AliExpress

Discussion in 'Мода и стил' started by pamelche, Feb 27, 2013.

1. Moira

Moira Популарен член

Онлајн шопинг

Првата нарачка мене ми стигна после само 15 дена! Втората (и 3 и 4тата заедно) за 40на дена...карикирам сега, ама отприлика толку.
    Кога ќе нарачуваш Лилит, провери го продавачот за неговата експедитивност при испорака, обично кога некои многу брзо испорачуваат луѓето тоа го пишуваат и им даваат високи оцени, па отприлика ќе знаеш што да очекуваш.

Иначе стигна јакна за мм, препреубава е, баш како што е наведено и како што е на сликата. Во однос на големините - СЕКОГАШ нарачувајте по димензии, никако во S, М, L, пошто ај што знаеме да си се преценуваме, туку и кинескиве бројчиња се за број, број и 1/2 помали од нашите.

Најосновно - барајте продавачи со висок % на позитив фидбек, и на коњ сте.

sunfemina likes this.
  2. friendy

friendy Форумски идол

Онлајн шопинг

Некои после 16 дена, некои за 20, а еве една уште чекам порачана на 23 ти Март, се зависи од продавачот и некои други околности, пошта, царина и сл.

3. TheScarletDandelion

TheScarletDandelion Истакнат член

Онлајн шопинг

Исто и јас имав порачано од Aliexpress, производите ми стигнаа за околу месец дена, единствен пропуст беше тоа што еден приозвод беше заменет со друг, најверојатно дека порачката беше од повеќе производи...Со оглед на прифатливите цени, сите производи беа супер :D

4. Inna5

Inna5 Популарен член

Онлајн шопинг

Некоја што има искуство од Алиекспрес? Со картичка на Стопанска Банка :)

5. friendy

friendy Форумски идол

Онлајн шопинг

Што поточно?

6. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Онлајн шопинг

Мене паника ме фаќа :sweat: од моите штикли абер нема :worried: се прашувам дали ќе стасаат

7. LaBella

LaBella Популарен член

Онлајн шопинг

Има некој купувано од Алиекспрес со интернет картичката од Стопанска банка?
    Сакам да си извадам, ама ако не може со неа да купувам од али, тогаш воопшто да не се мачам.

8. ivinakit

ivinakit Популарен член

Онлајн шопинг

јас денес поднесов барање за картичката од стопанска, за 10 дена ке ми стигне и ке пробам да порачам од алиекспрес, баш и поради странава ја вадам :lol: па ке ти пишам како ке пројдам, ако не пише некој кој веке што има искуство.

LaBella likes this.
  9. kmaja

kmaja Истакнат член

Онлајн шопинг

Девојки имам нарачано неколку работи од Aliexpress на 24.04. Мислите дека е нормално што уште не се стигнати?

10. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Онлајн шопинг

Дојдов да ги пофалам aliexpress!На 21 ми ја пратија нарачката, ми стигна денес, е сеа изгледа како долгичок период, ама вреди да се чека.Си порачав LED саат со Мики Маус, и прекрасен е.Си стигна во најдобра кондиција, одлично спакуван и ми го донесоа до дома, и нормално немаше никаква поштарина и царинење.За 6 долари саат, вреди ептен.
    Сеа чекам уште маска за телефон и LED маичка па ќе правам нова нарачка деновиве :)

11. KalaV

KalaV Популарен член

Онлајн шопинг

Да! Обично се чека 30-45 дена, така да не се секирај , ќе ти стигнат ;)

kmaja likes this.
  12. rainlover

rainlover Истакнат член

Онлајн шопинг

Со интернет картичката на Стопанска банка може да се нарачува на Aliexpress?
    И колку е безбедна оваа страна?

13. friendy

friendy Форумски идол

Онлајн шопинг

Да може и немај гајле, досега што сум порачала се сум добила.

14. martinuska

martinuska Популарен член

Онлајн шопинг

Си порачав вечерва и јас од алиекспрес. Едни балетанки и сукња. Двете ме фатија 500 денари. Па сега да чекам само да ми стигнат и да видам дали ќе ми се погодат. :)

15. DjinTonik

DjinTonik Истакнат член

Онлајн шопинг

Прв пат нарачав сега од Купи Лесно, ама платив со уплатница, некако страв ми е со картичка и треба некој сигурен до мене да седи да ми покаже :lol: Се надевам дека ке ја добијам вака порачката :D Некој да не има порачувано нешто од Купи Лесно ?

16. martinuska

martinuska Популарен член

Онлајн шопинг

^ Истите работи од Купи лесно ги има по овие страни ко алиекспрес за џабе пари :) . Една сукња што сакав да ја земам од Купи лесно за 720 денари ја видов на алиекспрес и ја порачав од таму за 2.4 долари.
    Колку што читав за фустаните и сличните работи исто се чека 10-20 дена за да ти ги достават, башка и им плаќаш на нив за достава :^) .
    Ај да е некој денар разлика во цената ај ќе си речеш, ама ги продаваат по мноооогу поголеми цени од ова страниве. Па зашто да им ги дадеш толку многу пари кога за исто време и многу помала цена ќе ги добиеш работите исто до дома :)

sweet-cherry and sunfemina like this.
  17. DjinTonik

DjinTonik Истакнат член

Онлајн шопинг

Да да видов вчера ја разгледав темата и ја отворив Али Експрес, не сум ја знаела до сега страната незнам како :doh: Ама како што разгледував многу ефтини и добри работи има, посебно накит кој што не е воопшто скап само гледам пишува mix order min 10 долари, е сега незнам од што треба да биде тој микс, од истиот ли seller?

18. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Онлајн шопинг

Јас да ви кажам ми стигна пратката, си ја земав
    Е сега ако нарачувате по Кинеските сајтови, одбавезно 2 броја поголемо да си нарачувате :D

Тоа Л Нивно е малку помало од М по нашки, инаку се супер, ете точно еден месец фати ;)

Hipster likes this.
  19. ivinakit

ivinakit Популарен член

Онлајн шопинг

ја направив првата порачка од алиекспрес :party: е сега кога завршив се ми пишуваше 10 дена процессинг тиме, што значи ова дека за 10 дена ке биде пратена нарачката или ?

20. Lilit

Lilit Форумски идол

Онлајн шопинг

Дечки, меѓудругото, фино ќе биде да оставате и линк од каде што ги купувате и ви стигаат безбедно работите. Па да си имаме еден фин преглед на продавачи од кои сте задоволни,да не се ослонуваме само на позитивниот фитбек што го имаат на страната.