Црна хроника

Discussion in 'Политика и настани' started by Ицолгудбејбе, Mar 31, 2017.

1. TwistedSister

TwistedSister Истакнат член

Screenshot_20260721_181543.jpg what is going on???

Pixi5, Angie1432, awkey and 5 others like this.
  2. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

3. Bratot

Bratot Форумски идол

4. Dekoo

Dekoo Популарен член

Текстот е збунувачки, искрено, не сфатив дали кучето го убило кучето на типкава па типкава го згазила истото, мада ако не е така, би ја згазил ја неа.

5. Iva:)

Iva:) Популарен член

Така е, друго куче го усмртило нејзиното куче и она го згазила тоа куче заради тоа. Може да е момент на афект и шок.

Angie1432 and Amelia. like this.
  6. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Мене само не ми е јасно како може за едно куче да се дигне цела држава и да ја објават и со слики и со се, ама на педофилите и силувачите ни името не им го пишуваат а не па со слика да ги објават.

IJAE, Bezimenka90, Pixi5 and 26 others like this.
  7. forumce

forumce Форумски идол

И мене не ми е јасно.

SummerGirl likes this.
  8. Amelia.

Amelia. Истакнат член

Да, исто шарпланинец ми има задавено куче кога бев дете и истото го посакував, да одам и да го убијам, без разлика што сакам животни.

Сега од оваа гледна точка не знам како би реагирала ама дефинитивно од тогаш поинаку гледам на таа раса.

SummerGirl, sj *O*, Aleks.mar and 2 others like this.
  9. An-na

An-na Форумски идол

Исто ко кај нас де, за да се замајува јавноста :x На исто ниво се црногорците со нас :nod:

SummerGirl likes this.
  10. Ta-mara

Ta-mara Популарен член

Не знам зашто го отворив ова да го видам , многу сакам животни. Без разлика што и како и направиле ова ми е ненормално нешто ,јас да направам вакво нешто би го имала на совест како човек да сум убила . Како луѓе може да живеат со ова еве не можам да разберам

Last edited: Jul 25, 2026 at 10:15 AM
    hermosa, Mari7, Pixi5 and 6 others like this.
  11. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Популарен член

50/50 ми е виновна.

Ако од чиста мира ги согазила двете онда е пореметена психопата.

Ако го согазила шарпланинецот пошто гледала како истиот агресивно ѝ го дави нејзиниот миленик пред свои очи онда е у афект. Не знам како ќе постапам ако мојот миленик или дете, ми го распарчи некој агресивен пес (или човек) пред мои очи, а истиот ѕвер у средени држави нема да си лежи на улица, пошто претставува опасност.

12. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Прво мислев го гази затоа што е ненормална. После кога прочитав, пишува дека шарпланинецот го задавил нејзиниот миленик. Не знам како јас би реагирала, но не дека го направила тоа од чиста мира. Јас на пример, педофил да се приближи на моето дете, нема да бирам што ќе му направам ако го фатам и најдам. На некои и милениците им се деца.

Pixi5, Mr.Limonko, SummerGirl and 6 others like this.
  13. awkey

awkey Популарен член

Воопшто не ја оправдува од вина прочината ама воопшто. Единствено нешто што не дели од животните е разумот и можноста резонираме. Сфаќам афектна состојба но ако сите постапувавме во афектот and act on it светов немаше да биде ваков, уше ќе бевме племенска заедница. Утре вака ладнокрвно ќе помине и преку човек поради што била во афект ид х/у причини

Mari7, Pixi5, Amellie13 and 7 others like this.
  14. Ta-mara

Ta-mara Популарен член

Мене мачорот ми го згазија со кола , очите од зелени му беа од ударот кафеави. Дали требаше јас да го утепам тој што ми го згази или ако чуваше домашно милениче да му го направам истото ? Еве кажете???!!! Не ми е јасно како се оправдува вакво нешто едноставно ужасно е!

Pixi5, awkey, LibreGirl and 2 others like this.
  15. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Па за почеток не пуштајте мали миленици ко мачки на прометни улици. Маче многу лесно ќе се протне под тркало без да го видиш, како да ви кажам.
    Моето у стан го чувам па пак му се тресам, пазам кога е отворен прозор, врата, машина за перење, пред очи да ми е во овие моменти.

А за другово...што знам. И да е во афект, пак ми е малце психопатски. Еднаш го повредила, океј. Оваа се враќа вторпат со колата.
    Мислам барем да бидат казнети и тие што (би) требало да дислоцираат/успиваат агресивни кучиња таму. Камо јавен линч за нив?

CameliaMiller and Angie1432 like this.
  16. Ta-mara

Ta-mara Популарен член

Мали? Мачорот не беше мал како прво, како второ не можеш сите мачиња да ги собереш од улица и да ги чуваш пошто кола ќе ги удри , ако не беше моето ќе беше друго нели? Како и да е, не оправдувам ако тоа куче и направило нешто ама и ова нејзиното не знам . Јас за себе кажувам дека да убијам куче ѓи е исто како човек да сум убила

LibreGirl and Panda00 like this.
  17. TwistedSister

TwistedSister Истакнат член

Мене ова воопшто не ми е нормална реакција, уште два пати помина со кола врз него.
    Не можам да се налутам на животно што нема разум и се води по инсинкти колку и да сум бесна.
    Човечка грешка е и од двете страни а кучињата се жртви.

18. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Ти си го ЧУВАЛА мачето.
    Значи си била одговорна за него и негова безбедност. Ако било пуштено на прометна улица, да, делумно твоја одговорност е.
    Јас не можам да ги припазам уличните, ама тоа што сум решила да го чувам, ќе го чувам и си одговарам за него. Така и ти за твоето

19. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Според новите информации, шарпланинецот влегол во нејзиниот апартман или смештај, го фатил тоа малото и го удавил. Она и децата вриштеле пробувајќи да му помогнат. Дури дошле албанците да и се закануваат за кучето.
    И после она го гази шарпланинецот.

Јас да сум и газдата ќе го згазам ама ае. Сега и газдата да одговара шо неговото куче било пуштено надвор и за убиство на друго куче.

20. Ta-mara

Ta-mara Популарен член

Колку нечуствителен и апсурден одговор :|
    Кога некој ќе одлучи да вдоми маче или куче, тоа не значи дека животното е затворено во лабораторија или дека треба да се држи во кафез за да биде безбедно од несовесни возачи или опасности надвор. Секој што чува милениче сака тоа да има убав и слободен живот, а несреќите што се случуваат поради сообраќај или туѓа негрижа се трагедија, а не „одговорност“ на сопственикот кој го сакал и го згрижил животното. ЧАО!

eliesaab, LibreGirl and Panda00 like this.