AliExpress

Discussion in 'Мода и стил' started by pamelche, Feb 27, 2013.

1. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Тешко, моите пратки од април што имаат ваков статус уште не се стигнати ни до пошта.

GirlRose likes this.
  2. Arja

Arja Популарен член

Мислам дека штом вака пишува тоа значи дека пратката е на царина. Кога не е стигната воопшто во Македонија дава поинаква порака т.е. дека нема никаква информација или како и да беше. Работата е што пратките од Кина до Македонија стигнуваат прилично брзо но најчесто заглавуваат кај нас на царина и затоа чекаме толку долго. Би требало да ти стигне за недела до две најкасно според мое досегашно искуство.

Guns N` Roses and GirlRose like this.
  3. MiAmor

MiAmor Популарен член

Мене од 25 април така ми пишува, а на 18 мај дека е во пошта. Денес пак проверив и пишува 23 мај за достава. Значи кај и да е ќе ми стигне, ама рачунај после еден месец од првиот датум кога се прима од испраќач.

GirlRose likes this.
  4. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Па не знам што статус ти се мометално. Дали испраќачот го продолжил времето на испорака?
    Ако не го продолжил мислам дека сеуште има шанса да побараш да ти ги вратат парите.

5. CarrieBradshow

CarrieBradshow Истакнат член

Костум за капење со солидна цена, достојна за Алиекспрес? :lol:
    Не ми се плаќа 500 денари оттаму, а некако не успевам да најдам ефтинко..

elimkd and КрисИ55 like this.
  6. elimkd

elimkd Форумски идол

Искористи го филтерот, притисни да ти се прикажат од најниска цена па нагоре, притисни free shipping, избери од тоа што ќе ти излезе :)

7. Anne Boleyn

Anne Boleyn Истакнат член

Нарачувам од Алиекспрес,ама сега немав од поодамна нарачано.Некако на се што ќе отворам има или гледам прилично висок шипинг.Дали така мене ми се причинува или навистина е така?

8. Polsko

Polsko Популарен член

Screenshot_20220526-092122_Samsung Internet.jpg
    Дали на некој му има стасано пратка, а вака претходно да пишувало?

9. TinaPi

TinaPi Активен член

Имам информација од блиски во пошта дека застојот со пратки е тука кај нас, каде поради недостаток на кадар, пратките стојат и по 2-3 месеци во вреќи. Дел од вработените отишле во пензија, и нема замена за нив.
    Моментално владее прав хаос во пошта, па ви препорачувам доколку не е итно да си го одложите купувањето засега. Извор ми е од близок, кој е вработен во главна пошта ( под железничка)

Maca Macka likes this.
  10. Vercheee637

Vercheee637 Активен член

Јас имам нарачано од алиекспрес некои ситни работи уште во декември,пратката во пошта има пристигнато во февруари ама уште не можам да ја подигнам затоа што била во остаток(не била обработена).

11. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

И мене исто, од први мај, тоа значи дека тогаш стигнала во Латвија.

Ти стигна ли? Мене не. ;(

12. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Мене дури денеска тие од 20 и некој април ми пишува дека се во пошта. А, додека ми ги достават ќе бидне следна недела...
    Значи тие од почеток на мај тек следна недела во пошта ќе стигнат, па додека ги достават уште 2 недели некаде. :doh:

Angie1432 likes this.
  13. Orchidea

Orchidea Популарен член

Јас имав пратка околу 10ти мај ја земав, а ми стоела цел месец во поштата овде кај нас. Така што, не е само во главната пошта застојот :D Генерално изгледа ги мрзи да работат.

14. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Да, ги мрзи, јас најчесто сама си земам пратки, зашто ако се поголеми не ми ги носат (facepalm), но барем секогаш има редовен апдејт на страната за да си следиш. И на телефон исто така никогаш не се јавуваат. :D

15. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Сите информации за шипингот нема да бидат веќе апдејтирани, вака ми одговори еден од селерите, откако отворив disputes за неколку производи на кои им помина рокот за стигнување, така што џабе ни е следење :D

Вели дека всушност пратката ми е во државава веќе долго време и тука е е застојот.

16. ijana

ijana Истакнат член

Здраво,нарачав слушаки од Али 2700 денари, и мислев дека до 90 евра нема царина и сега ми пишува во тракингот дека е на царина, не се разбирам скриншот подолу. Дали ќе ми наплатат и царина не знаев дека треба да пишам да ги испратат ко подарок пошто до 90 евра не подлежат на царина .Дали ќе треба нешто да платам и колку би чинело тоа.
    upload_2022-5-30_3-32-12.png

17. Leviosa2503

Leviosa2503 Популарен член

Знае некој што значи ова, до каде е? Личи како прво да стигнало во destination country, па после пак во transit country... Не е мрднато од тогаш. Не знам дали ова значи во пошта кај нас дека е заглавено па да идам да си ги барам, неколку работи имам нарачано и на сите е истиов статус |(

Attached Files:

18. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Тоа значи дека моментално е кај царинска служба, а не дека ќе ти биде наплатена царина.

Destination country може да биде некоја европска земја. Потоа ти пишува дека ја напушти transit country што значи дека наредно ќе стигне тука.

Last edited by a moderator: May 30, 2022
  19. Aslan Turkey

Aslan Turkey Истакнат член

Screenshot_20220530-123736_AliExpress.jpg Што да правам селерот ја откажа веќе пратката нарачката?

20. Kjutche

Kjutche Истакнат член

Сте имале некаков проблем после откако наплатите, да не ви повлечат повеќе пари од трансакциската?