@prominent И да си го викаш меме, битно се разбираме Никад не ги сфаќам кога ќе почнат да се убедуваат што било правилно вибер/вајбер итн... Инаку јас денес бев тоа второто
@prominent @nightingale јас сум секогаш третото. Ми здосадва дома и сакам да шетам, ама во друштво ми здосадва побрзо и сакам дома. Одма.
@theowndemon и тоа јас разбирам еднаш фатив грип, и една недела дома бев, не идев на работа. И цела недела се жалев, леле колку ми е досадно, леле сакам да излезам, леле цел ден дома... И оздравев, излегов и за два саата ми се здосади и реков ај да си идеме да си гледаме серија раат
А кога шетам сама нарочно бегам по подолг пат. Сакам да шетам ама сама. Преѓе со другарка ми пазаревме нешто и ја остајв дома и после на бегање дупло подолго се задржав. Ова ми ѕвони да ме праша нешто, и не ми верваше кога ѝ реков дека само шо влегов дома.
#mood Интровертчиња кои се вашите хобија/интереси? Или нешто што отсекогаш сте сакале да го направите/ сте во план да го започнете ама никако да го започнете Во потрага сум по ново хоби/проект па ако имате предлози напишете. Друго прашање дали некогаш сте живееле /патувале сами?
Мене ми се менуваат цело време. Многу сакам филм, така да често гледам. Не сакам гледање на кино, право уживање за мене е дома. Едно време доста боев од тие боенките за возрасни. Музика/подкаст/дебата некоја во позадина. This may come as a shock, ама книга многу ретко читам последниве години. Не е дека не сакам книги, ама некогаш ми е многу тешко после 8 работни саати да треба да го фокусирам видот, зошто и онака немам сјаен вид. @theowndemon пиша погоре долги прошетки, ова мене многу ми годи. Пешачење со саати можам и ако не сум во фрка со време ми е префериран начин да стигнам на дестинација Инаку и јога вежбам во домашни услови, не сум премногу посветена, но знам основни вежби од што сум идела порано и си ги правам по дома. Едит: И готвам. Знам дека не се смета за хоби, ама многу ме релаксира. И миење садови ме релаксира Знам дека сум чудна за миењево, знам
@nightingale Да на се горенаведено само би додала и готвење (сега видов дека си го додала накнадно )моментално сум во фаза на експериментирање/барање нови рецепти. За читање читам едукациски содржини за се,се ме интересира била и остала штребер у души секогаш имам потреба од нови знаења, плус психолошки/личен развој за тоа сум секогаш за ми помага да укопчам што и зошто ми се дешава во моментот и како да го надминам. Прошетки исто дури и обично до маркет идење ми е релаксација и се важи. DIY проекти исто. Музика оф корс. Филмови у последно време слабо се ми е здосадено а баш обожавав порано. Едино јога немам пробано.
@nightingale Абе хоби е така вика вики ja и верувам Еве интересни предлози https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_hobbies
@INNERBEAUTY, не се брои за хоби, ама јас сум цело време со музика пуштена, или на слушалки или во позадина, зависи каде сум и што правам, но без музика не можам да си замислам ден. И јас сум си штреберче во душа, обожавам да истражувам и да читам детално за теми што ме интересираат. Тоа ми е страст, буквално, со денови и месеци сум способна да истражувам ако така се задлабочам во нешто. Обожавам да готвам, и секако дека е хоби ова! Да пробувам нови и интересни рецепти, но и да ги усовршувам и да ги надградувам старите За разлика од многу интроверти, не гледам филмови/серии, гледам сите се запалени по Нетфликс и слично, јас не можам ни една цела епизода од серија да изгледам.
Фала ти, искрено прв пат слушнав тука Не се користи во мојов дијалект па вајда затоа никогаш не сум го сретнала.
@nightingale, навлезен е од германскиот. Сум слушнала дека и во српскиот се користи. Секако, со време претрпувал варијации во значењето, но тоа е воглавно, некој што учи многу. https://www.thelocal.de/20190522/der-streber Еве поразглобено
Fellow geek Исто ,исто и јас се задлабочувам,истражувам додека не му влезам у срж @nightingale Да си жива и здрава ме насмеа