AliExpress

Discussion in 'Мода и стил' started by pamelche, Feb 27, 2013.

1. Malatasirena123

Malatasirena123 Истакнат член

Искрено не знам која е нарачката, ќе Ви кажам баш кога ќе ја "достават" ќе видиме:D А можно е за таа што имам и јас рефундирано пари веќе, ама бидејќи очекувам и друга не знам која е ..

Antebellum and Amellie13 like this.
  2. teaiva

teaiva Истакнат член

Само што добив пратка од алиекспрес која требаше да пристигне крај на јануари ,пратката кошташе околу 900денари , сега на поштарот му платив уште 593 ден , напишале прво 28 ден а потоа шкртнато и со пенкало напишано 593 . Дали ги отвараат пратките па отпосле си става цена ако мисли дека вреди повеќе .Како иде јас веќе не би порачувала нешто од Алиекспрес , мада има многу работи кои на Тему ги нема .

Attached Files:

3. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Лелеееееее, абе што им е вака?
    За што ти наплатиле уште скоро 600?
    Ддв од 18% не е толку :^)

Овие ќе си играат курташак сеа со праткиве.. Си требала да прашаш за што е, и нереално е да кошта толку.

Кузнае и мене колку ќе ми побараат, поевтина е пратката од твојата, ама пак не е без ич.

Абе ова 66% од цената на пратката ти зеле (facepalm)

Стварно никад више од Али..

4. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Сериозни се? Како го пресметуваат ова не ми е јасно. (facepalm) Мојата пратка беше 1900, на здравје нека ми е ако дојди воопшто.

5. MagsDestiny

MagsDestiny Популарен член

Можеби зависи дали пратката ја носи пошта или некоја од курирскиве фирми доставувачи, или пак едноставно е направен превид? Зимава имавме една пратка, еден продукт беше но со цена од 130€, доцнеше преку два месеци, од AliExpress извршија рефундација, за по некое време да ни стигне на домашна адреса преку една од курирскиве фирми, не ми текнува која беше точно, меѓутоа не плативме ништо.

6. Panda00

Panda00 Истакнат член

Чудно ми падна и мене, многу долг период нарачував глупости од Али и никад вакво нешто ми се нема десено.
    Никад ништо не сум доплаќала, а поштарот не го ни гледав, ми ги оставаше пратките пред врата и си бегаше. :D

Сакав пак да нарачам ама после ова што го прочитав, ќе размислам.

7. Medea.

Medea. Истакнат член

Гледам и многу ги кренале цените сум нарачала венче за коса и било 0.89 значи ни еден долар не било а сеа е 7 долари истото како така

8. teaiva

teaiva Истакнат член

Пратката ја донесе поштарот од пошта ,и претходно имав некоја пратка и платив 20 ден .Овој пат кога ми кажа ме удри дамла , викам не ли е многу ? Вика и ние се чудевме дали е толку со вработената во пошта (зашто во помало место се работи ) се јавиле и им рекле дека тоа е цената ..и не знам кому да се жалам пошто и тие не знаат ..истата сума со црвено пенкало напишана и на пратката којa е големина колку шпил карти . Ај да беше нешто габаритно ..не ми е јасно .

9. Bratot

Bratot Форумски идол

Се плаќа данок сега на секоја пратка.

10. teaiva

teaiva Истакнат член

И јас нарачував со години и не беше вака , ама и најавија дека после нова ќе се плаќа некој данок или царина за пратките од алиекспрес , ама ова не е 18 % , не знам од кај им е излезена сумата за плаќање дури и децимали ставиле . Друго искуцано една сум па преправена со пенкало . Еве од Тему пратките си стигаат без никаква надокнада , освен ако имате за плаќање по превземање се плаќало плус 90 денари .

11. teaiva

teaiva Истакнат член

Да знам дека се плаќа ,но како одредуваат ?ова е многу повеќе од 18%од цената ,а башка што на самата пратка продавачот напишал дека вреди 3 долари .