AliExpress

Discussion in 'Мода и стил' started by pamelche, Feb 27, 2013.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Онлајн шопинг

Почекај до вечерва, па ако нема ништо пиши му прво порака зашто уште не го испорачал производот. Ако не ти одговори тогаш одиш повторно na contact the seller и има да селектираш во врска каков проблем имаш. За да отвориш case селектираш shipping, и кај што треба да пишеш порака пишуваш дека продавачот се уште не ја испорачал порачката дека поминал рокот. И тие од страната треба да проверат дека е навистина такз и ке ти одговорат дека прите ке ти ги вратат штом го увидат проблемот. А ти од која страна порачуваш , од Ибеј? Јас ова што ти го пишав така е на ибеј ако си порачала од алиекспрес истото би требало да е :?: баш пиши ми што ке направиш

2. Bubbi-95

Bubbi-95 Активен член

Онлајн шопинг

Од алиекспрес порачав, ајде ќе почекам до вечерва па ќе видам што ќе направам ќе те информирам секако. ;)

3. Westsiderka

Westsiderka Истакнат член

Онлајн шопинг

Феминки, си нарачав фустанче и кошула од али и следев преку 17track.net ми пишува дека на 8/9 се стигнати во Скопје.Колку време треба да помине за да ми ги испорачаат до дома или треба да идам во пошта да проверам дали се стигнати??

4. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Онлајн шопинг

Женски ми треба помош. Дали го имате видено истото фустанче на Али Експрес? Ако некој го најде, пратете ми линк, ве молам :)

5. Bubbi-95

Bubbi-95 Активен член

Онлајн шопинг

Леле женски дај помогнете страшно сум загрижена еве истекуваат последните 20 часа за испорака од алиекспрес а ни трага ни глас од продавачот му пишав порака но ништо а го барав тоа за да отворам case како што кажа коритсаки но нема ништо такво што да правам дали автоматски ќе бидат вратени парите или како. :|

6. bumbi

bumbi Популарен член

Онлајн шопинг

^ Ако не ги испорача додека да истече времето автоматски ти се враќаат парите.

Bubbi-95 likes this.
  7. DjinTonik

DjinTonik Истакнат член

Онлајн шопинг

А си кликнала Open Dispute?

8. Bubbi-95

Bubbi-95 Активен член

Онлајн шопинг

Па само да ве известам дека му пишав порака на продавачот и го прашав зошто сеуште не го испорачува производот,тој ми одговори дека ја немал таа боја и дали можи да ми прати друга боја а деновите за превоз на производот веќе почнаа да се одбројуваат. :^)

9. sanja.burgundy

sanja.burgundy Популарен член

Онлајн шопинг

Денес ми стигна картонче (зашто очигледно поштарот го мрзело да се качи до 4-ти спрат, а јас си чекав и чекав), да одам да си ја подигнам нарачката.

http://www.aliexpress.com/store/product ... 02959.html

Ова е продавачот за кои имаше и тука позитивни коментари и дека стигаат за 15-тина дена, ама мене малку ми се забави :?: Нарачката ми беше на 21-ви август, а Shipment на 23-ти и дури вчера/завчера стигна за Скопје :( Битно стигна.
    Од кај истиот продавач направив нарачка и на 23-ти август, shipment на 27-ми, од 10-ти септември е во Прага, би требало деновиве да стигне, ќе ве известам и за таа нарачка :)

10. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Онлајн шопинг

ми стигнаа чизмите кафени и хеланките денес ќе си ги земам,првпат облека нарачувам накит неколку пати сум земала облека не ке пробаме денес :)

11. ivinakit

ivinakit Популарен член

Онлајн шопинг

да ви се пожалам да ми олесни :@
    си спремам предмалку порачка од продавачот http://www.aliexpress.com/store/213608 и бидејки му пишува 15долара минимално, јас направив 15.7 долара порачка, си одам се нормално да платам и баш кога кликнав да се плати, оп ми ја враќа порачката пак на страната за плаќање, дотичниов ми лупнал уште 1 долар + за плаќање.
    му пишав да прашам за што е како е тој долар, не сум за 50 ден, ама нема будала да ме прави, тој/таа ништо ми вика имаме се што сакате, платете ке ви пратиме, само пишете ни порака со вашите податоци да знаеме кај да ја пратиме :o :@

12. jb82

jb82 Популарен член

Онлајн шопинг

A dobro samo da prasam, proizvodive na aliexpress, se isti kako na sliikite ili?

13. bbutterfly

bbutterfly Активен член

Онлајн шопинг

има некоја нарачувано од али козметика мислам пудри,сенки,било каква шминка?

14. marinka11

marinka11 Нов член

Онлајн шопинг

15. ivancekitty

ivancekitty Популарен член

Онлајн шопинг

Феминки дали сте сретнале некој селер на али што праќа само по едно парче накит :)

16. Bubbi-95

Bubbi-95 Активен член

Онлајн шопинг

а можеш ли да кажеш од кој селер односно линк од сенките бидејќи и јас сум во план да порачувам ;)

17. Bubbi-95

Bubbi-95 Активен член

Онлајн шопинг

http://www.aliexpress.com/store/516399

немам порачувано од кај овој селер ама битно нема минимална сум на порачка и е фри шипинг.

ivancekitty likes this.
  18. Maya3112

Maya3112 Популарен член

Онлајн шопинг

Јас имам нарачувано од кај овој селер.Нема минимален износ за нарачка,шипингот си е фри и за одприлика 20 дена си стига нарачката на домашна адреса.Сега моментално уште 3 нарачки ми се пуштени и сите ми се нарачани од истиот селер.Препорачувам!

ivancekitty likes this.
  19. newlady

newlady Активен член

Онлајн шопинг

Order Number:
    60144248952
    Status:
    Fund Processing
    Logistics Information:
    International Shipping Company Tracking Number Remarks Details
    China Post Air Mail RB7569505CN
    Refresh
    3-10 days after the seller ships out the product, you can track the shipping information in the following sites:
    China Post Air Mail Website

Dali ova znaci deka se mie ookkk narackata,i otsega treba samo da se ceka da trgne navamu?

20. Maya3112

Maya3112 Популарен член

Онлајн шопинг

Да .Чим ти е напишан трак бројчето RB7569505CN тогаш се ти е ок.
    На trackingnumber.org следи си ја нарачката до каде ти е .Поздрав