LUSH

Discussion in 'Тело' started by CoverGirl10, May 29, 2011.

1. carly j

carly j Истакнат член

сите различно ги перцепираме нотите. најверојатно каранфилчето ти така го доживуваш - топла зачинета нота. искомбинирај го со јог ног лосионот за ајварот да го измешаш со кари

2. CooperD

CooperD Популарен член

Дали некој има инфо дали кај нас ќе го носат гифт сетот - Posh Choc?
    Или да не го има веќе на штанд?

3. carly j

carly j Истакнат член

Го има веќе, но не го донесоа ЛТГТР сетот.

CooperD likes this.
  4. Medea.

Medea. Истакнат член

Леле се опседнав со супер милк , летоска го купив поради тик ток што многу го фалеа и стварно ептен трае и до сега немам добиено повеќе комплименти сите ме прашуваат што користам. Имам две од малите мислам дека се 100 мл кога ќе ми се потрошат дефинитивно ќе земам поголемото поисплатливо е. Јас имам долга тенка коса и ако претерам со прскање знае да ми ја слепи. Во лаш ми кажаа дека може и на рака да го прснам па така да го разнесам на коса. А за хидрирање мислам дефинитивно не ми ја хидрира косата само тоа без маска не може.

5. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Е не си салам, си ме изнасмеала. :rofl::rofl::rofl::rofl:
    Тогаш спомнав дали да нарачувам или не и пак нарачав, ама ептен ми ја закаснија од каргото во база дремеше точно 7 работни дена. Се јавив баш да прашам до каде е, дечкото од Ист ептен беше фин (позз Ангел :lol::hai:, убаво го испозамарав :$) ама кај да знам што била фрката. (wtf)
    upload_2025-2-10_17-54-53.png

Мене гелот убаво ми мириса далеку е од кари сосот што сеуште стои на полица. Сериозно не знам што намена да му најдам:?:
    А за светките па, не приметив, оти се што фатам протресувам пред ставање ако нема пумпица :lol:
    *станува да провери во која состојба се сега* - Да делумно се наталожени доле, што не е случај со LTGTR и Golden Egg.
    Пилингов ми е многу убав и убаво ми мириса.
    Плочкава - прво го осеќам мирисот на жалфија, за по некое време да осетам мирисот на капина.
    Тестерот од Swirl of happines го немам пробано, ама бидејќи е со шеќер претпоставувам ќе ми се допадне. Мириса свежо цитрусно.
    Бомбава ја нарачав колку да дополнам да имам бесплатна достава. Мирис исто како Snow Fairy линијата.
    Во претходната нарачка имав тестер The juice is loose - мене на грозје ми мириса:doh:. Мала кога бев имаше некои глупи апчиња со тој мирис епа на нив ми мириса.:x Не го ни пробав, само така од кутивче го мириснав.

Ај да прашам за супер милк - заради мирисот го користите или дава некаков ефект? :?:

koritsaki likes this.
  6. Medea.

Medea. Истакнат член

Па јас како што знам тој спреј е направен за виткана коса и против фриз. Јас го користсм за да не ми е разлетенс косата смс нсјвеќе го користам поради миризбата. Искрено освен миризбата барем мене не ми прави нешто посебно на косата.

Antolinaa likes this.
  7. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Која цена е posh chocolate сетот ако памтиш?

8. carly j

carly j Истакнат член

Ауу, не ни прашав искрено, заборавив. 44 долари е во америка, 32 фунти во англија, значи околу 2000-2300

инаку, излезени се нови спрејови (snow fairy, intergalactic, golden egg) со светки што не знам дали ќе дојдат кај нас, а и главно коментарите се дека мирисот воопшто не се задржува. исто ќе излезе и колекција со shaun the sheep што наводно ќе има нов спреј, но со некој мирис на трева. :^)

Last edited: Feb 10, 2025
    Antolinaa likes this.
  9. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Инаку, имаат и нови производи, нови шампони Banana и Ginger во кутивче, регенератор Banana и некои за мачкање тело од Banana линијата видов, ама не ме интересираа многу, па не видов точно што има. Одма само девојчето ми даде тестери од Banana шампонот и регенераторот, како пробуваат да те навлечат значи :D. Ама собата и со затворени тестери од преска ми мириса на банана, на нешто слатко, и цело време го осеќам мирисот, не знам дали е шампонот или регенераторот, убав, сладок мирис е, ама overwhelming станува на моменти.

10. fbaby

fbaby Популарен член

Дали ова е класичен чистач за миење лице, или служи само како пилинг после миење со друг гел?
    Сакам да го пробам ама имам веќе гел за лице, па ако е таков да не го купувам џабе да стои.

E7CF443F-F2A7-4156-BB9E-BDC3C14BE96B.jpeg

11. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Јас како класичен чистач ги користев чистачите на Lush

fbaby likes this.
  12. TeicchMeicch

TeicchMeicch Нов член

Многу долго време барам ефикасен дезодоранс без алуминиум, пред некој ден бев да го мириснам Аромако и не сум пријатно изненадена од мирисот. Дали да му дадам втора шанса? Какви се вашите искуства? мирисот воопшто не ме привлекува покрај сите позитивни коментари што ги пишува за него. Не знам дали проблемот е до мене :D:D:D

13. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Мирисот не се ни осеќа. Барем носов мој не го регистрира. Битно ја врши работата.
    Дезодоранс е, на што треба да мириса? Ко парфем?

koritsaki and WhiteCat33 like this.
  14. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Мене ми беше одличен, и мирисот ми се допаѓаше ама па кога ќе го нанесеш под пазуви се губи секако, не само со Аромако туку и било кој друг да ставиш. Важно е дека штити и нема штетни состојки.

Antolinaa and WhiteCat33 like this.
  15. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Enzymion кремот за лице, ау, колку е добар! Многу сум задоволен!

Mumoftwo30 and koritsaki like this.
  16. fbaby

fbaby Популарен член

Имам тенка коса склона кон опаѓање со многу сензитивен и сув скалп, и сакам да го испробам третманот Roots. Читам многу позитивни мислења ама се плашам дали би направил проблем на мојот глуп скалп? :D Едвај погодив шампон и регенератор ради скалпот, ама косава ми паѓа како луда на секое миење и чешлање и ми се истенчува, па барам некое чаре и за тоа. Мислење?

IMG_0861.jpeg

17. tamche995

tamche995 Популарен член

Нема да згрешиш, препорачувам :)
    Само што ако ти е тенка косата, ја прави и многу мека, па може почесто да ти се мрси.

fbaby likes this.
  18. fbaby

fbaby Популарен член

Колку пати неделно го користиш? Мене секако косата ми е многу мека и ја мијам на 2 дена, некогаш и на ден, така да сеедно ми е во тој поглед.

19. tamche995

tamche995 Популарен член

Отприлика 2-3 пати неделно :)

fbaby likes this.
  20. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Јас го имам и сум презадоволна. Го користам 2 пати неделно. Порано преку едно миење го користев, и така имаше ефект, па паузирав и сега пак константно го користам. Немам приметено до сега да ми ја мрси дополнително косата.

fbaby likes this.