Искрено не знам која е нарачката, ќе Ви кажам баш кога ќе ја "достават" ќе видиме А можно е за таа што имам и јас рефундирано пари веќе, ама бидејќи очекувам и друга не знам која е ..
Само што добив пратка од алиекспрес која требаше да пристигне крај на јануари ,пратката кошташе околу 900денари , сега на поштарот му платив уште 593 ден , напишале прво 28 ден а потоа шкртнато и со пенкало напишано 593 . Дали ги отвараат пратките па отпосле си става цена ако мисли дека вреди повеќе .Како иде јас веќе не би порачувала нешто од Алиекспрес , мада има многу работи кои на Тему ги нема .
Лелеееееее, абе што им е вака? За што ти наплатиле уште скоро 600? Ддв од 18% не е толку Овие ќе си играат курташак сеа со праткиве.. Си требала да прашаш за што е, и нереално е да кошта толку. Кузнае и мене колку ќе ми побараат, поевтина е пратката од твојата, ама пак не е без ич. Абе ова 66% од цената на пратката ти зеле Стварно никад више од Али..
Сериозни се? Како го пресметуваат ова не ми е јасно. Мојата пратка беше 1900, на здравје нека ми е ако дојди воопшто.
Можеби зависи дали пратката ја носи пошта или некоја од курирскиве фирми доставувачи, или пак едноставно е направен превид? Зимава имавме една пратка, еден продукт беше но со цена од 130€, доцнеше преку два месеци, од AliExpress извршија рефундација, за по некое време да ни стигне на домашна адреса преку една од курирскиве фирми, не ми текнува која беше точно, меѓутоа не плативме ништо.
Чудно ми падна и мене, многу долг период нарачував глупости од Али и никад вакво нешто ми се нема десено. Никад ништо не сум доплаќала, а поштарот не го ни гледав, ми ги оставаше пратките пред врата и си бегаше. Сакав пак да нарачам ама после ова што го прочитав, ќе размислам.
Гледам и многу ги кренале цените сум нарачала венче за коса и било 0.89 значи ни еден долар не било а сеа е 7 долари истото како така