Dreamcatcher

Discussion in 'Општи дискусии' started by Brooklyn Baby, Jan 12, 2015.

1. Marossa

Marossa Популарен член

И јас одамна барам вакво,ај ако најде некој да ми каже локација на продавница или тезга :)
    Сама да го направам,сигурно ни естетски,ни магиски нема да го погодам :D

Valerin likes this.
  2. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Dreamcatcher има и кај оние продавачи кои рачно изработуваат накит,проверете.Обично се низ плоштад јас пред половина година си купив но не многу големо :)
    Исто пред 3-4 месеци т.е пред да биде наредена новогодишната роба во Џамбо купив од таму со школки но многу интересно изгледаше а и ефтино го зедов 170 или 200 денари беше а е средна големина и многу убаво изгледа.
    Голем љубител сум на dreamcatcher и јас :) и често налетувам на нив.
    Има и на фб страни каде што изработуваат по нарачка во каква големина сакате вие.
    Не сте побарале убаво затоа и не сте нашле :D

Познавам девојче од Куманово кое изработува па ако некој сака пишете ми Лп ќе ви дадам контакт од нејзе :)

3. Tumblr

Tumblr Популарен член

Доколку некој сака да си купи,да знаете има во Индиската продавница што е во Лептокарија.Има мали и големи и се преубави.За цената,не сум сигурна.

tessie and Marossa like this.
  4. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

И покрај тоа што е естетски убаво, мене ми е многу интересен овој обичај и верување.Долг период барав dreamcatcher, и сосем случајно на одмор во Грција пред две години го најдов за 2 евра.Средна големина е, личи на оние оргиналните, убаво е и од тогаш ми стои над кревет.Е сега колку штити од лоши соништа, не знам, и онака ретко сонувам лоши сонови:D

5. annii

annii Популарен член

Во Сева на Рекорд, пред месец дена гледав. Во повеќе бои, 2 големини. Цената беше до 200 ден. секако.
    Интересен ми е како додаток за над креветот и би сакала да имам во повеќе бои, големини. Таман цел ѕид да си го средам. :D

6. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Јас си купев рачно изработен од една жена на саем за книга,имаше во разни бои,тоа таквото не е круг но во вид на срце,не е многу големо ама баш е убаво.

Често налетував во Грција на dreamcatchers ама 7 евра средна големина не ми се даваше. :D

7. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Ех, ти благодарам за објаснувањето :hug::*. Одамна се прашував што ли значи

atala likes this.
  8. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Грција имаше 15 евра беше.Во продавницата карши куќата кај што бевме сместени. Неколку дуќани подолу беше 10 евра. Ама што за еден Dreamcatcher, јас да давам 10 евра. Немам друга работа.

9. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Исто и мене ми се допаѓа ова, прво заради тоа што е индијанско, потоа ради естетски причини, некако ми е интересно.Ако не се лажам, нели имаше нешто вакво слично, што тропка или само станува збор за друга верзија на истово? Барем, мислам дека едно време, порано се продаваа такви, а ги имаше доста.

tessie likes this.
  10. tessie

tessie Форумски идол

Не ги памтам како се викаа тие Горде и мислам дека општо беа за растерување на злите духови (произведуваа звук како ѕвончиња ако не се лажам), но и од таквите имаше и за украс и наменски.

Gordana10 likes this.
  11. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Да, таков звук произведуваат, имам приметено, некои имаат такви, обично над врата ставаат, ни мене не ми текнува како се викаа.Инаку, би си земала вакво, индијансково, само ќе видам колку чини.

tessie likes this.
  12. tessie

tessie Форумски идол

Eве погоре пишуваат некој земал за 200денари од кинеско/индиско/сева/мева, некој пишал во Грчка дека ги нашол за 7 евра, друг за 2.

Gordana10 likes this.
  13. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Еве јас каков си напраив

Attached Files:

14. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

Има Бт на неколку локации низ Широк Сокак, на тезгите за рачни изработки. Деновиве видов дечко ми кој точно го бендиса па ако не успеам до годишнина да му направам еден покрај тоа што ќе му купам, барем уште еден Dreamcatcher добро ќе му дојди, ама многу, многу сака. Е сега мн ретко голем и раскошен можи да се најди, обично се средна големина и има мали, ама нема гајле битно му се допаѓа.

15. ivana 3pi

ivana 3pi Нов член

16. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

А може и сами да си направите ептен е лесно.
    Еве го моето

FB_IMG_14731944663229544.jpg

Ketchup, Dust and Viktorijaaa5 like this.
  17. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

А дали сериозно мислите дека ова ќе ви ги лови лошите сништа? Сериозно? Уште и сами ако си го направите? :))))))))))))

18. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Што бара прашањето овде? (facepalm) стави и го ова над кревет и сама ќе си замине, верувај испробано...

П. С. Ве молам кажете ми дека се зезате за ова, ваљда не верувате во овие глупости... Па уште 15 евра да давам:^) и кога мислиш дека се си видел...

19. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Не мислам дека членкиве на темава што изработиле, купиле или сакаат да купат дримкечерче - сериозно веруваат во изворното мистично значење на ова. :D Јас барем не дека баш верувам (иако и таа приказна и индијанското верување ми се интересни), туку како мотив за цртање и фотографија ми е прекрасен од тоа што сум гледала по tumblr, а и како декоративен предмет одамна се мислам да побарам и да купам од некаде. ^_^
    @Ginger^ и @Umbrella22, ептен се симпатични вашиве. :inlove:

Ketchup, Ginger^ and Umbrella22 like this.
  20. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

И јас имам напраено ама не е за на слика :rofl:
    Чисто зошто уште пердуви немам купено така да ЕДЕН ДЕН ако решам да го завршам ќе го поставам (а во друга тема можи и го ставив, неможи да се знај). :party: :wasntme: Супер декорација ми е за собата, дечко ми си нарача од интернет еден предобар ама некако поќе си го сакам мојот ако неговиот е х10 подобар од мојот, ама некако ме тера и мене натаму, да си купам еден таков. :$

upload_2016-9-8_19-29-23.png

Ketchup, Ginger^ and Someonespecial like this.