Форумџика на годината

LUSH

Discussion in 'Тело' started by CoverGirl10, May 29, 2011.

1. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Кај нас си ги делат у фирма тестерите и подарочињата, хехенце. Страшно... Имам многу такви искуства, за жал. И по аптеки (познати) не ми даваат тестери од скапи производи, за да проверам дали ми одговараат. Во други земји сами ми нуделе, па дури имало ставено и до каса, на одредено место, за сам да си се послужиш.

На темата: LUSH има ли некоја линија со мед, освен сапун (кој, патем, не ми мирисаше на природен мед, некако многу вештачки мирисаше-ова пред години беше, не знам, може сега е сменет)?

Panda00 likes this.
  2. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Таа е линијата Honey I Washed The Kids како сапунот. Мене ми се свиѓа мирисот, ама не е баш чист мед, има и цитрусно.

Чист мед, баш природно, но доста јако мириса шампонов. Го фалеа дека убав бил, тестер само имав, прескап е како за шампон.

Друго мислам нема со овој мирис.

upload_2025-10-29_7-6-24.jpeg

theunforgiven likes this.
  3. mermaid8989

mermaid8989 Истакнат член

Препорака за шампон , регенератор/маска од Лаш, за тенко влакно, сува коса.

4. CooperD

CooperD Популарен член

Имате користено некое масло за лице?
    Сакам да пробам некое сега во, имам многу сува кожа на лице

Ги гледам Argan и Full Of Grace

5. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Регенератор Candy Rain:inlove: Јас имам тенко влакно, сува коса. Совршен ми е, како свила ја прави

TammiB5 likes this.
  6. WhiteCat33

WhiteCat33 Популарен член

Да кажи некој искуство со серумот shield? Го меркам некое време дали е добар за разчешлување? Super milk на пример некако не ми е доволен за разчешлување некако слаб ми е а мирисот сон.. Исто и дали убаво мириса и дали трае мирисот:Dсе на се дали се исплаќа? Мислам @koritsaki го имаше пробано ако не се лажам

koritsaki likes this.
  7. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Да јас го имам.
    Имам тенка коса , па мене ми е ок , убаво се расчешлува косата , не е како Супер Милк спрејот на пример. Ова е кремасто само ти требаат неколку пумпици. Мирисот убав е , само не се задржува многу на косата

WhiteCat33 likes this.
  8. Panda00

Panda00 Истакнат член

Точно, си ги зимаат за нив, знам од познати што работат по парфимерии и аптеки. Едино така може да добиеш некој тестер, ако имаш некој познат вработен па он/а да ти даде.

theunforgiven likes this.
  9. fbaby

fbaby Популарен член

Го купив Posh chocolate путерот за тело. Толку совршено мириса на чоколадо, не сте свесни каков апетит отвара за благо. Дефинитивно фали и спреј. :inlove:
    Исто така и путерот Honey i washed the kids ме изненади позитивно, мириса исто како спрејот и Scrubee. :inlove:

10. CooperD

CooperD Популарен член

Кога го купи путерот хани?
    Да не е сменет нешто составот?
    Јас го купив првата сесија коа излезе и катастрофа, мирисот хани го нема никаде. Мириса на горчлив бадем путерот

11. fbaby

fbaby Популарен член

Само тестерче земав пред некој ден, а Posh го купив во големото пакување.
    Е сега не знам зошто така, мене ми мириса исто како спрејот. Може го реформулирале.
    И долго ми мирисаат на кожата, така да морам да ги пофалам и за долготрајност.

12. fbaby

fbaby Популарен член

@Ano прашуваше за Sleep плочката, па ми текна да пишам. Јас ја купив и се заљубив. :inlove: Мириса на нежна лаванда и ванила некој смирувачки и релаксирачки микс на мириси, таман за пред спиење. Многу е практична што брзо се топи како ја поминуваш низ тело, ја омекнува кожата и мирисот ми е постојан на тело а и пижамите ги замирисува. :inlove:

naturally, Ano and WhiteCat33 like this.
  13. WhiteCat33

WhiteCat33 Популарен член

Потврдувам :Dја користев и многу беше добра и како мирисаше:inlove::inlove::inlove:

Јас дојдов да споделам искуство со регенераторот Retread, побарав тестер од него со последната нарачка и на страната пишуваше дека е тројно јак регенератор :wasntme:а некако врска нема, многу тешко ми се разчешла косата и тоа ставив багји. А баш убаво мириса :(штета очекував дека ќе биде добар:(

Ano and fbaby like this.
  14. Ano

Ano Форумски идол

Ставено на листа. Верувам преубава е. Да ја дотрошам карма плочката па ќе ја купам. Во лосионот слипи сум заљубена, верувам и плочката ќе ми се допадне.

WhiteCat33 and fbaby like this.
  15. fbaby

fbaby Популарен член

Иста е како лосионот, само похидратантна е и повеќе се задржува мирисот, што е уште подобро. :inlove:

Ano likes this.
  16. CooperD

CooperD Популарен член

Имате на попуст лосиони за тело

TammiB5 likes this.
  17. theunforgiven

Каде? Онлајн-не. На штанд имаше во петокот и желеа и неколку други работи на попуст.

18. Mrs. right

Имаше онлајн до прееска, излеа заврши попустот. Ама само на тие путерите поновите, на ништо друго колку што забележав.

Од 900 на 600 беа 100г, као да е некој попуст тоа..

upload_2025-12-1_23-35-59.jpeg

19. theunforgiven

А па јас се прашувам: кое е тоа тело што ќе го покријат 100 грама повеќе од неколку пати? Зошто прават такви мини-верзии од лосиони/креми за тела, стварно не ми е јасно. Не само лаш, општо зборувам. Пред некој ден видов крема за тело 30 грама. Господе!

20. Mrs. right

Ќе пројде ко травел пакување :lol:

Можда зашто кјут изгледаат, а и ко за подарок моеш да ги спакуваш и напраиш некое сетче, врска неам што е форава.

Премали им се, ја од Лаш све малите ги имам земано, висока цена ми е за големите, :worried: може по се исплати, не оти малите не се изгор, :tmi: ама па страшно изгледаат тие суми да ги лупнеш за едно лосионче.. Вака си викаш боље 700 него 1400-500 8-|

И секако брзо се троши, да го поминеш цело тело отишло за неколку пати.
    Барем да беа поголемки..

Ја користев путер плочката Слипи, пребрзо се стопи, значи буквално за недела ипол дена, ако се користи секојдневно по цело тело.

Лосионот Слипи според мене е понежен и поубав од плочката, повише осеќам хинт на нешто ко камилица? Токму таа мирисна нота ми е најубавото нешто кај Слипи, каков смирувачки мирис, многу опушта :inlove:

Плочкава поише наликува на спрејот, па не ми е нешто посебно мирисот, а траен е, пижами и постелнина замирисуваат.

Следна за користење е Each Peach. Колку само збунки праат ова имињава, ни п од праска нема, целата е цитрусна, само лимон и ништо друго. Ја пробав малку, доста е кремаста.

Last edited: Dec 2, 2025
    theunforgiven and joy1 like this.