Форумџика на годината

Balea

Discussion in 'Тело' started by iva85, Jun 28, 2012.

1. Anod10

Anod10 Истакнат член

Можеш да ги прашаш дм на фб или инстаграм одговараат на пораки.

slimsblue likes this.
  2. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Мислење за регенераторов?

3. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Го имам користено, за цената е одичен пробај го ќе ти се свиѓа

Gi.ir.ll192 and ana-sweet like this.
  4. Powergirl!

Powergirl! Истакнат член

Го користел некој ова,добро е ?

Attached Files:

5. Sybil

Sybil Истакнат член

Касно одговарам, ама сепак. Истрошив една туба од ова, и ич не ми беше убаво. Имаше некој чуден мирис, како стоен сок од портокал. Го нанесував исто како пена за локни, ама тешки ми ги правеше, слепени. Си реков многу да не ставам, пробав ептен малце, ама џабе. И шампонот од истата линија не ми се погоди, краевите исти, локните исти, а скалпот многу ми се мастеше. Од балеа за локни пените ги бендисав само, една зелена со кактус, и една виолетова, јачина 4ка мислам.

Powergirl! likes this.
  6. Powergirl!

Powergirl! Истакнат член

Фалаа:)

Sybil likes this.
  7. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

На кој начин се употребува, за што служи и дали сте задоволни?
    Не ми се смејте, ич не се разбирам.
    20210422_134053.jpg
    И второ прашање, дали дезодорансите од Балеа се трајни и кој има најубав мирис?

8. sweetgirl92

sweetgirl92 Популарен член

Млекото за коса јас го ставам после капење на водена коса пред да ја расчешлам. По потреба и на сува многу полесно ми се чешла а воопшто не ми ја мрси косата.
    А за дезодорансите зависи мене лично ми траат и највеќе го сакам тој со кокос, додека пак на сестра ми воопшто не и се допаднаа. Пробај ефтини се ќе видиш дали ќе ти одговараат. Меѓутоа имај предвид дека се без алуминиум ако немаш користено такви ке треба време да се навикни телото. :)

Ugly Duckling likes this.
  9. Emy867

Emy867 Форумски идол

За овој период од годината се добри. Кога ќе затопли повеќе, ќе видиш колку те штитат.
    Мене овој ми е најубав, многу пати го купувам. Има чист, пудрест мирис.
    Screenshot_20210422_135741_com.android.chrome.jpg

10. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Јас имам вакво портокалово паковче од манго или нешто така и преубаво мириса јас највеќе го користам затоа што тешко ми се чешла косата и задоволна сум , ова конкретно од кокос го немам начекано во ДМ . Се става после бањање на влажна коса.

11. beautys20

beautys20 Популарен член

D63A06D5-10BE-4B68-9D15-FE248EEF47B4.jpeg
    Дезодоранс од Балеа кој вреди да се проба и навистина штити е 5in1 мене ми е фантазија , другите ми се крш :D

Anod10 and Ugly Duckling like this.
  12. Glowy

Glowy Популарен член

Се трајни и штитат, ми се допаѓа што се без алуминиум.
    Magic wonderland мене ми е убав, сега не знам дали го има limited edition беше.

13. Elena878

Elena878 Истакнат член

Се што сум пробала од Балеа било очајно :(

14. jagotka123

jagotka123 Истакнат член

Исто и јас, ни Алверде не ми одговра од мицеларна вода на Алверде и Балеа алергија добив цело лице црвено ми стана.

15. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Што ли тоа ставаат во овие линии на евтини производи, за да бидат толку КУЛ однадвор, а толку ЗАНИКАДЕ одвнатре? Дали се фини и поквалитетни во Германија? Чудно ми е како функционираат тие нивни линии на козметика, кога имаат волку никаков квалитет. СЕКОГАШ тврдев дека балеа линијата (било што од неа, буквално) е рамно на НУЛА. И престанав да ги купувам. Не знам сега што ме натера, земав еден дезодоранс (беше околу 55 денари мислам) машки, за тело и за под пазуви. Многу убаво мириса. Но, после 3 дена користење - целиот сум со брумчиња гнојанчиња по градите и горниот дел од стомакот. Кожата ми е мрсна, како покриена со некоја тенка фолија, лизгава... А таман си реков: Конечно нешто фино од балеа, супер!

16. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Шампони, гелови за тело, дездоранси/антиперспиранти и мачканици за тело - катастрофа. Ама имаат пар добри ствари за лице - розевата и сината пена, линијата beauty effect, aqua серумот, ампулите.

Kimberly11 likes this.
  17. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Мене Балеа ми е скроз ок. Ефтини им се производите а имаат солиден квалитет. Го користам гелот за миење против акни, веќе второ или трето пакување и супер ми е, исто ја користев и кремата од таа линија, добра беше. Си купив и лосион за тело со кокос, 99 ден за 400мл, многу убаво мириса само што потешко се размачкува и доволна е мала количина да се стави, а јас шлапам по сто кила. :D Од дезодорансите без алуминиум баш пишував во друга тема, ги купив тој од мандарина, кокос и Magic Forest. Тој од мандарина веќе втор купувам, под мишка многу убаво мириса, се осеќа дури и од подалеку миризбата и не замирисувам и до наредниот ден. Magic Forest одвратно ми мирисаше а и за заштита не е баш најдобар. Тој од кокос преубаво ми мириса ама уште го немам пробано под мишка. Купив и два рол он дезодоранси, едниот со розево тропски, тој беше ужас, прејако овошно мирисаше, а под мишка тој мирис за 5 минути се губеше и веќе за саат време почнуваш да бздиш на пот, многу лошо. Другиов е sensitive со алое вера, вака ок ми изгледа, од вчера немам ставено и малку почнувам да замирискувам :D ама нормално е сепак, плус треба и време телото да се навикне на дезодоранс без алуминиум после години користење на обични дезодоранси. Геловите за туширање се исто добри, ептен слатко мирисаат, ефтини се а долго траат.

18. Caramell

Caramell Активен член

Сум користела порано од дезодорансите но воопшто не ми се допаѓаа..има ли можеби некој нов добар? Би сакала уште една шанса да им дадам..

19. beautys20

beautys20 Популарен член

2778BDCA-5693-4953-8DCF-34C30AFAB238.jpeg Мене единствено овој ми е одличен , друго се што сум пробала не ме заштитува

Caramell likes this.
  20. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Кремот може да се нанесе и на сува и на коса тукушто измиена или сушена со крпа. Добар е за расчешлување и уште подобар за мирис - кој сака кокос, ова е супер.
    Дезодоранс обично е само за мирис, не заштитуваат многу од потење. А мирисаат убаво. Претежно се овошни и потешки, а од оние кои се поумерени е BALEA Parfum Deo Pink Blossom.

Ова може да се случи со било кој производ. Не треба цената да ти биде индикатор. Алергиска реакција може да се појави и од најскапите производи. Исто така се препорачува сите такви производи да се нанесуваат барем на 15cm оддалеченост. Дали некој реално ги следи овие препораки? Ретко.

Евтини се затоа што се сопствена марка. За сите такви важи исто - не подлежат на дополнителни трошоци и затоа се поевтини. На другите доплаќаш за останати трошоци и марка (име).

theunforgiven likes this.