Mешани бракови

Discussion in 'Брак' started by Tanjamm, Nov 27, 2017.

1. John Snow

John Snow Форумски идол

Ама зошто да биде потисната едната страна, не е доволно своето да си го славиш а туѓото да го почитуваш? Не мора да значи дека разликите во практицирањето на религиите ќе ствараат проблеми,на крај на денот каков е тој брак ако нема компромиси меѓу партнерите?
    А што се однесува за деца, е тука се сложувам дека е малку заебано но пак ќе кажам дека со компромис и меѓусебно разбирање може да се реши све, доколку се има желба за тоа секако. Доколку секој си ја тера водата накај својата воденица налет таков брак тогаш,пиши пропало.

M&M, Angelllla and Medea. like this.
  2. Angelllla

Angelllla Истакнат член

Еве конкретно јас сум атеист маж ми е верник, јас направив венчавка зошто нему му беше ќејф и ми е мило шо му го исполнив тоа, тој знае дека тоа мене ништо не ми значи , ги знае мојте ставови за религијата, а деца здравје ко ке имаме не ми е проблем да се напрајт крштевка исто како шо се согласив на венчавка, сепак кај нас е тоа како еден вид и традиција... е сега детето ќе го учиме секој по свое а во што ќе вервит или не вервит то ќе си е негов избор кога ќе е возрасен и свесен за тие работи ништо немат да му бидит наметнувано туку укажувано. Аа маж ми бракот со мене го гледа како предизвик, искушение... сепак тој не е фанатик, разумен е има и свој став за нештата:D

Billy Idol likes this.