Што ве мотивира?

Discussion in 'Кафе-муабети' started by SV1911, Jan 9, 2014.

1. SV1911

SV1911 Форумски идол

На сите ни треба мотивација. Некои луѓе успеваат сами да се мотивираат и да се посветат на тоа што го работат, некои пак со малку поддршка од околината, некои се мотивираат додека читаат некоја случка со среќен крај.. Темава ја отворам со цел меѓусебно да споделуваме вакви случки, мотивациони пораки, лични успеси се со цел да продолжиме да се трудиме понатака. Верувам дека дури и на најсилните и најиздржливите од нас некогаш им треба да прочитаат убав збор.

Една од најјаките мотивациони пораки кои што ги имам прочитано, а ми оставила таков впечаток е цитат од Махатма Ганди. Поголемиот дел од вас го знаат најверојатно, но сметам дека вреди да се напише:

„Биди промената која што сакаш да ја видиш во светот.“

Мене лично ме мотивираат реални случки со среќен крај. Спасени животни од некој питомник. Денот ми се разубавува кога ќе прочитам такво нешто. Ме мотивира личен успех, на пример додека студирав, кога ќе добиев 10ка бев толку многу мотивирана да се покажам во уште подобро светло и наредната оценка да ми биде исто така 10ка!

Многу работи ме мотивираат, но да не должам многу сега, ќе напишам друг пат. :)

Пребарував и не најдов ваква тема. Има слична, но во категоријата Спорт и се однесува конкретно на тие што сакаат да спортуваат (Вашиот фитнес ден + мотивации се вика темата).

Aleksandar1212 and Purrinn like this.
  2. The-fallen-one

The-fallen-one Активен член

Моето мото: Живеј го денот како да ти е последен

SV1911 and angelche16 like this.
  3. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Иднината, целите што ги имам и соништата што сакам да ги остварам :)

SV1911 and Wahnsinn like this.
  4. wiyezci

wiyezci Истакнат член

Од се сакам да ја црпам мотивација! Од некои филмови,клипови,книги,слики,песни,се се се..Но најмногу ме мотивираат моите соништа и целите во мојот живот :)

SV1911 likes this.
  5. valery15

valery15 Истакнат член

нема подобра мотивација од желбата за подобро утро. :)

SV1911, angelche16 and anichka94 like this.
  6. Makeup

Makeup Истакнат член

од иднината и од соништата кој сакам да ги остварам но инспирација и мотивација црпам и од песни филмови книги..

SV1911 likes this.
  7. angelche16

angelche16 Популарен член

Љубовта иднината кариерата семејството ме мотивираат да живеам, инаку што би ми бил животот :)

SV1911 likes this.
  8. vitamina

vitamina Форумски идол

Има толку прекрасни мотивации низ животот општо како психички така и физички, впрочем најголемата мотивација ни е природата и нејзините убавини.

Мотивацијата можеме секогаш да ја најдеме во природните добра..како зеленилата, цвеќињата, водите, планините, годишните времиња и месеците..
    Човек секогаш би исцрпил

мотивација од природните дарби што ги имаме..нивното чуство е највозвишено и необично.
    Исто така низ секојдневието имаме милиони мотивации, а наше е дали ќе успееме да ги воочиме, дали ќе успееме да ги дофатиме..

Добра книга, испиено кафе, изеден колач, одмор од се, предмети итн сите овие мали општи примери се поим за мотивација на човекот..
    Покрај тоа би кажала дека секое чуство, емоција, надеж, љубов ...сите овие прекрасни чуства се најбогатата мотивација за ситр нас.

Креативноста кај човекот секогаш инспирира на мотивација за било што и било каде!

9. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Ако добро ни работи центарот за љубов, тогаш добро ни работат сите други креативни центри :inlove:

SV1911 likes this.
  10. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се согласувам, апсолутно. Се едно нешто што не прави задоволни во моментот. Во моментот да се чувствуваме исполнето , макар да е тоа нешто непоимливо за останатите.

SV1911, vitamina and Jordanovska-K like this.
  11. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Мене ме мотивира иднината, моите планови и цели што сакам да ги остварам.
    Некаде длабоко во себе знам дека ме чека подобра иднина за едно 10-на години. :)

SV1911 likes this.
  12. Tove Lo

Tove Lo Истакнат член

Ме мотивира ,вербата во себе,ме мотивира што само јас знам како да стигнам до тоа што го посегнувам..ме мотивира дека уште малку иам да успехот до врвот... ме мотивираат спонтаните работи кои тек ми селдат во животот..ме мотивираат нештата во кои не верував порано..доволно ви е едно нешто да ви се случи за да имате тотален прсврт на работите.. и да сте среќни заради тоа.. верувајте во себе и во неочекуваните нешта ..најслатки се :)))

13. maca cvet

maca cvet Истакнат член

ме мотивира довербата која ја имам секогаш во себе и со неа секогаш стигнувам далеку нема пречка која не сум ја поминала, ме мотивира исто така и подршката од другите

14. SWagger274

SWagger274 Истакнат член

Мое мото: смеј се сега,плачи подоцна :)

15. realGirl

realGirl Популарен член

Мото: Јас саκам, јас можам до вρвот, до онаму κаде се гледам еден ден, по патот на упехот, до κој тешκо се стигнува, но сепаκ се стигнува!

veren likes this.
  16. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Ме мотивираат некои личности од кои сакам да бидам подобра или личности кои се успешни па сакам да бидам како нив. Ме мотивира добар разговор. Мотивација ми се и некои песни.

SV1911 likes this.
  17. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Me motivira koga se gledam vo ogledalo, se sakam sebe i dobivam elan.
    Koga nekade go pokazhuvam svoeto znaenje/veshtini i kolku sum posposobna od ostanatite.
    Me motiviraat odredeni uspeshni lugje na koi se ogleduvam.

18. Petar80

Petar80 Форумски идол

Семејството поготово синот најголема мотивација за живот борба низ него, напредувања, стварања успешности, кариера

19. Emy867

Emy867 Форумски идол

- Моите родители кои од ништо створиле нешто во нивниот живот и за мене. Со многу препреки и без ничија поддршка.
    - Баба ми која е сега на небото со нејзината добрина, широкоградост, истрајност. Со тоа што за сечија добра и лоша постапка имаше оправдување и не фаќаше замерка на никого. Сирак без мајка од 10тина години, простодушна селска жена, мојот херој и втора мајка.
    -Завидливи луѓе. Нивната завист и злоба насочена кон мене и моето семејтво ме тераат да се обидувам да го направам возможно и невозможното.
    -Познати личности, личности од минатото кои со своите дела и постапки направиле многу добра за луѓето ширум светот. Почнале од дното а се вивнале високо кон ѕвездите.
    -Мојата лична среќа, сатисфакција и денот кога здравје моите деца ќе се угледуваат и гордеат на мене и тоа што сум.

SV1911 likes this.
  20. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Ме мотивира , туѓ успех , туѓо достигнување и насмевка. Овошје и секакви нијанси на бои, музика продорна, шаренило и Oprah Winfrey. Ме мотивира утринското какао, кое е како првата љубов... Со него само полека.
    Мајка ми, видеа од Abraham Hicks, моето здравје, мирот и целата душевна состојба. :f::f::f::f:

SV1911 likes this.