи имало оделе и шо куќи со инспекција ама за жал тоа не е секаде. Мора да се измисли советувалиште или било што за да се избегнат тие дисфункционални семејства за да не даваат производ на вакви психички пореметени особи

st-el, 1209 and SummerGirl like this.
  7. 1209

1209 Форумски идол

Леле ѓубре скапано, ѓубре, некој вака к*рот да му го расцепи на него, уф душа златна.

8. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Ви се молам ако може таквите слики во спојлер да ги ставате, неможам да ги гледам како шо неможев ни видеото оти после ми остануваат пред очи и плачам.

Mumoftwo30, oblace1, Tanjamm and 5 others like this.
  9. Freedom Fighter

Freedom Fighter Активен член

Тоа што ти рекла не сакам да те мешам е пошто е свесна дека он многу веројатно и реално би ги нападнал и тие што ја бранат.

tambelina and SummerGirl like this.
  10. Чанта

Чанта Истакнат член

Треба да си ја префрлат во друг град женава да ја обезбедат со работа и живеалиште и да се охрабрат сите/жени/мајки/девојки.. вака не бива...

tambelina likes this.
  11. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Како да се охрабрат кога нема кој да ги одбрани? Лесно е сама жена да избега ама со деца е малку потешко, оспбено кога немаат грб.
    За се ова криви се институциите. Каде е социјалното сега да и помогне на жената и децата?

tambelina, Tanjamm and SummerGirl like this.
  12. Чанта

Чанта Истакнат член

Треба да ни останат во очи да не потсеќаат на гнаснава држава без никакви закони,без никаква заштита. Само така имаме поттик за да се смени нешто.
    Еве најмал пример: охрид се деси сообраќајка од уште еден како тој со Фросина. Акна пар,жената почина мажот со тешки телесни повреди. Никој ништо не кажа. Само за моќните ли ќе има медиуми и сожалување ? Прелу таквото ми дојде..:(

tambelina, MeowMeow, Sofia* and 5 others like this.
  13. Чанта

Чанта Истакнат член

За тоа велев- државата/социјалното да ги земе под закрила и така и другите да се охрабрат...

eli25 and Adidas888 like this.
  14. Чанта

Чанта Истакнат член

Јас ќе ја најдам женава,можам облека да и дадам,можам пари некој и храна ама како ќе ја заштитам ,јас ти или било кој од идиотов? Државата тука е крива.

Miss666 likes this.
  15. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Јас последна на форумов ќе навивам за тепање деца.
    Ако досега не сфативте што ми е поентата, нема да продолжам понатаму.

И јас го мислам истото дека дете не треба ИЧ да е удирано. Ама како да го смениме тоа на Балкан? Зашо реагираме само ако е на видео или остава траги
    И шамар е тепање, а не да исправате криви дрини ама мене само шамар ми удрија, не ме тепаа.
    Жалам, ако ве удриле макар и еднаш (и притоа ве убедувале дека е за ваше добро), не ве сакале.
    Некој што го сакаш неќеш ни прстот да го боли, тек па дете.

Last edited: Jun 24, 2025 at 5:56 PM
    rainbowec and Tanjamm like this.
  16. anggell

anggell Форумски идол

Убава замисла имаш!
    Само реалноста е друга, ова е Македонија! На крај ти ќе одиш во затвор, тој ако остане жив ќе продолжи да мачи децата или пак ти ќе одиш во затвор а тој два метри под земја а децата по домови. Вака сите сме силни ама реалноста е друга.
    Знаете ли дека во затворот има жени кај нас кои лежат поради убиство од вакви причини? Ем цел живот малтетирани и на крај пак во дупка фрлени оти немало кој да ги заштити.
    Не ја знам жената, вчера се стресов кога видов снимката, после кога видов дека се 3 деца и јас си реков па што мајка барала толку деца со овој ропак?
    Ама не можам да судам од каде да знам, сигурно и таа е тепана, едно сум сигурна дека не би снимала јас, туку би го бранела своето дете ама можеби ова и било последен излез.
    Како и да е грозно, страшно, тажно ;(
    Најтажно е што има многу вакви кај нас само што нема кој да ги спроведува законите.

Adidas888, Ani93, st-el and 1 other person like this.
  17. Чанта

Чанта Истакнат член

Има ли фајде да се пушти молба преку меил до претседателкава/социјално и т.н. отвараат ли ?

Miss666 and TammiB5 like this.
  18. KateKane

KateKane Форумски идол

Не сум член, ако видите сметка нешто или некоја акција, ај тагнете ме плс.

Колку можеме ќе помогнеме.

oblace1, eliesaab and TammiB5 like this.
  19. eli25

eli25 Форумски идол

И мајката кога ја видов на лик, незнам уште на лик некој се познава каков е :(
    Дечињата слаби исушени, јаделе ќотек убаво и тоа од мали сто посто.
    Ова е убав ќотек мавано, јас би и ги одземала децата и на неа се надевам институциите ќе се позанимаваат и нема така да остане.
    Ќе го пуштат за година , две ќе ги најде и нејќам ни да замислам :(

Miss666 and SummerGirl like this.
  20. lovely91

lovely91 Популарен член

Кај ја виде како изгледа?