Natura Siberica

Discussion in 'Лице' started by koritsaki, Feb 6, 2016.

1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Ако зборувате за црвениот пилинг не би требало да ви створа акни. Не ви одговара на вас веројатно.

Ygritte likes this.
  2. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Не ги користам засега, можда од Октомври

3. jovana03

jovana03 Популарен член

Девојки за тие што го користите зелениот тоник на НС од бреза. Дали секој ден го користите? На сува или влажна кожа? И дали може да се меша со други активни состојки? Јас користам наизменично серум со вит Е во сквалан една вечер, друга вечер кремче со азелаична. Го нарачав ама не сум сигурна како да го вметнам во рутина. Негде прочитав дека може секој ден, негде дека не може да се користи.. па секој совет ќе ми биде добредојден.

4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Јас го користам секој ден- вечерна рутина.
    Мијам лице, се поминувам со тоникот, па ставам спреј од цинк и на крај крема.

jovana03 likes this.
  5. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Исто, секој ден. Мијам лице со гел или пена, тоник, серум па крема за лице/спф крема. Слободно може да се користи два пати дневно :)

jovana03 and buba4e89 like this.
  6. jovana03

jovana03 Популарен член

buba4e89 and koritsaki like this.
  7. moon1

moon1 Популарен член

Денес го купив и пробав. Презадоволна сум, салицилната киселина навистина направи добра ексфолијација, кожата премазна, нежна, а имав груба, на допир како наежана кожа, особено на горниот дел од рацете.
    Пишува дека е за мрсна кожа со акни. Знае да ми се направи по некоја мозолка одвреме-навреме, па ќе видам допрва дали ќе го среди и тоа :D lg_602a4979288be.jpg

8. maia.

maia. Активен член

Никогаш не сум вложувала многу во чистачи и тоа ми е можеби најголемата грешка кога се работи за препаративна козметика. Настрана мицеларни води и маслени чистачи, знам дека многумина се задоволни од med гелот на Балеа, јас никогаш не сум го чувствувала лицето доволно чисто по измивање. Долго време го користев гелот со лимонова трева на Гарниер (немав којзнае какви резултати), а кога и по неколку одења во Дм не успеав да го најдам, решив на непроверено да дадам шанса на гелот од зелената линија на Natura Siberica. Декларации читам бегло, на почетокот се плашев да не ми е (пре)јак ама сега се плашам да не ме снајди истата судбина како со Гарниер и да не го најдам веќе. :wasntme: Темелно и убаво ја чисти кожата без да ја затегнува и суши, што не беше случај со претходниот, па затоа мене ми е далеку подобар и супер замена. Откако почнав со користење забележав големо намалување на акните (со исклучок на периодот од пет дена пред и по добивање); флеките се тука, знам дека тоа е долга борба и трпелива сум ама сигурна сум дека ќе помогне и за нив понатаму.

Периодов сум фокусирана на хидратација и сфатив дека не користам ништо за ексфолијација, па дојдов на темава со прашање - дали некоја го користела чистачот во комбинација со хемискиот пилинг од истата линија? Гледам дека содржи гликолна киселина за која знам дека иако е најефективна, може да направи најмногу иритации и не се препорачува за почетници. Претпоставувам дека не е во висока концентација, и јас не планирам да го користам повеќе од еднаш / двапати неделно ама сепак ми е страв да не е агресивна комбинација. Знам дека @Biodevojka има објава токму за ова линија на блогот, но не успеав да најдам искуство со пилингот. @srekice , ти си ја користела баш оваа комбинација ако добро сфатив од мислењето на втората страница. Дали се соочи со некоја реакција на почеток, пресушување на кожата, појава на нови акни?

koritsaki likes this.
  9. srekice

srekice Популарен член

Да , кожата ми се суши и пече малку. Имаше период после една недела кога букнаа акни. Тоа ми се случувало и со други чистачи на кожа. Сега е се средено.

maia. likes this.
  10. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Драга јас ти гарантирам за гелот за миење дека е феноменален. Тоа за пилинг го немам пробано.

maia. likes this.
  11. swwetyyy

swwetyyy Истакнат член

Здраво, јас денес го купив од белина тоникот , но приметив дека најпрво имаше неутрална боја, но потоа на дното како да имаше прав и кога го протресов целата течност внатре стана бела, дали тоа е океј? Благодарам

12. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Да да, тоа е салицилната киселина, така треба да е

swwetyyy likes this.
  13. blessed.an

blessed.an Популарен член

Сакам да земам крема од натура сиберика за хидратација гледам доста е фалена
    Не користам ништо за ексфолијација
    Е сега проблем ми е тоа што секоја вечер ставам сона на акните и потоа клиндамицин
    Па незнам како да комбинирам какви производи можам да користам со нив

14. swwetyyy

swwetyyy Истакнат член

И јас користев сона и клиндамицин, после нив може да користиш крема за хидратација.
    Јас сега моментално користам хидратантна крема на натура сиберика, прилично сум задоволна, но онаа на iunik со азиска центела е многу подобра и го смирува црвенилото повеќе од оваа на натура сиберика , и лицето е помеко ,а разликата е за 100 200 денари , но сепак ти си знаеш најдобро. П.с од кога ја користиш соната , дали имаш многу подобрување? Мене ми помогна но повторно ми излегуваа и по некој големи болни акни со црвенило, па сега овие работи што ги користам ми делуваат многу подобро , за разлика од соната која е многу по агресивна , но кај секој е различно можеби.

blessed.an likes this.
  15. blessed.an

@swwetyyy соната ја користам скоро 4месеци
    Имам подобрување секако имам и активни акни но далеку подобро од тоа што ми беше
    Јас прво ставам хидратантна крема па потоа сона па клиндамицин
    Незнам дали би ја продолжила кога ке ми заврши
    Иначе каде го има тој крем за кој кажа,и што друго користиш па имаш подобрување

16. swwetyyy

swwetyyy Истакнат член

https://coslovemetics.mk/product/iunik-centella-calming-gel-cream-60ml/
    Ова е хидратантната крема, мене навистина ми помогна , скоро и немав црвенило, додека со оваа сега на натура сиберика имам , а за акните до сега најмногу ми помогна серумот и тоникот на some by mi со aha bha pha , не толку длабоките флеки се исчистија, дури не ми излегуваа и нови акни и тенот многу ми се осветли , а со нив ја користев и кремата на iunik, па откако ќе ја истрошам на натура сиберика зелената линија, повторно би се вратила на тие производи бидејќи премногу помагаат , топло ти ги препорачувам .еве слика од тоникот и серумот. Кај тебе се пубертетски акни или некој хормонален дисбаланс?

Attached Files:

17. blessed.an

Хормонски дисбаланс
    Имам полицистични јајници и никако да најдам добар лекар во мојот град да средам се
    Иначе со соната овие производи не смеам да ги комбинирам
    Сепак фала ти ако ја прекинам соната би ги пробала и овие производи
    @swwetyyy

18. barbiegirl01

barbiegirl01 Истакнат член

Искуства со серумот од зелената линија? И после колку време приметивте видливи резултати?

Attached Files:

19. swwetyyy

swwetyyy Истакнат член

Јас ја имав и кремата и тонерот и серумот од оваа линија , но не ми помогнаа повторно излегуваат акни, црвенилото не го смируваат, се на се само хидратација ништо друго.

barbiegirl01 likes this.
  20. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Ова го немам, јас го имам тоникот и сум задоволна.

barbiegirl01 likes this.