Црна хроника

Discussion in 'Политика и настани' started by Ицолгудбејбе, Mar 31, 2017.

1. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Знаеш кај е проблемот? Проблемот е што законот не важи подеднакво за сите, за некој важи, за некој не. Ова се случува години наназад и еве го резултатот.
    Да е јак судскиот систем многу подруго ќе беше, вака безредие е. Побрзо ќе одат затвор за 5 ќебапи отколку за убиство или други дела ( пример).

2. WildMk

WildMk Форумски идол

Епа еве им шанса да се покажат.
    Ако продолжи истото, ќе си останеме со сменато име, надвор од НАТО и ЕУ и кој не тркала.

3. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Не знам зошто, ама мислам дека случајов ќе се заташка. Да ти се плукнам во државата. :@

4. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Нека се покажат и јас велам, но да се реформира судството треба време да помине. Не се стануваше порано судија ако платиш 10.000 евра и дебели врски или пак како пиунчиња пикнати по канцеларии мастики да жвакаат и оговараат. Вакви примери имам за жал.
    Зборот ми е дека оставен е простор за политика, пазарење и порачка на пресуди од полуписмени судии, пример.
    Од постарва генерација имаше многу подруг кадар, баш беа тоа што треба да се- судии.
    Сега со телефонски повик се одлучува (facepalm):puke:.
    Па после пајакот е крив итн...

Тешко на мајката, тешко на семејството, тешко за сите. Се надевам ќе биде преквалификација.
    Да бидам искрена имам впечаток дека нешто се крие зад сето ова, случајов многу ми е сомнителен.
    Убаво велат постариве- тешко тој што си отишол, живиот секако ќе се снајде.
    Не можам, искрено револтирана сум, никаква заштита немаме ние граѓаните, на толку полицајци примени, полицаец со голо око не гледам никаде. Што работат се чудам?

Last edited: Jul 10, 2018
  5. WildMk

WildMk Форумски идол

Немаме избор. Ставени сме пред свршен чин. Така го доживувам периодов.
    Ако не се избориме за самоодржлива држава, ќе станеме црна дупка.
    Давам година, две максимум... после тоа (и до тогаш), тешко дека некој друг освен пензионери ќе останат овде. Ама ако ни е... нека ни е. Сама баба сукала, сама фукала.

6. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

1.Kako da nareces neciviliziran narod osven pleme, koe uste zivee vo vekot na svekorot da se "grizi" za snaata ako sinot pocine?
    Piši mu na Viška Visar deka ne e ubavo vaka da se odnesuvaat, zamoli go, moze ke ti dade sreden prst u komentar, a ti i dalje bidi obzirna nemam protiv.

2. Sansa da se pokazat vikas? Na detski zivoti? Eden po eden bi gi kolela!!! Da nemaat sansa a da kazat a ne da se pokazat!

3. Vreme e da gi sogledas rabotite kako sto se i dosta ste site humani i cuvstvitelni na tema nacionalizam.
    Nacionalist sum, si ja sakam i branam drzavata od pleme simnato od se uste ne poznata planina, izbrkano od zivotnite, nedostojni da imaat sozivot so niv.

Nashi deca da ispastaat, koi ziveat tuka od pra pra pra pradedovci i prababai? Da plati so zivot posto si jq sakal drzavata i klubot?

7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

@Mari-Ja душо моја драга,ако ти си за немир и војни, јас сум повеќе за мир и слога.
    Полна си со омраза и жал ми е. :)

8. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Valjda posto nesrrkjnite sudbini na makedoncite naneseni od str na nekoi na koi im dadovme dr sansa za zivot, me bolat!
    Ugnetuvani od sredno, od stipendii pa se do vratoyuvanje.
    Dosta e!!!

9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Грешка си, јас учев со Албанци имаа двојки-тројки и познавам албанци што копаат во нива за да се прехранат а немаат ни средно.
    Ако ти смета нешто не ја барај вината во нив туку во партиите што им го испраа мозокот.
    Се за пари и владеење, така започна ова.

10. David.wp17

David.wp17 Активен член

Jas rekov nesto ne e ni do albancite ni do predavnicite do OJO e radi niv vladee bezzakonie. @Mari-Ja polna si so omraza i predrasudi kako poveketo neinformirani. Se druzam so albanci i drugi voopsto ne im se obicaite kako sto gi predstavuvas ti i takvite kako tebe. Voopsto ne krivam nikogo za ova sto se desi i ja sum bil tepan mn loso i znam do kogo e. Od OJO koga lappat pari im odgovara sto nie se mrazime i ne se druzime i imame predrasudi.

WildMk, cresa-jagoda and LollySky like this.
  11. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

Не сум запознаена со закони, па исто како со случајнот на Алмир кога беше, чекам официјални информации и ќе ги земам здраво за готово. Можеби има назад на страните ама сум со план да читам уз појадок.

Во секој случај, жално е кога згаснува млад живот. Секогаш кога умира или е повреден некој млад мислам дека треба добро да се разгледаат причини и да се работи на нивно елиминирање за да не дојди до ваков случај пак, а не свесно да се разгоруваат меѓуетничките односи. Идеално би било никој да не умри или пак да биди поврден и да се превентираат вакви случаи, ама мора понекогаш да се помирам дека не се можи да се предвиди.

12. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Првин сочуство до фамилијата..
    Треба да си неосетен кретен за да не ти падне ич жал за прерано заминат/одземен млад живот, дури и момчево да беше од албанска припадност.
    А имавме пример таков. Не се само тие 'племе' драги мои, и ние сме.
    Како што сега читаме зајадливи,навредливи коментари од поединци Албанци кои не покажуваат ни тронка жал за Никола, исто читав и од наши поединци кога почина малиот Алмир.
    Не сме сите ние безосетни и убијци поради поединечен случај, а не се ни тие.

Некои луѓе како само да чекаат да се деси вакво нешто, да почнат да скокаат по тастатурата и да шират омраза и националистички екстремистички ставови. Одма ставање етничка позадина позади случаи од ваков тип. Албанец убил Македонец.
    НЕ. Човек убил човек. Како што секојдневно Македонци убиваат Македонци и Албанци убиваат Албанци.
    Со додавање масло на огнот и повикување на војна, само правите да чуеме деновиве за уште еден Никола или пак уште еден Алмир.

13. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Да не речете ширам омраза,прочитајте убаво вие од вукој*бината што избегавте од државава,па сеа мудрувате на тастатурите.

https://nezavisen.mk/mk/vesti/2018/07/69865/

Rama likes this.
  14. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Нели бил сам, а не со девојката?
    Кое е тоа другото избодено дете?
    Ако имало закани пријавиле ли во полиција?

15. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Многу пати пријавувано е,со докази со све за заканите.Но џабе кога напаѓачите се заштитени од државата,познати се и на полиција и све.Кај што има сила,правдина нема.

20180710_105041.png

Rama likes this.
  16. orevka

orevka Популарен член

Пишува дека паднал на тротоар со главата и тоа не е вистина
    Го мавале со силен предмет по главата .......

Ќе се заташка предметов за детево ,а тие мајмуните ќе си шетат слободно по улиците и утре може било кој од нас да настрада.
    И да носиш со себе нешто да се заштитиш и спреј да биде пак ние што сме се бранеле сме криви а тие се цвеќиња за мирисање.

Проклета држва проклет народ ми се смачи од државава

17. forumce

forumce Форумски идол

Aбе Македонче глупо Македонче, нека ве тепат бе, друго и не заслужувате. Ќе бранам некои неандерталци симнати од планина што сите проблеми со нож и ќотек ги решаваат. Не дај боже на ваша глава, само тоа ќе кажам.

18. Luciferovog zlo♧

Luciferovog zlo♧ Популарен член

Нас може да не убиваат, а нив некој ги допре по 10год казна затвор како што направија за дотичниот села, тоа е кога си од втор ред граѓанин во лажнава ни наша држава, за уште неколку год они ќе бидат повеќе од нас, само селење од тука ништо друго, бидејќи на човек треба да му биде страв да излезе од дома, може никогаш нема да се вратиш, дно! Па плус и јазик требаше да им учиме на племево како што кажа една членка...ужас

19. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

@ЕденЧлен За другиот случај,со избоденото дете, сторителот доби 13 години и се наоѓа позади решетки.
    Ако збориме за ист случај..

Заборавив да напишам во претходниот пост.Мислам дека случајов има историја..
    Не го имаат онака рандом нападнато, за што говорат и сами комити дека го имат следено.
    Еднаш во мојот живот имам отидено на кошаркарска утакмица измеѓу Кумановскиот клуб и еден албански.
    Јас погрда слика немам видено,дури и немир ме фаќаше на моменти .
    Млади деца, кои се иднината на оваа држава, да се толку затруени со национализам и омраза е страшно и поразително.
    НА ШТО ЛИЧИ да се оди на спортски натпревар со пароли со огромни букви 'Мртов шиптар,добар шиптар' , 'На булата у пи***' , и разно разни гадости и пцовки. На што личи после натпревар да се вадат скриени шипки и палки од грмушки пред спортската сала ?!?!
    Немате појма каква жар, каква омраза им видов во очите, желни за крвопролевање.
    Меѓу публиката има мали дечиња и од двете страни, што пример е тоа за нив? Тие мислат дека тоа е кул и дека така треба, дури и сами потпевнуваат од навивачките песни полни со гадости.
    На некоја усијана глава тоа ќе му е доволно да направи некоја глупост, да предизвика тепачка или крајно да доведе до убиство. Што не е оправдување, да напоменам, ама едноставно така фунцкионираат работите.

20. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Ај ако можеш дај линк,да видам и прочитам каде е тој осуденик,и како лежи 13 год за прободување со нож.

КикиМаус, Rama and SummerGirl like this.