HPV во бременост

Discussion in 'Бременост' started by eatpraylove90, May 22, 2015.

1. eatpraylove90

eatpraylove90 Истакнат член

Девојки, дали некоја има искуство со вирусот ХПВ во бременост? Бев на горење на брадавиците веке неколку пати и повторно се појавуваат на надворешниот дел од вагината. Моменатално сум 28ма недела бремена и се плашам да не се пренесе вирусот на моето бебе :( . Гинекологот ми кажа после пораѓај да одам и да примам инекција против вирусот за да станам имуна на истиот. Ве молам некоја нека сподели некоја информација или искуство дали да се обратам и на друг гинеколог за горење или да почекам откако ќе се породам. Се плашам...

2. yana147

yana147 Истакнат член

devojki ocajna sum se tresam od nervoza pa mora li kaj mene se nesto da meci deneska bev po testot za hpv i pozitiven kontrola po dva meseca neznam sto da pravam duri mi se slosi koga doznav za rezultatot imala li nekoj vakov problem :( se plasam sega i grcevi pocna dole da me fakaat od stres i nervoza ocajna sum

imal li nekoj hpv vo bremenosta mnogu se plasam :(

Last edited by a moderator: Mar 21, 2018
  3. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Бидејќи ти е утврдена појава на хпв вирусот, треба да се направи хпв типизација да се види кој вид го имаш. И после соодветно ќе го третираш, односно ќе си примаш терапија препишана од доктор.

4. *Mila24*

*Mila24* Популарен член

Jas imam HPV visoko rizicen I cela bremenost go imav. Bebusot si go iznosiv do kraj I fala mu na bogs bez nikakvi posledeci. Ne se sekiraj pravis pocesto kontroli samo so lesno

5. Tweety Sweety

Tweety Sweety Активен член

Здраво, контатиран ми е цин1 пред бременоста и сега сум веќе 4ти месец. Сакам да прашам дали вие кои имавте ваква типизација раѓавте спонатано или со царски? Фала

La diabla likes this.
  6. kuklickata1

kuklickata1 Активен член

имам едно прашање до мајките кои имаат хпв вирус дали се плашите дека може да им го пренесете на своите бебиња јас сум премногу преплашена кога прочитав дека инфекцијата може да се пренесе преку предмети ,како крпи, долна облека или друг личен прибор,преку перење на облекапа ме интересира дали се плашите случајно да му го пренесете вирусот на вашето дете

7. La diabla

La diabla Истакнат член

Добро прашање и мене ме интересира ист проблем а сум веке 31 недела бремена:sweat: