1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

LUSH

Дискусија во 'Тело' започната од CoverGirl10, 29 мај 2011.

1. carly j

carly j Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2017
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    381
    сите различно ги перцепираме нотите. најверојатно каранфилчето ти така го доживуваш - топла зачинета нота. искомбинирај го со јог ног лосионот за ајварот да го измешаш со кари

На Waverly Raven, Bella.alleB и theunforgiven им се допаѓа ова.
  2. CooperD

CooperD Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    438
    Допаѓања:
    1.238
    Дали некој има инфо дали кај нас ќе го носат гифт сетот - Posh Choc?
    Или да не го има веќе на штанд?

3. carly j

carly j Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2017
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    381
    Го има веќе, но не го донесоа ЛТГТР сетот.

На CooperD му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Medea.

Medea. Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2022
    Пораки:
    420
    Допаѓања:
    1.043
    Леле се опседнав со супер милк , летоска го купив поради тик ток што многу го фалеа и стварно ептен трае и до сега немам добиено повеќе комплименти сите ме прашуваат што користам. Имам две од малите мислам дека се 100 мл кога ќе ми се потрошат дефинитивно ќе земам поголемото поисплатливо е. Јас имам долга тенка коса и ако претерам со прскање знае да ми ја слепи. Во лаш ми кажаа дека може и на рака да го прснам па така да го разнесам на коса. А за хидрирање мислам дефинитивно не ми ја хидрира косата само тоа без маска не може.

5. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.940
    Допаѓања:
    18.198
    Е не си салам, си ме изнасмеала. :rofl::rofl::rofl::rofl:
    Тогаш спомнав дали да нарачувам или не и пак нарачав, ама ептен ми ја закаснија од каргото во база дремеше точно 7 работни дена. Се јавив баш да прашам до каде е, дечкото од Ист ептен беше фин (позз Ангел :lol::hai:, убаво го испозамарав :$) ама кај да знам што била фрката. (wtf)
    upload_2025-2-10_17-54-53.png

Мене гелот убаво ми мириса далеку е од кари сосот што сеуште стои на полица. Сериозно не знам што намена да му најдам:?:
    А за светките па, не приметив, оти се што фатам протресувам пред ставање ако нема пумпица :lol:
    *станува да провери во која состојба се сега* - Да делумно се наталожени доле, што не е случај со LTGTR и Golden Egg.
    Пилингов ми е многу убав и убаво ми мириса.
    Плочкава - прво го осеќам мирисот на жалфија, за по некое време да осетам мирисот на капина.
    Тестерот од Swirl of happines го немам пробано, ама бидејќи е со шеќер претпоставувам ќе ми се допадне. Мириса свежо цитрусно.
    Бомбава ја нарачав колку да дополнам да имам бесплатна достава. Мирис исто како Snow Fairy линијата.
    Во претходната нарачка имав тестер The juice is loose - мене на грозје ми мириса:doh:. Мала кога бев имаше некои глупи апчиња со тој мирис епа на нив ми мириса.:x Не го ни пробав, само така од кутивче го мириснав.

Ај да прашам за супер милк - заради мирисот го користите или дава некаков ефект? :?:

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Medea.

Medea. Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2022
    Пораки:
    420
    Допаѓања:
    1.043
    Па јас како што знам тој спреј е направен за виткана коса и против фриз. Јас го користсм за да не ми е разлетенс косата смс нсјвеќе го користам поради миризбата. Искрено освен миризбата барем мене не ми прави нешто посебно на косата.

На Antolinaa му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.384
    Допаѓања:
    21.035
    Која цена е posh chocolate сетот ако памтиш?

8. carly j

carly j Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2017
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    381
    Ауу, не ни прашав искрено, заборавив. 44 долари е во америка, 32 фунти во англија, значи околу 2000-2300

инаку, излезени се нови спрејови (snow fairy, intergalactic, golden egg) со светки што не знам дали ќе дојдат кај нас, а и главно коментарите се дека мирисот воопшто не се задржува. исто ќе излезе и колекција со shaun the sheep што наводно ќе има нов спреј, но со некој мирис на трева. :^)

Последна измена: 10 февруари 2025
    На Antolinaa му/ѝ се допаѓа ова.
  9. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.733
    Допаѓања:
    6.723
    Инаку, имаат и нови производи, нови шампони Banana и Ginger во кутивче, регенератор Banana и некои за мачкање тело од Banana линијата видов, ама не ме интересираа многу, па не видов точно што има. Одма само девојчето ми даде тестери од Banana шампонот и регенераторот, како пробуваат да те навлечат значи :D. Ама собата и со затворени тестери од преска ми мириса на банана, на нешто слатко, и цело време го осеќам мирисот, не знам дали е шампонот или регенераторот, убав, сладок мирис е, ама overwhelming станува на моменти.

На theunforgiven, Hellobeautiful, WhiteCat33 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. fbaby

fbaby Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    12.738
    Дали ова е класичен чистач за миење лице, или служи само како пилинг после миење со друг гел?
    Сакам да го пробам ама имам веќе гел за лице, па ако е таков да не го купувам џабе да стои.

E7CF443F-F2A7-4156-BB9E-BDC3C14BE96B.jpeg

11. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.884
    Допаѓања:
    107.915

Јас како класичен чистач ги користев чистачите на Lush

На fbaby му/ѝ се допаѓа ова.
  12. TeicchMeicch

TeicchMeicch Нов член

Се зачлени на:
    17 февруари 2025
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Многу долго време барам ефикасен дезодоранс без алуминиум, пред некој ден бев да го мириснам Аромако и не сум пријатно изненадена од мирисот. Дали да му дадам втора шанса? Какви се вашите искуства? мирисот воопшто не ме привлекува покрај сите позитивни коментари што ги пишува за него. Не знам дали проблемот е до мене :D:D:D

13. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.940
    Допаѓања:
    18.198
    Мирисот не се ни осеќа. Барем носов мој не го регистрира. Битно ја врши работата.
    Дезодоранс е, на што треба да мириса? Ко парфем?

На koritsaki и WhiteCat33 им се допаѓа ова.
  14. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.884
    Допаѓања:
    107.915

Мене ми беше одличен, и мирисот ми се допаѓаше ама па кога ќе го нанесеш под пазуви се губи секако, не само со Аромако туку и било кој друг да ставиш. Важно е дека штити и нема штетни состојки.

На Antolinaa и WhiteCat33 им се допаѓа ова.
  15. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.836
    Допаѓања:
    3.183
    Enzymion кремот за лице, ау, колку е добар! Многу сум задоволен!

На Mumoftwo30 и koritsaki им се допаѓа ова.
  16. fbaby

fbaby Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    12.738
    Имам тенка коса склона кон опаѓање со многу сензитивен и сув скалп, и сакам да го испробам третманот Roots. Читам многу позитивни мислења ама се плашам дали би направил проблем на мојот глуп скалп? :D Едвај погодив шампон и регенератор ради скалпот, ама косава ми паѓа како луда на секое миење и чешлање и ми се истенчува, па барам некое чаре и за тоа. Мислење?

IMG_0861.jpeg

17. tamche995

tamche995 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2015
    Пораки:
    1.089
    Допаѓања:
    2.637
    Нема да згрешиш, препорачувам :)
    Само што ако ти е тенка косата, ја прави и многу мека, па може почесто да ти се мрси.

18. fbaby

fbaby Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    12.738
    Колку пати неделно го користиш? Мене секако косата ми е многу мека и ја мијам на 2 дена, некогаш и на ден, така да сеедно ми е во тој поглед.

19. tamche995

tamche995 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2015
    Пораки:
    1.089
    Допаѓања:
    2.637
    Отприлика 2-3 пати неделно :)

20. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.940
    Допаѓања:
    18.198
    Јас го имам и сум презадоволна. Го користам 2 пати неделно. Порано преку едно миење го користев, и така имаше ефект, па паузирав и сега пак константно го користам. Немам приметено до сега да ми ја мрси дополнително косата.