Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

AliExpress

Дискусија во 'Мода и стил' започната од pamelche, 27 февруари 2013.

1. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.318
    Тешко, моите пратки од април што имаат ваков статус уште не се стигнати ни до пошта.

На GirlRose му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Arja

Arja Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2016
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    1.349
    Мислам дека штом вака пишува тоа значи дека пратката е на царина. Кога не е стигната воопшто во Македонија дава поинаква порака т.е. дека нема никаква информација или како и да беше. Работата е што пратките од Кина до Македонија стигнуваат прилично брзо но најчесто заглавуваат кај нас на царина и затоа чекаме толку долго. Би требало да ти стигне за недела до две најкасно според мое досегашно искуство.

На Guns N` Roses и GirlRose им се допаѓа ова.
  3. MiAmor

MiAmor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    2.570
    Мене од 25 април така ми пишува, а на 18 мај дека е во пошта. Денес пак проверив и пишува 23 мај за достава. Значи кај и да е ќе ми стигне, ама рачунај после еден месец од првиот датум кога се прима од испраќач.

На GirlRose му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.909
    Па не знам што статус ти се мометално. Дали испраќачот го продолжил времето на испорака?
    Ако не го продолжил мислам дека сеуште има шанса да побараш да ти ги вратат парите.

5. CarrieBradshow

CarrieBradshow Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2020
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    382
    Костум за капење со солидна цена, достојна за Алиекспрес? :lol:
    Не ми се плаќа 500 денари оттаму, а некако не успевам да најдам ефтинко..

На elimkd и КрисИ55 им се допаѓа ова.
  6. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.936
    Допаѓања:
    48.111
    Искористи го филтерот, притисни да ти се прикажат од најниска цена па нагоре, притисни free shipping, избери од тоа што ќе ти излезе :)

7. Anne Boleyn

Anne Boleyn Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2021
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    1.846
    Нарачувам од Алиекспрес,ама сега немав од поодамна нарачано.Некако на се што ќе отворам има или гледам прилично висок шипинг.Дали така мене ми се причинува или навистина е така?

8. Polsko

Polsko Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    937
    Допаѓања:
    573
    Screenshot_20220526-092122_Samsung Internet.jpg
    Дали на некој му има стасано пратка, а вака претходно да пишувало?

9. TinaPi

TinaPi Активен член

Се зачлени на:
    24 мај 2022
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    59
    Имам информација од блиски во пошта дека застојот со пратки е тука кај нас, каде поради недостаток на кадар, пратките стојат и по 2-3 месеци во вреќи. Дел од вработените отишле во пензија, и нема замена за нив.
    Моментално владее прав хаос во пошта, па ви препорачувам доколку не е итно да си го одложите купувањето засега. Извор ми е од близок, кој е вработен во главна пошта ( под железничка)

На Maca Macka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Vercheee637

Vercheee637 Активен член

Се зачлени на:
    8 мај 2022
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0

Јас имам нарачано од алиекспрес некои ситни работи уште во декември,пратката во пошта има пристигнато во февруари ама уште не можам да ја подигнам затоа што била во остаток(не била обработена).

11. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.674
    Допаѓања:
    39.614
    И мене исто, од први мај, тоа значи дека тогаш стигнала во Латвија.

Ти стигна ли? Мене не. ;(

12. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.318
    Мене дури денеска тие од 20 и некој април ми пишува дека се во пошта. А, додека ми ги достават ќе бидне следна недела...
    Значи тие од почеток на мај тек следна недела во пошта ќе стигнат, па додека ги достават уште 2 недели некаде. :doh:

На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.530
    Јас имав пратка околу 10ти мај ја земав, а ми стоела цел месец во поштата овде кај нас. Така што, не е само во главната пошта застојот :D Генерално изгледа ги мрзи да работат.

14. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.674
    Допаѓања:
    39.614
    Да, ги мрзи, јас најчесто сама си земам пратки, зашто ако се поголеми не ми ги носат (facepalm), но барем секогаш има редовен апдејт на страната за да си следиш. И на телефон исто така никогаш не се јавуваат. :D

15. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.546
    Допаѓања:
    39.520
    Сите информации за шипингот нема да бидат веќе апдејтирани, вака ми одговори еден од селерите, откако отворив disputes за неколку производи на кои им помина рокот за стигнување, така што џабе ни е следење :D

Вели дека всушност пратката ми е во државава веќе долго време и тука е е застојот.

16. ijana

ijana Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2014
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    275
    Здраво,нарачав слушаки од Али 2700 денари, и мислев дека до 90 евра нема царина и сега ми пишува во тракингот дека е на царина, не се разбирам скриншот подолу. Дали ќе ми наплатат и царина не знаев дека треба да пишам да ги испратат ко подарок пошто до 90 евра не подлежат на царина .Дали ќе треба нешто да платам и колку би чинело тоа.
    upload_2022-5-30_3-32-12.png

17. Leviosa2503

Leviosa2503 Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    1.229
    Знае некој што значи ова, до каде е? Личи како прво да стигнало во destination country, па после пак во transit country... Не е мрднато од тогаш. Не знам дали ова значи во пошта кај нас дека е заглавено па да идам да си ги барам, неколку работи имам нарачано и на сите е истиов статус |(

Прикачени фајлови:

18. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.909
    Тоа значи дека моментално е кај царинска служба, а не дека ќе ти биде наплатена царина.

Destination country може да биде некоја европска земја. Потоа ти пишува дека ја напушти transit country што значи дека наредно ќе стигне тука.

Последна измена од модератор: 30 мај 2022
  19. Aslan Turkey

Aslan Turkey Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2019
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    48
    Screenshot_20220530-123736_AliExpress.jpg Што да правам селерот ја откажа веќе пратката нарачката?

20. Kjutche

Kjutche Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    114
    Сте имале некаков проблем после откако наплатите, да не ви повлечат повеќе пари од трансакциската?