AliExpress

Discussion in 'Мода и стил' started by pamelche, Feb 27, 2013.

1. Lunaria

Lunaria Истакнат член

Си имам нарачано неколку работи од Алиекспрес, само еднаш се зафркнав со една пролетна јакна, ми се виде прилично евтина и реков да ја нарачам, воедно тоа беше и моето прво искуство со страната. Излезе дека продавницата е лажна, воопшто не посветив внимание на фидбекот но за среќа ми ги вратија парите по месец и пол, не се работеше за повеќе од 250-300 денари.
    Ташна, мантил, кошулка, infinite шалчиња, досега се што сум нарачала било со солиден квалитет. Ми се прави ќеф да земам некоја подебела јакна или дуксер но се плашам да не се разочарам хаха. Сега чекам една маичка на кратки ракави и очила за сонце да ми стасаат каде и да е.

http://www.aliexpress.com/snapshot/6028541392.html

http://www.aliexpress.com/snapshot/6025781707.html

2. duffi

duffi Форумски идол

Убаво е нагласено lot, значи цената ти е за 50 pieces, не можеш да земеш само 1 , а секако е дадена цената за 1 , за да знаеш колку ќе ти излезе 1.
    Внимавајте со ова кога стои лот, се мисли на големо, да не ве буни после поединечната цена, таа си е секако дадана, за да знаете колко е едно парче.

3. cath

cath Истакнат член

Онлајн шопинг

Здраво девојки
    пред 1 месец порачав од шарениве рози и вчера ми стигнаа
    http://www.aliexpress.com/item/Love-Is- ... 94072.html
    дали има некој искуство со нив, дали знаете како се садат, бидејќи на неколку сајтови прочитав дека прво требало 2-3 месеци да бидат во фрижидер, дали е ова точно?

4. Marick14

Marick14 Истакнат член

Онлајн шопинг

И јас сакам да нарачам вакви. Колку семиња нарача ти?

5. cath

cath Истакнат член

Го нарачав цел комплет и вкупно 600 семки ми стигнаа, убаво спакувани секоја боја посебно, и плус селерот ми испратил како подарок и неколку семки од некое друго цвеќе :)

koritsaki likes this.
  6. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Случајно налетав на маичкиве па викам да ги споделам и со вас, по 5 долари се и 0.99 шипинг, што значи 6 долари, симпатични се, а посебно за тие пари мислам дека океј се :) Јас ќе си нарачам со Дизни карактер некоја :D И да имаат многу порачки на маичкиве,супер е фидбекот :) http://www.aliexpress.com/item/2014-New ... 54482.html

LilBaby likes this.
  7. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

ќе седат 24 часаб во вода, водата да биде млака, потоа се ставаат во саксија со песок , и треба да седат внатре 40 дена па ако пораснат мали гранчиња потоа ги префрлуваш во земја и тоа е тоа, јас уште 2 недели чкам па ќе видиме инаку не сум голем оптимист дека ке пораснат :D инаку јас порачав шарени и сини и плус семе гоџи бери

8. Nati.P

Nati.P Популарен член

Може ли некоја феминка која веќе има порачувано од овде, а која може да одвои малку време да ми помогне, да ми пише лп?

9. M.laDy

M.laDy Популарен член

Имам една пратка што моментално е во Русија :^) Му се случило некому досега од таму да му иде пратката?

10. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Да ти кажам мене ми пишуваше вчера на тоа трак17 деѓа пратката ми е о аргентина и кога денес оп ми стигна,мислам глупости

11. Nati.P

Nati.P Популарен член

При порачување мора ли да се напише телефонски број?

12. despin4e05

despin4e05 Истакнат член

И кај мене пишува така на една пратка.. и нз што е работата.. Сепак ќе почекам да видам дали ќе ми пристигне.

13. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Јас лани нарачав јагодки ползечки ама не ми никна ништо ,сега нарачав од шарените рози и розеви мислам и нарачав пеперуткасти орхидеи ,ги ставив да отстојат во топла вода и после ги засадив во хумус таков за расад што е посебно од стиропор направени ги засадив во неделата ,ако ми никнат ќе ви пишам :)

14. macamaca24

macamaca24 Истакнат член

јас сакам да прашам нешто............ се затрчав и порачав обетки по цена од 0,80 евра,ама после видов за ова михед ордер минимал 15евра........ ме интересира дали ке го добијам тој еден пар обетки по цена од 0,80? пошто само еден пар порачав.да не биде поскап дека е само еден? :worried:

15. M.laDy

M.laDy Популарен член

Селерот ќе ти пише порака дека мора да доплатиш шипинг за да ти ја прати порачката или пак да направиш порачка во висина од 15$, ако не сакаш да доплатиш ќе ја откажеш порачката и парите ќе ти ги вратат на сметка. А дали ќе ти ги пратат обетките без да доплатиш ништо незнам.

16. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Сакам да прашам нешто
    Дали некои има порачано од али тренерки адидас или најк и дали му стигнаа ???
    Зборот ми е дали ги пустаат на царина или ги запленуваат ?
    Се работи за еден пар тренерки адидас?

17. mamma

mamma Истакнат член

Сакам да нарачам за двете керки фустанчиња едната 5 мес.а другата 3.5 години е сега по која мерка нарачувате ус или?се мислам да не им се големи или мали...хелп

18. mime87

mime87 Популарен член

Девојки ми стигнаа материјалите што ги порачав вчера за не цел месец значи супер се изненадив, сега имам порачано и некои други ситници сигурно и ттие во различно време ќе стигнат сакам да прашам дали помалите работи ви ги носеа дома и вас како мене наочарите што ми стигнаја ми ги донесоја дома, или таму си погигавте све во пошта?

19. duffi

duffi Форумски идол

Мене до сега се ми носат дома, освен ако нема никој оставаат картонче да одам да си го подигнам пакетот.

20. jb82

jb82 Популарен член

Може линк од селерот, и во соодветната тема за искуства за онлај шопинг да пишеш какви материјали си земала и ако може некоја сликичка да ставиш? :*