30 и сингл

Discussion in 'Сингл' started by N1kol, Apr 13, 2016.

1. Macedonianbro

Macedonianbro Истакнат член

јас сум машко и сингл и често ми се случува и преферирам директен пристам кон девојче и стара школа на запознавање,во ред користам и социјални медиуми за забрзување на запознавањето,како мисли,заеднички интереси итн забава.Но некако завршува кога ќе прашам за официјален дејт и реално и кажувам дека навистина ми се допаѓа и сакам нашето познанство да го кренеме на повисоко ниво. Сум имал сериозни врски но чуствувам дека луѓето доста се изменети и се е материјално.Реално имам солидна плата,кола,мотор, и свој имот и уште еден стан кој го издавам.Ситуиран сум и не разбирам повеќе навистина.Average Joe сум но питом сум и немам намера само да спијам и толку да е.Сакам повеќе,не сакам да сум сам,сакам покрај мене жена да е,да ме контролира,да ме тера,едноставно другар и ум. Во кафана во живот не сум бил и не сум таков.Повеќе сум концерт фанатик

Eni.r, Mia-K and Afrodita* like this.
  2. Sergio298

Sergio298 Истакнат член

Одличен си ти, не се замарај барај си друга, има различни карактери и девојки и не се разочарувај ако 3 те откачиле.Не се ослонувај на материјалното не е пресудно тоа за подоцна во животот.. Игра улога но не е пресудно

Eni.r likes this.
  3. Tam4yy

Tam4yy Истакнат член

Не те гледале на тој начин. Веројатно враќале од култура и пријателски.

4. IvvaNeo

IvvaNeo Истакнат член

Дали секој викенд излегувате навечер?
    Искрено и тешко е на овие години да имаш друштво за секоја сабота да излегуваш, сите си имаат некоја работа, обврски, партнери, некои и се во брак, деца… а од друга страна ако не излегуваш како ќе запознаеш некој… се чуствувам заглавено и како да немам излез од ситуацијата

5. Macorot vo Cizmi

Macorot vo Cizmi Истакнат член

6. Tam4yy

Tam4yy Истакнат член

Со такви што би ги запознала за викенд по кафани,диска и слично боље и да не почнуваш ништо. Запиши се на некој спорт, курс, обука или оди на некои настани кај што би запознала луѓе со слични интереси. Искачања за викенд се да се видиш со друштво и да се издуваш, да потрошиш вишок енергија на играње. Не би барала на искачање такво дечко за сериозно никогаш.

7. An4e banance

An4e banance Истакнат член

29 I single

theboy and Ane_na_Bisera16 like this.
  8. Romina

Romina Истакнат член

Воопшто не е страшно ако имаш 29 и си сингл, не е страшно ни ако имаш многу повеќе. Не се знае што носи животот и кога можеш да запознаеш некој.

9. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Можеби погрешно си сфатила. Може сакал да ве почасти од ќејф што му се родил син. Не мора да се гледа на се негативно.

И јас сум имал вакви ситуации кај што сум частел женски од некој повод (но не да им се пуштам, туку од што моментот ми бил тљков), па што, треба да бидам изреметен?

10. Компир Манџа

Секој викенд не, туку преку еден викенд. Некогаш се случува и преку два викенда.

Секогаш со различно друштво излегувам.

Tam4yy and IvvaNeo like this.
  11. mylifeasans

mylifeasans Активен член

Многу јасно беше што сака, нормално дека со флашата настапи и таткото и неговите другари на маса, и се направи муабет. Се надевам нема и ти да ја викнеш таа женска што си ја частел дома кај тебе, зашто си сам. Нели жена ти е на ГАК во тој момент..

Orthophill likes this.
  12. Компир Манџа

Не бе, таман работа да се пуштам. Не сум таков нападен и замаратор. Тоа што треба да биде, само ќе си дојде. :)

Затоа реков ,,можеби", бидејќи не сум бил таму и не им ја знам намерата, а претпоставив според твојот коментар.

Има на некои жени што им годи тоа, но мислам дека на повеќето не им годи такво дрско ,,пуштање".

Јас така имам почастено во диско на шанк кога бев да си земам пијачки. Не беше во Македонија тоа, тулу во Сончев Брег. Бев да си земам за пиење, а притоа ми беше роденден. Додека чекав да ми ги дадат пијачките (бидејќи зимав и за другите што беа со мене), една девојка ме праша од каде сум и и реков од Македонија. Ми рече дека била и дека е убава држава. Нарачав и за неа уште една пијачка, и ја платив и и кажав дека ми е роденден и ја почастив. Никогаш повеќе не ја видов, ниту пак се вратив да ја видам и да и се пуштам.

Сепак, секакви мажи има. Јас од ќејф и од повод сум ја почастил, но тоа не значи дека треба да и се пуштам.

13. GrofDracula

GrofDracula Истакнат член

Ти, што не сакаш повеќе да бидеш сингел, пиши ми

14. Mia-K

Mia-K Истакнат член

Јас после многу долга врска сум сингл.
    Не сум во потрага по дечко, моментално сум посветена кон кариерата и тоа ми е целта барем извесен период.

Еве си размислувам за иднина кога би дошол перидот кога би се осетила спремна да сум повторно во врска. Малку не ми е јасен начинот на запознавање бидејќи не сум во тек, еве вие што сте 26+ на кој начин и каде се запознавате со дечко/девојка?

Можеби само кај мене е вака од причина што јас не сум тип што искача по журки (а и немам со кого сега), не знам но немам некои посебни желби и преференции за некого, ценам вредности што би рекле некои ретки за ова време.. Размислувам на врска на долга стаза што резултира со брак, сакам искрено и сигурно нешто а не зафркавање и трошење време ..

15. black20

black20 Активен член

Доколку не излегуваш и немаш широк круг на пријателства единствена шанса е преку соц. мрежи па ако се најде некој среќа

Mia-K, Ane_na_Bisera16 and izgubena:) like this.
  16. Компир Манџа

Немаш другари/другарки?

17. Stark

Stark Форумски идол

Јас имам запознато личности на социјални мрежи, теретана, порано и со атлетика се занимава, шо значи запиши се на некое хоби каде што има и машки и женски. :)

Mia-K likes this.
  18. Mia-K

Mia-K Истакнат член

Имам, ама сите се мажени/женети, некои со деца, некои чекаат деца и такаа.
    Излагам јас ама не баш на журки и таков тип излагања..

GirlLove likes this.
  19. Компир Манџа

Не би било лошо да започнеш нови пријателства, но и да си ги задржиш и старите.
    Секако дека нема да ти бидат другари во вистинска смисла на зборот, какви што сме имале од мали нозе, но мислам дека би биле достојни и добри. Лош другар се препознава уште на почеток. Ова ти го зборам од искуство, бидејќи многу сум се горел.

Социјалните мрежи исто така помагаат во стекнување на пријателства и врски.
    Само при идна врска, биди внимателна за грешките што ги правел бившиот, да не ги повторува новиот.

Биди комуникативна, секогаш насмеана, расположена, позитивна, скоро секогаш песимист, и коцките сами ќе си се наредат.

Tam4yy and Mia-K like this.
  20. Mia-K

Mia-K Истакнат член

Во право си за се што кажа, знам дека тоа е решението ама некако гледајќи како секој ,,си го средува животот’’ на истата возраст и влијанието од општеството ти ја зема силата и мотивот и мислиш дека со тебе нешто не е во ред или пак негде касниш… Сепак на крајот од денот секој од нас има свое време и свој пат.
    Благодарам за исцрпниот одговор, ми значи.