Problem so firmata

Discussion in 'Барање работа' started by elicka123, Jun 3, 2014.

1. elicka123

elicka123 Истакнат член

Jas imam samo 12 god. a majka mi e nevrabotena i cel den ja gledam samo kako sedi doma,taa nemoze da najde rabota bidejki: Moralo na nejze da se prepise firma,i sea u zavod(agencija?) za vrabotuvanje koa saka da se prijavi i vikaat deka e direktor i deka e vrabotena a fsusnost so firmata ne raboti.A za da ja "likvidira" firmata treba mnogu pari a nie nemame tolku.Pred nekoe vreme imase neso so koce trajanovski,deka ke pomognel za firmite?? neznam tocno kako bese,vazno e sea deka vetuvaa vetuvaa jas majka mi srekni a posle i od toa niso ne ispadna...I sega jas ve molam za kakov bilo sovet bidejki ne sakam poveke da ja gledam doma majka mi kako puka od dosada i se nervira...

2. Captain-Omni

Captain-Omni Популарен член

Срце, кога јас се грижев за проблемите на моите родители, тие само ми викаа „Ти учи, остави возрасните да се грижат за возрасните проблеми“. :!:

Знам дека сакаш да бидеш добра ќерка и да и помогнеш на мама, ама некои работи, не можеш да помогнеш. Најважно е за мајка ти да бидеш послушна и да имаш добри оценки. Да не ја секираш и со самото тоа ќе придонесеш мајка ти да биде подобро расположена.

Сепак, прашај ја мама што би можела да работи, можеби ќе се најде некој на форумов кој ќе и даде шанса за работа.