1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

LUSH

Дискусија во 'Тело' започната од CoverGirl10, 29 мај 2011.

1. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    2.124
    Допаѓања:
    3.774

Кај нас си ги делат у фирма тестерите и подарочињата, хехенце. Страшно... Имам многу такви искуства, за жал. И по аптеки (познати) не ми даваат тестери од скапи производи, за да проверам дали ми одговараат. Во други земји сами ми нуделе, па дури имало ставено и до каса, на одредено место, за сам да си се послужиш.

На темата: LUSH има ли некоја линија со мед, освен сапун (кој, патем, не ми мирисаше на природен мед, некако многу вештачки мирисаше-ова пред години беше, не знам, може сега е сменет)?

На Panda00 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.492
    Допаѓања:
    18.988
    Таа е линијата Honey I Washed The Kids како сапунот. Мене ми се свиѓа мирисот, ама не е баш чист мед, има и цитрусно.

Чист мед, баш природно, но доста јако мириса шампонов. Го фалеа дека убав бил, тестер само имав, прескап е како за шампон.

Друго мислам нема со овој мирис.

upload_2025-10-29_7-6-24.jpeg

На theunforgiven му/ѝ се допаѓа ова.
  3. mermaid8989

mermaid8989 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2019
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    32
    Препорака за шампон , регенератор/маска од Лаш, за тенко влакно, сува коса.

4. CooperD

CooperD Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    691
    Допаѓања:
    2.343
    Имате користено некое масло за лице?
    Сакам да пробам некое сега во, имам многу сува кожа на лице

Ги гледам Argan и Full Of Grace

5. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.568
    Допаѓања:
    3.016
    Регенератор Candy Rain:inlove: Јас имам тенко влакно, сува коса. Совршен ми е, како свила ја прави

На TammiB5 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. WhiteCat33

WhiteCat33 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    2.255
    Да кажи некој искуство со серумот shield? Го меркам некое време дали е добар за разчешлување? Super milk на пример некако не ми е доволен за разчешлување некако слаб ми е а мирисот сон.. Исто и дали убаво мириса и дали трае мирисот:Dсе на се дали се исплаќа? Мислам @koritsaki го имаше пробано ако не се лажам

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  7. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.453
    Допаѓања:
    111.277

Да јас го имам.
    Имам тенка коса , па мене ми е ок , убаво се расчешлува косата , не е како Супер Милк спрејот на пример. Ова е кремасто само ти требаат неколку пумпици. Мирисот убав е , само не се задржува многу на косата

На WhiteCat33 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Panda00

Panda00 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2021
    Пораки:
    476
    Допаѓања:
    1.558
    Точно, си ги зимаат за нив, знам од познати што работат по парфимерии и аптеки. Едино така може да добиеш некој тестер, ако имаш некој познат вработен па он/а да ти даде.

На theunforgiven му/ѝ се допаѓа ова.
  9. fbaby

fbaby Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.715
    Допаѓања:
    13.754
    Го купив Posh chocolate путерот за тело. Толку совршено мириса на чоколадо, не сте свесни каков апетит отвара за благо. Дефинитивно фали и спреј. :inlove:
    Исто така и путерот Honey i washed the kids ме изненади позитивно, мириса исто како спрејот и Scrubee. :inlove:

На piglet1, WhiteCat33, Ano и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. CooperD

CooperD Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    691
    Допаѓања:
    2.343
    Кога го купи путерот хани?
    Да не е сменет нешто составот?
    Јас го купив првата сесија коа излезе и катастрофа, мирисот хани го нема никаде. Мириса на горчлив бадем путерот

11. fbaby

fbaby Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.715
    Допаѓања:
    13.754
    Само тестерче земав пред некој ден, а Posh го купив во големото пакување.
    Е сега не знам зошто така, мене ми мириса исто како спрејот. Може го реформулирале.
    И долго ми мирисаат на кожата, така да морам да ги пофалам и за долготрајност.

12. fbaby

fbaby Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.715
    Допаѓања:
    13.754
    @Ano прашуваше за Sleep плочката, па ми текна да пишам. Јас ја купив и се заљубив. :inlove: Мириса на нежна лаванда и ванила некој смирувачки и релаксирачки микс на мириси, таман за пред спиење. Многу е практична што брзо се топи како ја поминуваш низ тело, ја омекнува кожата и мирисот ми е постојан на тело а и пижамите ги замирисува. :inlove:

На naturally, Ano и WhiteCat33 им се допаѓа ова.
  13. WhiteCat33

WhiteCat33 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    2.255
    Потврдувам :Dја користев и многу беше добра и како мирисаше:inlove::inlove::inlove:

Јас дојдов да споделам искуство со регенераторот Retread, побарав тестер од него со последната нарачка и на страната пишуваше дека е тројно јак регенератор :wasntme:а некако врска нема, многу тешко ми се разчешла косата и тоа ставив багји. А баш убаво мириса :(штета очекував дека ќе биде добар:(

На Ano и fbaby им се допаѓа ова.
  14. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.214
    Допаѓања:
    40.591
    Ставено на листа. Верувам преубава е. Да ја дотрошам карма плочката па ќе ја купам. Во лосионот слипи сум заљубена, верувам и плочката ќе ми се допадне.

На WhiteCat33 и fbaby им се допаѓа ова.
  15. fbaby

fbaby Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.715
    Допаѓања:
    13.754
    Иста е како лосионот, само похидратантна е и повеќе се задржува мирисот, што е уште подобро. :inlove:

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  16. CooperD

CooperD Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    691
    Допаѓања:
    2.343
    Имате на попуст лосиони за тело

На TammiB5 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. theunforgiven

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    2.124
    Допаѓања:
    3.774
    Каде? Онлајн-не. На штанд имаше во петокот и желеа и неколку други работи на попуст.

18. Mrs. right

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.492
    Допаѓања:
    18.988
    Имаше онлајн до прееска, излеа заврши попустот. Ама само на тие путерите поновите, на ништо друго колку што забележав.

Од 900 на 600 беа 100г, као да е некој попуст тоа..

upload_2025-12-1_23-35-59.jpeg

19. theunforgiven

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    2.124
    Допаѓања:
    3.774

А па јас се прашувам: кое е тоа тело што ќе го покријат 100 грама повеќе од неколку пати? Зошто прават такви мини-верзии од лосиони/креми за тела, стварно не ми е јасно. Не само лаш, општо зборувам. Пред некој ден видов крема за тело 30 грама. Господе!

На naturally, WhiteCat33, joy1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Mrs. right

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.492
    Допаѓања:
    18.988
    Ќе пројде ко травел пакување :lol:

Можда зашто кјут изгледаат, а и ко за подарок моеш да ги спакуваш и напраиш некое сетче, врска неам што е форава.

Премали им се, ја од Лаш све малите ги имам земано, висока цена ми е за големите, :worried: може по се исплати, не оти малите не се изгор, :tmi: ама па страшно изгледаат тие суми да ги лупнеш за едно лосионче.. Вака си викаш боље 700 него 1400-500 8-|

И секако брзо се троши, да го поминеш цело тело отишло за неколку пати.
    Барем да беа поголемки..

Ја користев путер плочката Слипи, пребрзо се стопи, значи буквално за недела ипол дена, ако се користи секојдневно по цело тело.

Лосионот Слипи според мене е понежен и поубав од плочката, повише осеќам хинт на нешто ко камилица? Токму таа мирисна нота ми е најубавото нешто кај Слипи, каков смирувачки мирис, многу опушта :inlove:

Плочкава поише наликува на спрејот, па не ми е нешто посебно мирисот, а траен е, пижами и постелнина замирисуваат.

Следна за користење е Each Peach. Колку само збунки праат ова имињава, ни п од праска нема, целата е цитрусна, само лимон и ништо друго. Ја пробав малку, доста е кремаста.

Последна измена: 2 декември 2025
    На theunforgiven и joy1 им се допаѓа ова.