Црна хроника

Discussion in 'Политика и настани' started by Ицолгудбејбе, Mar 31, 2017.

1. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Јас не реков дека се треба да е на него, пишал дел ми земаа, дел им дадов сам. Имот да се дели на пола, а не со манипулации, ти немаш деца, не ти треба и слично како што си прави народов, знаеме. Дека човекот не е асален, погледнете му профилот кого величи. Што не е асален не е, но, ако е сам некој и нема деца, не смееш да го манипулираш и да му земаш имот. Кој ќе го чува тој човек? Свесни сте дека ни родено дете не те гледа ако немаш што да му дадеш, еве колешка од друг град, немажена, нема деца, сама ја догради куќата за да утре си направи договор со роднини да ја дочува некој. Свесни сте дека се земаат пензии од 15.000, а најевтин дом е на пример 26.000 денари? По која логика било кој да штрбне од туѓото. И по логика на чичево, другарка ми требала да отиде да ја убие сестра си оти при поделба на имот, се побунила, другарка ми нема деца, па не ни требало да зема имот, што ќе и е, а таа и должи неколку илјади евра, ај што нема осет да ги врати, абе во состојба се на депонија да те фрлат и избркаат. На баба ми братот не го величел Путин, па една нива со врски и адвокати ја префрлил на свое име. Кога сфати се навреди и бараше да и плати, оти има пари, децата се богати, со врвни работни места, син му универзитетски професор, да ја плати нивата како да ја купил и не сакаше, со злоупотреби директор се осуди да присвои нива на вечна домаќинка. Психо или не, зошто човекот им ја препишал куќата? По негова смрт секако ќе ја наследат. И куќата се гледа дека од Сфрј не е чепната, не е некоја куќа.

Last edited: Jul 13, 2025 at 3:51 PM
  2. Kataklinkers

Kataklinkers Популарен член

Му треба може ќе живее уште најмалку 20 години. Може ќе најде некој што ќе го чува и ќе му го остави имотот. Може ќе го даде на некој дом за стари лица во замена да го чуваат.

На секој му треба покрив над глава дали е 63 или е 33 или е 83 години.

Го препишал и останатиот дел на внукот пред некој ден, а пред тоа сестра му му зела пола.

Некако нејасни се причините им дал се, па им се одмаздил.

Не го давам пола е мое. Не може сестра му да ја продаде другата половина, кој ќе купи пола стара куќа?

3. KateKane

KateKane Форумски идол

Ништо од ова што си напишала не оправдува убиство. На дете што има 13 години особено. Имотните прашања може да си ги решат засегнатите лица, а детето не било ништо виновно. И не е случаен инцидент, туку намерно ги викнал за да ги убие и уништи цела лоза.

Што друго да се очекува од манијакален фанатик на Путини, Трамповци и останати насилници? Нешто арно? Типов бил за во затвор, познат кримос си бил, ама како секогаш кај нас по свадба тапани е све.

4. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

На секој!!!

Тажна сум што од ден на ден читаме за се поголеми,погроморозни и не знам веќе како да ги наречам, трагедии ;(;(;(

5. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Секако дека не оправдува убиство на дете ништо, но треба да се свртиме околу себе, да видиме како тоа луѓе ќе препишат имот некому, па никој не ги гледа и згора ги малтретира. На лица кои се сами сакаат обично да им влеат страв дека нема кој да се грижи за нив и да им земат имот, а за гледање никој нема да ги гледа секако. Тетка ми е во Србија, деца нема, а по смртта на сопругот почна да си штеди, затоа што пензијата беше мала, а домовите скапи. Сега пензијата е многу покачена, жената без ниту еден здравствен проблем, но не се знае утре што ќе биде. Сосетка и бараше заем со цел да ја подведе по нејзино, дека немал кој да ја гледа. Барала утрото 200 денари за такси, попладне 200 за фризер по што и рекла "добро бе, ти имаш ли памет, јас на овца за стрижење ли ти личам? Да не сакаш да ме плашиш сама сум, а? Абе баш ми е гајле, ако умрам ич не ги викајте моите или не ме закопувајте, ќе се распаѓа и ќе смрди цела зграда, вие нема да можете да седите". Оттогаш лаже дека сме загрозени и дека праќа пари во Македонија, затоа што има зло луѓе, а таа е сама таму.

Човекот им препишал, можеби било со притисок, оти пишува долго имале конфликт, а ако ја стават куќата на продажба, каде би одел? Тоа не оправдува убиство, но ич не е во ред. Дочувај го па нека ти препише, тогаш е твое.

Last edited: Jul 13, 2025 at 6:48 PM
    mira.mira likes this.
  6. KateKane

KateKane Форумски идол

Овде требаше да ти заврши мислењето. Се после тоа е релативизирање.

7. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Ги читам сега коментарите, пишуваат демек со судови, општини ако некој некому земе нешто и ги остави неговите деца без ништо, го сметате за снаодливост. Можеби и убиецот има деца.

8. Чанта

Чанта Истакнат член

Тање не почнувај аман. Во постот имаше напишано човекот дека нема што да изгуби. Не ги правдам роднините ако му зеле подмукло,реално не е фер ама па има повеќе начини,не е начин да си убиеш свое чедо.

9. asdas

asdas Популарен член

Од каде ти е ова инфо?

10. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Не е веќе храброст да се емигрира во странство, храброст е да се остане тука.

IMG_5122.jpeg

И не е единствена со ваков коментар. Полни раце работа за Демир Хисар и Бардовци.

11. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Не е болест се што боли…

1209, DS10, eliesaab and 4 others like this.
  12. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Зошто се бе толку ретардирани? :swear:

SummerGirl likes this.
  13. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Овие сите се потенцијални повторувачи на дело кои не дај Боже може инспирација да најдат во случајов. Некој сериозно треба да се позанимава со ваквите од прв до последен.

14. KateKane

KateKane Форумски идол

IMG_20250714_103210.jpg

SummerGirl likes this.
  15. mira.mira

mira.mira Популарен член

Не оправдувам убиство.Но во држава без закони, поточно има закони но не функционираат,во народ каде менталитетот е да се зграби и тоа што по закон не следува, каде секој секого сака да зафркне и искористи тогаш уличните закони владеат.
    Цела Мк се скарани браќа и сестри зашто едниот земал повеќе од другиот или ако е сам демек не му требало ,што ќе му е.....
    Затоа и се коментарите кои се надвор од логика и ум.Во секое семејство има некој паметен кој ги манипулира другите и приграбува за себе.

Tanjamm, eliesaab and st-el like this.
  16. asdas

asdas Популарен член

Не му е тоа презимето, така само бил потпишан на фејсбук. Второ, ова познат криминалец од каде е извлечено? Што криминали имал? Извор?

17. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Човекот не е Мајоски, мислам на Ѓ беше презимето кога кажаа иницијали, но Мајоски секако не е. Кажаа лежел затвор, не кажаа за какви дела. Кој криминалец живее во таква куќа, несредена? Затвор се лежи за кражби, тепачки, ама и тоа тешко, треба ептен да ја претераш за да те зберат. Во секоја фамилија има некој што приграбува или сака да приграби нешто туѓо, овој немал што да изгуби. Што ќе направите ако на 63 години сте сами, веројатно веќе болни, неспособни за работа и некој ви го зема имотот, а вие немате каде да одите, немате пари за да тужите со години и ако некој имал врски за да ви земе имот, вие џабе ќе тужите, а ако куќата е туѓа, ќе треба под кирија да одите. Што ќе правите? Не правдам убиство само ви кажувам дека секое приграбување на туѓото е монструозно и криминално и тоа го прават монструми и криминалци што реално треба и тие во затвор. Зошто таткото го носи детето кај дедото со кого се закарани со години и кој уште лани им пишал истото, да не си играат, немал што да изгуби. Па само да се скараш и испцуеш, а дете да те слуша ќе се исплаши. Каков е тој познат криминалец што еве и прилепчани не го знаат? Не го бранам, само се чудам на медиумите, се повикуваат на лажно име од лажен профил. Треба сега да се провери имотот, чија е куќата, кој и по кој основ ја поседува. Ако има манипулации, затвор за вмешаните.

mira.mira likes this.
  18. Amelia.

Amelia. Истакнат член

Смешни сте сите со "не го правдам ама..."
    Луѓе, не знам што не е јасно, што и да направиле не е оправдување убиство на внук и дете и нормален човек тоа нема да го направи. Овој не бил добар во главата и тука затаиле институциите по не знам кој пат, факт.

Се расфрлате со информации за тоа како било, кој имал врски и како поделиле имот ко со нив на маса да сте седеле кога го правеле тоа.
    И сам ги викнал таткото и детето, потенцирал да се земе и малиот, таткото да знаел каков исход ќе има целава ситуација сигурно нема да го земе и детето со себе.

1209, Mięta, MeowMeow and 4 others like this.
  19. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Не треси глупости.Од каде знаеш кој што грабал. Кое чие е.
    Дома им беше на луѓето?
    Убиство со ништо не се правда посебно на дете.

MeowMeow, Konfetka and SummerGirl like this.
  20. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Муабетот стварно требаше да заврши кај СО НИШТО НЕ СЕ ОПРАВДУВА УБИСТВО. Башка шо е и дете убиено плус.
    Ни имот ни свети имот. Толку.

1209, Billy Idol, Mięta and 11 others like this.