Dr. Hauschka козметика

Discussion in 'Лице' started by rajna-vojvoda, Jul 8, 2011.

1. rajna-vojvoda

rajna-vojvoda Истакнат член

дали некој ја користел dr.hauscha козметиката , искуства!!!!!

2. rajna-vojvoda

Dr.Hauscha козметика

девојки , чекав , чекав ..нема одговори :lol: и денес си ја купив кремата од хаушка со мелиса...за масна комбинирана кожа. аптекарката ми рече дека е идеална за кожа како мојава, со изразена т зона !!! си ставив и како за прв пат прекрасна е!! природна без силикони, бои и такви некои ствари. инаку аптекарката ми рече дека за зима подобро било да се става некое нормализирачко масло..ама тоа на зима!!!!! ке видиме како што кремава па после масло ! :wasntme:

3. love.edward

love.edward Истакнат член

Dr.Hauscha козметика

да не е Dr.Hauschka :) грешка имаш :)

инаку јас ја имам користено Rose day cream за сува кожа е, добра е кремата ептен :)

4. lilli229

lilli229 Истакнат член

Dr.Hauscha козметика

Dr.Hauschka козметика
    Сертифицирана природна и органска козметика
    Dr.Hauschka козметика – е име синоним кој се поврзува со био-динамички, сертифицирани органски состојки, грижливо селектирани растенија, кои со ритмички процес се внесени и спакувани во уникатни козметички производи
    кои ги зајакнуваат здравите процеси и ритмови на самата кожа и ја заштитуваат кожата од надворешни влијанија.
    Помогнети и на кожата за да може самата да си помогне .
    Оваа основна идеја го објаснува пристапот за нега на Dr.Hauschka козметика.
    Природната и органска козметика Dr.Hauschka има холистички пристап на нега на кожата, ги почитува нејзините природни ритмови и ги поттикнува нејзините природни функции.
    Секоја убава кожа не е здрава кожа но секоја здрава кожа е убава.

Јас користам Dr. Hauschka скоро четири години и сум многу задоволна. Ви ја препорачувам на сите оваа козметика.

rajna-vojvoda likes this.
  5. Queen-b

Queen-b Истакнат член

Dr.Hauscha козметика

во кои аптеки ја има оваа козметика? ја има во зегин? мене очајно ми треба некоја добра крема за сува кожа оти не можam да си погодаm никако :^)

6. agi

agi Истакнат член

јас сум ја видела во Виола,во Буњаковец

7. rajna-vojvoda

ја имаш во сите аптеки на еурофарм , рекорд, рамстор, новото веро. најдобра за сува кожа ти е кремата од рози !!!!! дефинитивно е најдобра !!! другарка ми што ли не ставаше само од таа крема и се среди лицето и не е нешто мнооогу скапа околу 1100 1200 е мислам , ама дефинитивно вреди за секој денар !

8. rajna-vojvoda

само внимавај, немој да ставаш големи количини бидејки тоа е 100% природна козметика има цисти екстракти и ако многу се "шлакаш" може да ти се вцрви лицето, не естрашно само е знак дека премногу си ставила (ова сум го читала на германски форуми ) ;)

9. girl.23

girl.23 Истакнат член

имам пријателка која цела козметика (од глава до пети) и е од Др.Хаушка и е презадоволна од се.

Јас лично немам пробано нешто, но би сакала, посебно ме интересира `атиперспирантот`(т.е. дезодорансот), ако некоја го има користено нека подели искуство.

иако се поскапи, битно се природни, дури и да нема некој посебен ефект, барем да не ставам хемија на мене.

10. rajna-vojvoda

дезодорансот (како рол он е ) го меркам цело лето и никако да го купам :( инаку е 100% природен и најбитно од се е што не ги затвара жлездите а тоа е многу битно бидејки многу од дезодорансите сум слушнала дека на тој начин се штетни и може да влијае на добивање рак на дојките :o

11. girl.23

girl.23 Истакнат член

антиперспирантите се со алуминиум хлорохидрат, кој е навистина штетен. ако некои маици ми се обелени, оштетени, замисли каква штета има на кожата.
    овој од др. хаушка е околу 600ден (75мл) (два вида има), малку прејак мирис има за мој вкус (јас сакам скоро и да не се осеќа мирисот), можеби не е 100% природен, ама 95% би требало да е.
    само ме интересира дали заштитува добро??
    имав јас скроз природен од друга фирма, ама не ми делуваше. ме изневери два-три пати (додека бев на кафе, на сончево време), иако јас не се потам многу, и го фрлив одма!

12. rajna-vojvoda

јас мислам дека ако е 100% природен како што е овој од хауска дека не заштитува така добро акко оние со алуминиум . Нивеа фреш нема алуминиум и е доста послаб од другите видови

13. Shana

Shana Истакнат член

Почуствував потреба од серум за ревитализација на кожата. Дерматологот ми го препорача Regenerating Serum на Dr. Hauschka. Серумот е за зрела кожа но бидејки е природен, може да се користи и за чуствителна кожа како мојата на порана возраст.
    Го купив во аптеката во Космо пред неколку дена па ке пишам резултати кога ке го потрошам :)

14. girl.23

girl.23 Истакнат член

Конечно го купив Дезодорант Фреш. :)
    Има 50мл., чини 650 ден.
    Мирисот не е јак, не е цветен, некако билков е (нели етерични масла содржи).
    Издржлив е (по природа не се потам многу), т.е. еднаш дневно го ставам, си ги правам сите активности, не ме изневерил досега. ;)
    Би го купила пак, само скапичок ми е... :wasntme:

Еве слика:

15. kerr.miranda

kerr.miranda Активен член

Ја купив цела линија на Др. Хаушка за комбинирана кожа, значи крем за чистење, тоник специјал. нормализирачкото масло и мелиса дневната крема, и лицето ми стана полошо од било кога, ми се исфрли цело и сега едвај не знам како ќе го управам. Значи не ја препорачувам, иако јас тргнав по неа со фактот оти е природна и не е штетна, а си наштетив уште толку.

16. rajna-vojvoda

вака.....тоа може да ти се случи од која било 100% природна козметика бидејки е од природни состојки етерицните масла знаат да направат такви проблеми (сестра ми имасе од маслото) ама најчесто е од преголема количина ....пробај после 2 3 дена пак стави си ама помала количина и ке видиш дека ке се смири, не смее да се става како нормалната козметика на тони ...значи ако пишува капка , ке ставиш капка а не 2 или 5 капки ! верувај ми од тоа е сестра ми го имаше истиот проблем

17. kerr.miranda

kerr.miranda Активен член

Благодарам за советот, ама кај мене не е тоа проблемот. Значи направив пауза од еден месец, не ја употребував козметиката, ми се смири колку толку лицето, потоа почнав пак со мали количини(прочитав и јас порано на форумот дека треба мала количина) и пак иста лоша ситуација, и од тогаш не ми текнува да ја употребувам повторно. Знам и за еден друг исти таков случај како мене, и тоа девојче прекина да ја употребува....

18. peperutka87

peperutka87 Истакнат член

Ја користам кремата за лице за сува кожа ама искрено и не сум кој знае колку задоволна,па за тие пари мислам дека има и подобри,барем во мојов слуцај,,,сто знам

19. ww1

ww1 Активен член

Брат ми ја користи козметиката премногу е задоволен, јас користам "cleansing creme" како пилинг за лице после употребата лицето ми е мазно и најважно е што не ми е суво, баш напротив исто како крема да имам ставано. Поздрав

20. MissDior

MissDior Популарен член

Имам користено тоник, крема за чистење на лице, крем за вадeње шминка сите се се за масна кожа и немам никакви ефекти. Амбалажата е прекрасна, цените им се високи, козметиката е на природна база и кај мене немаше никакво подобрување. Повеќе би ги препорачала клиник и авен, од производите со слични цени и квалитет.