Црна хроника

Discussion in 'Политика и настани' started by Ицолгудбејбе, Mar 31, 2017.

1. mama11

mama11 Истакнат член

strasno….

Attached Files:

Milkiway likes this.
  2. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

На твитер видов слика од вибер комуникација од станарите каде едната комшика се извинува што полицијата им тропала на врата на сите бидејќи не знае од каде доаѓа звукот од тепањето. Но, сепак викале полиција.

Некаде прочитав дека сепак жената имала некаква заштита од блиски, ја криеле по станови, но тој ја наоѓал цело време.

И за крај видете му ја фацата на дебилов. Штета што нема слики од полицајците што не ја заштитиле.
    Screenshot_20260303_081121_Facebook.jpg
    Исфрустриран, не знае како да доминира во околината, решава својата фрустрација врз жена да ја вади. Да те пикнат во затвор, од газот да ти вадат фрустрација.

Само што прочитав, таа се расправала на балконот со детето во раце, не значи дека се фрлила. Ми изгледа дека тој се обидел да ја удри, таа рефлексно се потрпрела на оградата и паднала. Не се нешто високи оградите на зградата. А може и стварно ја бутнал. Би сакала оваа приказна да е точна, кога веќе секако нема среќен крај, за жал, затоа што поинаку би му се судело.

Last edited: Mar 3, 2026 at 8:21 AM
    CareTee, MiloMalo, Eunoia and 13 others like this.
  3. Компир Манџа

Компир Манџа Форумски идол

Мвр функционира во државава? :@

Mumoftwo30 and Orthophill like this.
  4. riba79

riba79 Популарен член

Не

5. fana

fana Форумски идол

Стварно не знам ни јас.
    Си рекол не ќе си ја земам бељата и јас со овај, шо сакаат нека прават, може ќе ме истепа и мене.

6. mom to be

mom to be Истакнат член

Ама не можеме да знаеме.Можеби и таа се враќала.Има еден куп примери каде што се враќаат и се надеваат дека ќе се смени насилникот.

7. edenandrej

edenandrej Истакнат член

Па ако си рекол така нека не објавува ФБ постови неколку часа по смртта на сестра му и внука му. Тоа личи на некакво перење на совеста.

LadyD, nextredstyle and Mr.Limonko like this.
  8. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

Еееее... Да беа вака казните и за домашно насилство, да се сфати сериозно кога жена ќе пријави, исто така овој одвратниов ќе размислел пред да крене рака на жената, дали сака да си го помине животот во затвор.
    Ама не, уште така сме, ќе се пријавува и пријавува, и пак на слобода ќе биде, она и да избега, ќе оди ќе ја најде. Зашто законот тоа го допушта, зашто ех, секако нема последици по него.

Ужас, страшна трагедија, немам зборови.

9. Youknow

Youknow Популарен член

Милицивчето македонско само парињата си ги јади и ко ќе треба за казни први се
    жими законот умрен

10. Youknow

Youknow Популарен член

Реално ич не изгледа како некој не токму или мафијаш или не знам шо…
    личи како сосем обичен и нормален.
    А такви ги има во огромен број

11. mama11

mama11 Истакнат член

Па кај може на околината да се сили го гледаш ли каков комарец е гнаса. Јас најпрво неговите би ги линчувала, каде се тие да превземат нешто?????

Сега гледам и сестра имал тој комарецот а да го прашаме дали ќе му беше убаво тоа некој на сестра му да го прави ама мислам дека нема да му допре тоа до него бидејќи тој за ќерка му не се грижел што е од него излезена не пак за други..

Mumoftwo30 and ArabellaStarfall like this.
  12. Medea.

Medea. Истакнат член

Многу жално навистина… Се надевам фека надилников ќе ди добие соодветна казна. Не е во ред да го окривуваат во коментари гледам братот, од каде знаете што како било не верувам дека он само седел и дозволувал да биде сестра му малтретирана. Имам видено пример со свои очи каде што колешка на работа доаѓаше со модрици искубана што и фали делче од коса секој ден трпеше насилство од дечкото и ние како колешки се обидовме да и помогнеме и плативме стсн еден месец кирија.. Знаете што бидна она беше два дена во станот потоа пак му де врсти со изговор дека многу го сака и дека он не мислел така и потоа пак доаѓаше тепана. Такс да може некој се обидел да ја спаси но она се надевала дека ќе се смени. Лесно е од страна да се коментира.

13. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Жално. Значи сепак и тие се криви. Мене еден жител од Старо Нагоричане ми рече „девојчето и така беше болно, па не кренале врева, се отарасиле од неа“ и по тоа помислив дека е со посебни потреби. Абе пола народ во Македонија, ако не е и повеќе не е психички спремен за деца, никакво. Психопати. И да, ја пратиле да пасе овци со овој менталниот.

14. Компир Манџа

Пак системот потфрли, но по кој пат? :@

Народот каде е да излезе на улица? :worried:

Mumoftwo30 likes this.
  15. Orthophill

Orthophill Популарен член

Свесни сте што пишувате? Место, секој од нас да се бори да ја направи државата и општеството во кое живееме подобри тие очекуваат нуклеарки! Да се уништи нешто е лесно, ете гледаме како уништуваат разни лудаци од кои ние се гнасиме, ама да се бориме со општеството и да одиме напред - тешко е.

16. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Некаде низ Твитер прочитав дека на царина работел и бил некаков партиски потрчко. А колку и дали е точно, не знам, но навистина го имаше ова низ повеќе коментари.

JuLleE likes this.
  17. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Семејствата се само од интерес, ако имаат интерес, да им дадеш пари на заем, да им завршиш некоја работа, ок, ако не, не те фермаат, не постоиш.

Иран сме ние. Жената е вишок секаде, дома е, се мора да биде за братот, за жената ништо. Македонките да не беа бркани од дома со муабети „ајде најди некој, ајде мажи се“, досега македонската нација ќе се сведеше на смешна бројка од некои 300.000 луѓе од македонска националност на македонско тло, дебело малцинство. Богами за 10 години ова реално ќе се случи.

18. Компир Манџа

И јас од друго место наслушнав така.

19. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Родилка починала при царски , ексхумација на уште едно тело за да се потврди дали е жртва на серискиот убиец , мајка и 6 годишно детенце загинаа заедно во убиство или самоубиство при пад од балкон.

Ова се само вести од последниве 20 часа.

Доста со тој систем , систем нема , а сепак систем сме сите.
    Казнување со лична одговорност за секој еден случај , без разлика дали е полиција , цср , судство...
    Секој што не постапил нека одговара лично.
    Дали еднаш ќе се започне со измени на закони , постапки , делувања.

Од глава не ми излегува тоа мало детенце , душа мала , со цел еден живот пред неа.
    Колку страв доживеало тоа детенце , и уште колкумина го доживеваат затоа што надлежните седат по канцеларии.
    Господ на помош на сите. Да почиваат во мир мајката и девојчето.

christinnn, st-el, lovely91 and 4 others like this.
  20. Iva:)

Iva:) Популарен член

Има други теми тука на форумовкаде што може да се види во што измеѓу другото е проблемот. Кај системот и државата не те штитат, 9 од 10 жени што се жалат дека се жртви на физичко и психичко малтретирање од мажите нема каде да одат иако сакаат развод и да избегаат од нив. Нивните не ги примаат назад да се вратат дома, една членка кажуваше дека и шамар добила од нејзините и не смее пак да спомне.