Црна хроника

Discussion in 'Политика и настани' started by Ицолгудбејбе, Mar 31, 2017.

1. DEFNEDEFO

DEFNEDEFO Истакнат член

Мислам дека немаш студирано психологија така што немаш доволно познавање.
    Шизофренијата е психичко нарушување кое има широк спектар на симптоми халуцинации, заблуди, нарушено мислење и емоционална дисрегулација. Кај некои луѓе, особено ако имаат медицина или терапија, или ако симптомите се помалку изразени, може да се „скрие“ надворешно во смисла дека личноста успева да функционира во секојдневниот живот, да работи, да се дружи, да комуницира и да делува „нормално“.

Aleks.mar and Cutiepie1 like this.
  2. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Знаете што е интересно?
    Значи она не била цвеќе за мирисање демек ај.
    Ама нејзе ја служел разумот да го остави, не да се опседнува и да го убие. Оти он не постапил исто?

Зошто во сите врски и бракови (барем 90%) каде двајцата нешто им фали (наводно) жената е таа што страда? Како успеваат и токсични и мрднати и не знам какви жени да си ги контролираат постапките, ама на муживе слабо им иде?

И не ме занима што имал у глава.
    Ако некој не е безбеден за другите, нема што да шета слободен.

3. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

А океј, си студирала психологија. Ваљда треба да знаеш во тој случај дека не можеш да кажеш дека одредена личност има шизофренија од скринови ставени на рандом стори. Да не идам во оф топик повеќе, ама исто треба да знаеш и дека само им правиш штета на луѓе со таа дијагноза кога си вадиш од ракав дијагноза и ја лепиш на убиец со кого не си имала контакт за да дадеш свое стручно мислење.

rainbowec, eliesaab, boo3 and 2 others like this.
  4. Darko90

Darko90 Популарен член

Конкретно за ситуацијата ако збориш дечкото ја извлекол од куќата со случаен минувач, кој види за чудо машко бил, не се собрале жени да ја спасат. Имено, пред куќата доаѓаат со такси, додека новиот дечко плаќа она влетува внатре и си го гледа татко и доле, психопатот од позади грб три пати ја боде.Дечкото со уште еден минувач ја извлекуваат и викаат брза помош.
    Безобразни ми се серии кои генерализираат, ставаат на куп цел еден род.Гнасни коментари за тоа каква била девојката има и од жени, ама вие акцент ставате само на мажите.Ние живееме во болно општество, кое го сочинуваат двата пола.

5. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Немал шизофренија.

andromedae likes this.
  6. franca

franca Популарен член

Бог да чува коментариве .....
    Све стручЊаци

eliesaab likes this.
  7. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Абе да, ама за колку случаеви имаш слушнато каде жена пречекува маж и 3 пати од зад грб го боде до смрт? Или за некаков сличен случај? Колку жени прогонуваат мажи со месеци, им се закануваат, им палат коли, претходно физички ги тепале, за на крај да им убијат родител, па нив?? Колку?! Може се прави кош, ама у пм више со мушково пичкарско пореметено понашање више!

8. DEFNEDEFO

DEFNEDEFO Истакнат член

Се согласувам, не давам дијагнози оддалеку само размислував за психолошката динамика, а не за стручна дијагноза.

Cutiepie1 likes this.
  9. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

На "урбаниов" лик егото му растело се повеќе и повеќе со тоа што бил посакуван од девојки,сигурно повеќето ги искористувал,малтретирал и оставал,тој им кажувал НЕ и ЧАО.
    Во случајов со Росица било обратно и сигурно тоа го тригернало а не дека многу ја сакал,ова врска нема со љубов.
    Најжално во целава ситуација е што немало кој да ја заштити,настрана институциите туку стабилна машка фигура во нејзиниот живот,некој што можеби сериозно ќе му се спротиставел,ако воопшто и тоа успеело,само ќе наѓаме сега...

1209, angel92, rainbowec and 8 others like this.
  10. Darko90

Darko90 Популарен член

Тука не сум, веројатно нема до толку таков случај.Товарот за посилниот сепак го носат мажите, не знаеме физички посилна жена, пореметана како овој психопат, дали би направила вакво нешто, се надевам нема ни да дознаеме.А дека има многу други поинакви ситуации каде жените се да кажам “агресивните” има и тоа како.

Cutiepie1 likes this.
  11. mece23

mece23 Истакнат член

Јас само се прашувам и се плашам, многу се плашам. Каде ни растат децата? Во какво општество? Се стручњаци, образовани, паметни а ние тонеме. Горе што имаше @Darko90 напишано "живееме во болно општество кое го сочинуваат двата пола" Точно! Секој збор што би го напишала понатаму е излишен.

Mumoftwo30, Darko90 and Cutiepie1 like this.
  12. franca

franca Популарен член

Овде да ти е страв деца да имаш

lorenn likes this.
  13. mece23

mece23 Истакнат член

Да, и се плашам, верувај... со секоја случка се редам на нивно место. Можеби и дотолку не треба ама... преблиску е до сите нас. Јас ги советувам ама не секој го советува така детето, за жал

Cutiepie1 likes this.
  14. MissChievous

Општо, во светски рамки. Каков товар за посилен пол носат мажите, еве класично тепање да тргнеме на страна, факт е дека физички екстремно мали се шансите дека жена ќе претепа маж. Ама што ја спречува да го демнее? Да му се заканува? Да му праќа пораки или да шири експлицитни содржини? Што ја спречува да купи пиштол и да го застрела? Секако постојат случаеви кај шо жените се убици и мрднати, не дека не. Ама се ко капки во океанот од убиствата, насилствата и пореметените гомнарии што мажите ги праат, што кажува штоооо???

15. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Ама зошто се чудите убаво имаа пишано погоре,оваа не е само кај нас и не е само сега,секогаш имало вакви работи,сега медиумскиот простор и лесна достапност на информации е поинаква.
    Колку само true crime stories со ваква тематика има уште од 80тите.
    Господ да не чува сите,толку можам да кажам.
    Имав таков сличен психо бивши,неретко знам да си помислам "Фала ти Господе што се спасив од него",иако беше пред повеќе од 15 години и не можам да се начудам како бев толку слепа...Никој не треба да биде осуден за изборот што го направил.

16. Darko90

Darko90 Популарен член

Не знам, да сум таков вид на маж па да ти одговорам.Нит сум нападнал, нит сум тепач нит сум заклал жена па да ти одговорам што кажува и која е причината..

Attached Files:

Cutiepie1 likes this.
  17. MissChievous

Океј, тогаш не кажувај на што ќе се стави акцент пошо ете не знаеш.

18. Darko90

Darko90 Популарен член

Добро каде да потпишеме да исчезне машкиот пол? Сите заедно, дури и вашите блиски од машки пол, за да може женскиот да живее среќно и нормално.Дали овој одговор задоволува?

Cutiepie1 likes this.
  19. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Ај сега спореди колку вакви вести ќе прочиташ со колку вести каде што маж е насилникот. :)
    А инаку и за тие вести каде што жена е насилникот, во коментари ќе прочиташ мажи како се смеат и викаат што маж бил што жена го тепала. Самите сте си непријатели и кон себе, не само кон жените. :D
    А и не знам зошто мора на секоја вест каде што е жртва жена да се дефокусира со ова. Признајте еднаш дека има нешто што не е во ред што со толкав број на мажи има проблем.

eliesaab, nextredstyle and Nausicaa like this.
  20. mece23

mece23 Истакнат член

Не е за чудење, вистина има по цел свет и Господ да не чува. Кај нас не функционираат законите, институциите. Некој помош не бара зашто знае дека нема да ја добие и молчи. Да не молчиме луѓе! Една рака народ сме и се изедовме меѓу себе. Изгореа децата во пожарот, кој одговараше досега? Има пресуда? Ете, не читам зашто лошо ми станува, можеби ќе згрешам ама нема... и ред други случки за кои нема решение. Еден ден после пожарот син ми имаше роденден 14... ги гледам тивки и тажни на маса децата си викам "види ги, не млади туку мали деца..." избегав од темава ама во нашава држава со една рака народ многу е лоша ситуацијата за да се расправаме без нешто да преземеме... мажите против жените и жените против мажите а едни без други никаде :D малце да се нашалам

Stressed Out, lorenn and Cutiepie1 like this.