Linea Nigra

Discussion in 'Бременост' started by koritsaki, Nov 10, 2010.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Бремена сум 18 недели и ја немам оваа линија. Дали вие што сте трудни ( или кога сте биле ) ја имате? Дали има некаква врска со полот?

2. Hipica

Hipica Форумски идол

Можеби е глупаво што прашувам (стварно не сум слушнала), но каква е таа Линеа Нигра?

3. Ana.P

Ana.P Истакнат член

Linea Nigra е кафеава вертикална линија која што се јавува од папокот надоле и може да се јави во сите три тромесечија во текот на бременоста. Се работи за хиперпигментација која што е резултат на зголеменото создавање на пигментот меланин. Се претпоставува дека тоа е резултат на покачениот естроген, кој што пак исто така е причинител на појавата на потемнети ареоли околу дојките.не се појавува кај секоја бремена жена

MariFZF, mariz, Antebellum and 3 others like this.
  4. slavica999

slavica999 Популарен член

Јас искрено немав никаква линија освен стриите кои ми се појавиа, а родив машко дете. Мислам дека тоа нема врска со полот на бебето. Или онаа ако ти потечат усните и огрубиш носиш женско дете, ако се разубавиш тогаш е машко....

dromka likes this.
  5. d.Darla

d.Darla Истакнат член

јас немам линеа негра, а инаку сестра ми различно ги носеше и девте бремености, па и двете машки излегоа :inlove:

6. causevsku777

causevsku777 Истакнат член

Jas ja imav cela bremnost temla linija na stomakot i posle poragajot mi mi ostana nekolku meseci i iscezna so tekot na vremeto.

7. DeMelo

DeMelo Популарен член

Ми се појави кон крајот на 5 почетокот на 6 месец и беше слабо забелжителна , но како што врви времето гледам се повеке е изразена.Со пегментацијата нешто се случувај кај жената во текот на бременсота , јас на пример еве забелжувам и пупките ми се се потемни со тек на време, а и боичката што ја имав фатено во текот на летото не ми исчезна одма како во минатите години, само за нијанса е намалена. :?:

8. blond

blond Популарен член

Eве скоро 5 месеци по пораѓајот, јас сеуште си ја имам линеа негра. И не ми смета воопшто. Нека си ја, ме потсетува на бременоста :)

9. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Јас па имав ептен бледа така наречена црна линија, скоро и да не се познаваше, дури и се чудев зошто не ми се затемнува :lol: ....значи кај секого е различно, а за тоа дали има некаква врска со полот првпат слушам. :^)

10. ss80

ss80 Истакнат член

А извини, кој е полот на твоето бебенце? И јас не верувам дека има врска со полот... Мојата линија е многу тенка и светла, ич не е негра:) И јас мислев дека ќе потемни со текот на времето но влегувам во осми и сеуште е истата:)

11. marina.m.g

marina.m.g Истакнат член

мене касно ми се појави,во 9ти месец мислам,и сега,3ипол месеци после пораѓај ја нема,кај некои жени и до 6 месеци останува.јас родив машко.резултат на пигментација,ништо страшно,ја многу сакав да ја добијам,некако труднички стомак без линијата не ми е тоа тоа :$

12. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

и јас ја имам оваа линија , не е многу темна ама сепак .. :)

13. simonice

simonice Истакнат член

јас нити во првата бременост,нити во оваа сега таква линија немам,баш синока убаво се изгледав да не не сум приметила,ама воопшто ја нема

14. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

јас кај мене забележувам дека ја имам, искрено бледа е , ама се гледа и ми почнува дури од под градите ;)
    некаде прочитав тие шо носеле машки деца ја имале оваа линиа :?:

15. danielka0507

danielka0507 Популарен член

Јас ја имам јасно оцртана и носам женско :) ...
    Нема врска тоа со носењето..Сите рака даваа дека носам машко по тоа како ми бил стомакот, во лицето каква сум била итн итн...ама ете ништо од тоа...

Pepa B.. likes this.
  16. pepita82

pepita82 Истакнат член

јас ја имав оваа линија, на почетокот бледа како ми растеше мешкото така беше поизразена и потемна ,не знам дали има врска со полот јас родив девојче,а не ни приметив после порагајот кога исчезна :) мислам за кратко време беше.

17. katalina

katalina Популарен член

Jas ja nemam ovaa linija se uste,megutoa imam dr.problem.Imeno zabelezav deka okolu papokot mi rastat temni vlaknenca,isto i okolu pupkite na gradite imam.Mnogu me nerviraat,osobeno sto stanuvaat pogusti.Gi vadam so cupalka,strav mi e da go depiliram meseto.Imala nekoja slicno iskustvo?

dromka likes this.
  18. silk

silk Популарен член

И јас ја немам оваа линија и мислам и дека нема ни да ми се појави.

Каталина, такви влакненца и јас имав, достигнаа кулминација околу 20 до 25 недела, а сега веќе како депилирана сум. :lol: Сами од себе се појавија, и сами исчезнаа. Незнам која недела си ти, ама нормално е од прогестеронот да се појават, исто така и сами да се повлечат. Мој совет ти е да не го депилираш мешето, не му прави стресови на малото :*

katalina likes this.
  19. danielka0507

danielka0507 Популарен член

Исто и мене ми се појавија, а воопшто не бев влакнеста :) Нормално е тоа..И тоа доле на вагината како црна густа коса ми растат :D ...Страшно..Се надевам ќе ми исчезнат...И мој совет е да не го депилираш мешето...

20. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

јас ја имав оваа линија .. и сеуште ја имам 2месеци по породувањето..