Црна хроника

Discussion in 'Политика и настани' started by Ицолгудбејбе, Mar 31, 2017.

1. BlackNight

BlackNight Популарен член

Која е таа, онаа со белион кроп топ, пардон прслук или онаа со црно пред девојчето што стои? Колку се само сите вулгарни, ух,абе ептен сум гневна.

SummerGirl likes this.
  2. pinklipstick

pinklipstick Истакнат член

Таа со белото.

SummerGirl and BlackNight like this.
  3. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Створењава да им се одземат на створењата од родители шо ги имаат, директ во поправен дом, нема излегување додека не докажат дека се рехабилитирани и безбедни за општеството, нема враќање назад иначе, седи си затворен настрана од нормалните.
    А за створењата од родители парични казни најмалце една декада, шо ќе обезбедат поправниот дом да функционира од тие пари.

Ова врска нема со млатење по дома, овие створењава само така на хартија постојат ко нечии деца, гарантирам дека цел живот никој не се замарал со нив шо праат, овие не се пораснати и не живеат во реален свет, некој измислен, виртуелен, глејте како перформираат едни за други, се докажуваат. Ова е ретардирано скроз...

4. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Го има и таткото тагнато, има слики од мајката и таткото тие се постари јавни, ќе и текне дека се гледаат ќе ги избрише сигурно.

SummerGirl, M&M and Momichka like this.
  5. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Не е резултат ова на џентл родителство. Ова е резултат на незаинтересираност на родителите и нивно емотивно отсуство. Неразговарање со децата. И тоа не се прави во седмо одд туку од дете, баш дете. На 13-14 години касно е веќе.

6. Компир Манџа

Компир Манџа Форумски идол

Да ти е страв да израснеш дете во Македонија. Додека не се направат строги закони за врсничко насилство, ова ќе стане честа појава.

Еве сега некој нов закон ќе се гласа, за тоа ако нечие дете истепа друго дете во школо, родителите ќе платат казна од 250€. Ама што ако детето-насилник е син/ќерка на некој човек од мвр или на некои од политичарите?
    Ќе одговараат ли?
    Ќе го отпишат ли детето од тоа школо?
    Дали законот гарантира дека и после школо доколку се случи насилство, ќе се казнат родителите?

7. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Ми се згрози кога го видов видеото утрово.
    Како ми расте детево се повеќе ме фаќа паника со кого ќе го дели градов/училиштето/населбата...
    Новиве генерации се веќе надвор од контрола и редно време е да се превземат мерки за вакви настани.
    За мене парична казна за родителот не е доволна казна.
    Овакви деликвенти треба сите да се пратат како криминалци во поправен дом да седат малце.
    Па нека ги дознаат сите роднини/комшии/пријатели со кого си имаат работа.
    Ако се доволно силни и возрасни да матретираат други деца, тогаш се доволно силни да седат во поправен дом.

А овие што гледаат сеир од страна и се смеат / снимаат исто така казна.
    Убаво кажа некој погоре нека пормбаат маце на дождов надвор или на 40 степени пикавци по улица да собираат па да видам дали пак ке им текне да се смеат на туѓата мака.

И не, ова однесување не е резултат на џентл парентинг него баш е резултат на оние родители кои уште во градинка не знаат да си ги зауздаат децата па уште на 3 години гребат/кубат/тепаат други дечиња за играчка а родителите ги правдаат - Леле ние на Трпана и збориме дома дека не е убаво ама такво си е детето, борбено.

Не сестро не ти е борбено дететот и не се бори за своите права него е невоспитано и бесно. Ќе си најдеш начин да си го зауздаш зошто никој не е должен да го трпи освен ти самата. Па после ко ке пораснат ќе се чудиме зошто се вакви.

Што дека се малолетни, мора да сносат одговност некаква без разлика на годините.
    Неможе општество на силеџии да бидеме.
    Сега цел Аеродром нека се собере на нозе да бара казна за говедава, па мајка им и татко им а и они да не можат да се симнат до Бисер леб да си купат а не па да шетаат слободно.

Мора да се превземе нешто за да се превенира ова однесување, со казна од 250евра или 1000 евра ништо не правиме.

8. Компир Манџа

Компир Манџа Форумски идол

Пред месец дена од МВР ги казнија оние од Битола што фаќаа педофили преку лажен профил на девојче и ги снимаа да признаат. И јас сум за да не се снима така и да не се малтретираат луѓе, но за жал нема друг начин. А по нивно ќе го затворат, ќе излезе после некоја година и пак исто. И што добиваме?
    Ништо.

Во поразвиените европски држави ги пратат преку Дарк Веб. Ги следат со месеци, а можеби и години, и после му влегуваат дома, го апсат, и од затвор веќе не излегува.

9. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Ау шо ми требаше да отворам ?
    Страшно , колку души гледаат ,снимаат 30?
    Ова бе ти иде да ги најдеш родителите на мочлава и унапред да им платиш оштета па сите заби в раце да и ги дадеш.
    И после имаш вести дека родител истепал туѓо дете ,да не треба да ја гали ?

SummerGirl, eliesaab and Momichka like this.
  10. awkey

awkey Популарен член

Кога го видов видоето така ми зовре крвта што си реков сва среќа шо немам дете зошо ако беше ќерка ми таа шо клечи господ знае шо ќе им направев и на Дарија и на тој мрсулкото шо вика чекајте да слушнеме како ќе шлапне шамарот. И пак зборете ми како греота биле и оние децана шо го сними Попович во Аеродром и како не требало мрсулко да му каже. Од такви родители вакви деца искачаат.

11. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Вакви се оти родителите од дома ги учат не се дружи со овој, ретардиран е, сиромашен е, чуден е, фамилијата му е таква, оти на луѓе околу нив гледаат со понижување, така и за децава не се замараат како третираат послаб од нив.

12. Medea.

Medea. Истакнат член

Леле леле какви гнасни невоспитсни створења , сите до еден у поправна установа со се тие дебили нивни така наречени родители!!

SummerGirl, awkey and Peperutce6 like this.
  13. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Не знам чоек, не ми е верно, да е еден, двајца... ова генерациски е.

14. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Страшно е да се има деца тука, страшно, како ИСИС камп е срединава. Кој, кого ќе стигне малтретира. Диво племе да дојде овде ќе се фрапира.

И да, децата се материјалисти. Еве внук ми се чудеше во школо едно девојче рекло дека никаде не била на распуст освен кај тетка и, значи не била на одмор, и веднаш се чудат и гледаат што тоа дете нема, а детето сирото нема мајка како прво. Гледаат кој што има, дали и друг го има тоа што тие го имаат.

15. VDT2906

VDT2906 Форумски идол

Каде се сега члнките да "падавичат" за "кутрите" деца што некој мајмун им кажал??? Што се овие тогаш??? Сонца!!?? За вакви створови од дечишта само ќотекот е. И немој одма да скокате вакви копиљаци има зошто многу се мазнети. Тоа девојче долго време трауми ќе има заради дечиштава не тепани.

zuto, Camille84, SummerGirl and 9 others like this.
  16. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

Од кај знаете дека не се тепани? Може се тепани и само тоа знаат, па сега така прават и на други.
    На крај краева сега веќе поважно е да се видат последиците, да добијат казни како што треба, да се исправи она што родителите очигледно не знаат да го направат, а тоа е да си ги воспитаат децата да бидат добри луѓе, па барем државата да преземе неои корективни мерки. Иако, знаеме тоа како иде, за жал.
    Не го гледав видеото, не можам да го сварам.

17. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Дека треба да се казнат треба, мислам дека се и доволно возрасни за во казнено поправен дом, ама дека треба сега сите дома да си ги тепаат децата не! Секогаш мислите дека го прават тоа од што не се тепани, не би рекол, прво од кај знаете дали се тепани или не? Тапаните деца не вршат буинг? Сигурно вршат... Воспитувањето им е од дома и сигурно не се добро воспитани и сигурно има пропуст ама пропустот не од што не биле тепани..

SummerGirl likes this.
  18. VDT2906

VDT2906 Форумски идол

А што ќе ги казнат децава? Родителите ќе си платат по 250 евра и толку готово се заборава за 3 дена. Се сеќавате на детено од Аеродром ( не ми текнува училиштето) кое ги малтретираше сите деца па дури и наставници, родителите бојкотираа настава и што бидна? Ништо. Заборавате каде живеете и дека тука важи " Знаеш кој сум јас, Ќе свртам 2 броја". Имало тепачки од секогаш но ова веќе е монструозно, распрдени деца и дебилни родители има сега.

19. Momichka

Momichka Популарен член

Не мислам дека само кај нас го има овој проблем. Кај нас само побрзо се шират информаците.
    Во никој случај не оправдувам. Се згрозив и не догледав. Па кога прочитав и за старчето, што силувал дете. Да даде господ да му се исуши, говедо ниедно.
    Лигави родители сме. Јас вината ја гледам во нас. Баш сме доба на идиотизам.

20. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Да почекаме да видиме какви ќе бидат последиците за насилниците и нивните родители, па ако се „некое евро“ казни, да излеземе на протест каде би барале насилниците да одат минимум една година во поправен дом.
    Кај нас за жал само така се притиснуваат партискиве институции да реагираат. Да не излезеа луѓе да протестираат, сега и оној што ја прегази Фросина на партизанска ќе си поминеше со 3-4 години казна.