30 и сингл

Discussion in 'Сингл' started by N1kol, Apr 13, 2016.

1. decmk

decmk Активен член

Кој спомна партнер, ти... Кој стави оглас за себе, ти... Не си машко ако чекаш да ти пишат први, се срамат дури и на 30+ години.
    Приоѓам на сите пред се културно и искрено, но на обично здраво не одговараат, од култура мислам. Не ме интересира ништо повеќе за почеток, ниту што има и како има, туку што човек е пред се. Сум пришол и на многу убави и згодни девојки иако знам дека не бидува ништо и не ми е криво бидејќи сум пробал. Криво би ми било кога не би пробал, бидејќи нема што за загубиш, може само да добиеш.

2. LollySky

LollySky Популарен член

@Yipman2 , мене ми боде очи неписменоста, т.е. употреба на кој наместо кои, спојување на не знам во незнам, па неможе и така натаму. Шта чеш, професионална деформација ( не се лути плс ама потруди се да се корегираш).
    Сосема се сложувам со тоа што си го напишал. И јас многу мразам фолирање, па глумење недостижност, држење на две или повеќе отворени опции и резерви, ептен ми е бедно тоа.
    И со вториот дел се сложувам. Обично баш тие најпаметните, што имаат најмногу да кажат, во друштво се најповлечени и молчеливи, не можат да дојдат на ред од алапачите да кажат нешто.
    Има уште куп причини зошто женско е сингл, колку луѓе толку причини...

Па и со оној дел за ВМРО-то ќе се сложам. Поддржувањето на политичка опција и гледиште не е тоа што ми смета, ама слепото следење и бранење ми кажува дека и тој што ги брани и поддржува нема никакви морални вредности и дека е користољубив.

Last edited: Nov 1, 2016
  3. LollySky

LollySky Популарен член

Мене ми смета кај машките тоа што и на 30 и кусур години се понашаат како тинејџери. На тие години не е во ред да се излежаваш до два саат, да чекаш се од мама и тато, да не знаеш јајца да спржиш, да не фаќаш по дома да расчистиш и така натаму.
    Mи смета и киснењето по кладилници. Нехигиената, и тоа онаа елементарна, како миење заби или ставање антиперспирант. Третирањето на женскиот пол како нижа категорија, личен слуга и фабрика за репродукција. Фолирањето и глумењето незаинтересираност. Немањето перспектива и планови за иднината и живеењето од ден за ден.

Last edited: Nov 1, 2016
    GirlLove, Ilina24, sj *O* and 17 others like this.
  4. Summerlover

Summerlover Форумски идол

@LollySky Лоли, тоа се благо кажано паразити и општествена штета :D Таков и не ти треба, ни за другар, а не па за нешто повеќе :D На независни и паметни жени им треба еднаков на нив, паметен и независен маж :d:

5. Anon

Anon Популарен член

Ми текна бољи критериум: одиш ти по улица со неа и од некаде излага Урко и ја плеснува по гз. И сега ги делиш женските на: ќе се тепам со Урко за неа или јебига брат не е последна на светов. :D

6. TRANSPORTER086

TRANSPORTER086 Истакнат член

Да си сингл во денешново турбулентно време, во нашето општество тоа е се почеста практика, реалност ако може така да се каже.Многу е битно каква личност имаш покрај себе, не само да имаш некоја девојка него да биде исклучителна личност, да ги поседува сите човечки квалитети, тука мислам пред се на тоа дека ќе биде личност која те исполнува, те прави задоволен среќен, а секако и ти неа,нема да те остаи на пола пат зашто животот има многу предизвици перипетии не е бајка и треба да се поминува квалитетно времето со партнерката, значи за мене битен е квалитот а не квантитетот. Мажот треба да демонстрира храброст, одлучност, одговорност, но и внимание и нежност према девојката, жената, но и жената треба да биде тоа што е нејзиното битие, суштината, самата нејзина природа да знае да ја покаже и да се носи со својата женственост, убавина, а не да се праи поголем маж од самите мажи, почитувам

Anon likes this.
  7. TRANSPORTER086

TRANSPORTER086 Истакнат член

Дополнување/продолжение на погоре напишаното, имав некои тех. проблеми прекини па не довршив со излагањето/мислењето: почитувам секој квалитет, убавина, сексапил, али тоа не ми е пресудно, битна ми е искреноста,чесниот и одговорен пристап, лојалноста, за мене најважна ми е убавината на нејзината душа затоа што ќе зрачи со многу љубов и топлина кои што ќе траат.

SAMIRA, Ane.a, LollySky and 1 other person like this.
  8. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Корпирав еден детинест деновиве. Разговара како дете од 5 одделение.

LollySky likes this.
  9. LollySky

LollySky Популарен член

Многу ги има такви, цел живот не созреваат. Тоа се тие мажи готовани што ке чекаат се на готово без да помогнат околу домашни обврски, подобро е на време да го откачиш а не да се лажеш дека ке се смени

Tanjamm likes this.
  10. Anon

Anon Популарен член

"-Денеска колку домашна ни даде наставничката не ми се верува. Ќе немам време да гледам дигимон."
    Вака? :D

11. Gushkalo

Gushkalo Истакнат член

Jas uste nemam 30 ama kje se stavam vo grupava, a 28, a 30 isto e :))))
    Ajde ako ne da naprajme edna sobiranka i koj so koj si se bendisa da ne sme vekje single :D
    Pozdrav drustvo :)

12. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Хахаха ме насмеа.

13. anakonda88

anakonda88 Популарен член

иако не сум заентересирана за брачен другар ,доколку се организира журка и јас доагам :D

14. jasmina00

jasmina00 Популарен член

примате 30 ++ :)

neo likes this.
  15. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Во случај да ви се случи средбата - групниот +/-30 синглс минглинг,:rofl: плиз, споделете искуствата... дали, кој, со кого(?!):D:D

Askopje and Bozica1980 like this.
  16. doubleg

doubleg Популарен член

Кога ве читам овде човек да посака да е сингл. Не може една средба за женети/мажени, ама на средбата да се сите “сингл“?
    OK, just dreaming...

17. LollySky

LollySky Популарен член

Ааа, без тебе не може :)

18. decmk

decmk Активен член

Еве предлог, сабота во 12 часот плеј кафе сити мол, знак за распознавање нешто црвено на себе.
    п.с. Може и црвени гаќи ако се гледаат :P

neo, Tanjamm and Bozica1980 like this.
  19. ***nekoja***

***nekoja*** Истакнат член

амаа не сме сите од еден град не е фер :P:P:P

LollySky likes this.
  20. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Ве напуштам...:) на неодредено.

Kitten, Dust, Bridget and 4 others like this.