Форумџика на годината

Stranger Things (Netflix)

Discussion in 'Серии и емисии' started by LilacWine, Jul 30, 2016.

1. Компир Манџа

Компир Манџа Форумски идол

Четвртата епизода беше спектакуларна. :o8)

Уствари цел прв дел од 5-та сезона беше одличен, ама во 4-тата епизода очекувајте јако изненадување на крајот. :clap:

senjorita-v likes this.
  2. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Кој ќе умре у задња епозода?

Кали иде 100 посто.

После мислам иде Џим со високи 90 посто.

Е за трето место се борат Вил, Стив и Џонатан.

Вие шо викате?

Едит: иам уште 8 минути да доглеам од предпоследнава епизода, у случај ако умрел некој од овие до сеа.

senjorita-v likes this.
  3. bookslover

bookslover Популарен член

Не ја отварам темава додека не избинџаме вечер/утре.

Ве молам без спојлери фала лепо:D

4. theowndemon

theowndemon расипана играчка Staff Member

Моите пари се на:
    Џонатан, Стив, Хопер и Робин + Муреј, Кали како помалку важни. Лукас исто некако ме носи натаму ама не сум скроз сигурна.

senjorita-v likes this.
  5. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Искрено, приметувам дека намерно на секоја улога и даваат како некои задни клише зборови за да не провалиме кој ќе умре, оти МОРА некој да оди, веќе кринџ е серијава со спасување у заден момент онака ,, спонтано ,, што мене многу ме нервира. Не е реално, колку и да не е реална серијава.

senjorita-v and theowndemon like this.
  6. theowndemon

Да, и ако не се лажам имаше изјава дека минимумот на умрени ќе е 6. Јас уствари гледав на врските и сите тие емотивни моменти. Дастин и Стив беа раскарани, па имаа heart-to-heart, тука еден ќе оди сигурно. И моите пари се на Стив. Робин шо е значајна улога за Вил сезонава, а Вил знајме дека е користен од Векна - Робин исто така оди. Не можи да има и прстен и среќен крај во ова серијата така да бев меѓу Ненси и Џонатан, ама некако ми влечи „радарот“ кон Џонатан. Дефинитивно ќе има филер смрт, тука се Мури и Кали. Од ко е Кали вратена, Хопер и Ел се пак раскарани, и нели целото „ти ојде таму за да умриш“ - и еден од нив оди, и то би бил Хопер према мене. And that's six. Некако се осеќам ко малку да се засегнати помладите и зато некако ми оди накај Лукас, пошто се врати Макс и премногу „среќни“ околности ќе има ако тој пар не се растргни, ама па можи овој пат ќе ги поштедат ради околностите на Макс.

Следно, Кали очекувам да зафркни нешто страшно, цело време бев спремна да напрај нешто. И после нели кажа целиот план шо го има. Очекувам дека евентуално ќе саботира каков план и да имаат.

senjorita-v, Gosh and sweet-cherry like this.
  7. bookslover

bookslover Популарен член

Вчера ја избинџавме, Не знам што да кажам, значи така не' оставија на цедило се изнервирав да ви кажам, па сега следна епизода финалето на 31, абе ајде не ме зезајте значи сите спојлери ќе излезат додека ја изгледаме на први се нервирам.

Околу умирањево, ве порчитав, ама еве не знам што да мислам, на триста ума сум :D

senjorita-v likes this.
  8. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Од трите епизоди вчера најинтересното ми беше тоа што гледавме заедно со другарка па коментиравме.

Малку така разочарувачки беа овие 3 епизоди, за разлика од првите 4. Или пак можеби ние премногу се хајпнавме и имавме преголеми очекувања. Макс ме нервираше шо не трчаше да излезе ко girl шо ако ти се изгаси песната пак, зашо ризикуваш. Исто така Макс и Вил цели 4 сезони никаква конекција посебна немаа, за разлика од Макс и Ел шо во трета сезона се конектираа, ама затоа имавме најрандом reunion и гушкање на Макс и Вил, а Макс и Ел небитни. Не знам, многу нелогичности имаше. Ама серија е ајде.

Во однос на умирањето мислам дека Ненси и Џонатан нема да умрат, зошо која поента беше совршената сцена за да умрат и преживеаа. Исто мислам дека Дастин и Стив ќе преживеат(ова ми е најголема надеж) зошто имавме цела сцена шо нема да праи смисла ако Стив умре. [​IMG]
    Искрено оваа беше единствената сцена кај што си пуштив солзичка од последниве епизоди.

Така да моите претпоставки за умирање се нели секако Vecna, Murrey, Kali(шо ќе биде traitor) и останативе ми се малце под прашалник ама потенцијало Hopper, Robin, Will или Јoyce ќе се жртвува за него.

И да стварно се прашувам како целава приказна ќе се заврши во една последна епизода, ама ќе видиме.

9. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

На крај ќе испадне дека серијава е само Dark за американци. :D

senjorita-v and theowndemon like this.
  10. theowndemon

Да :D Дур ми се разбуди желба да ја прегледам Dark последниве деној.

Gosh and senjorita-v like this.
  11. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Ми пропаднаа плановите за Нова Година, епизодата ќе иде за Америчка Нова година мме.

12. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Ќе гледа некој вечерва одма у 2 чим ќе излезе?

senjorita-v likes this.
  13. senjorita-v

senjorita-v Популарен член

Ако не заспијам ке гледам секако

14. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Последна епизода:
    Ој, не ми се верува дека го избраа крајот каде што целава приказна е само нивна D&D игра. :D Не го мразам таквиот крај, со оглед на тоа што беше комично колку пати некој за малку ќе умреше и магично беше заштитен од плотот. Има смисла кога плотот го смислуваат самите они. + Тоа што стана пре научно-фантастично кога отидоа на друга планета и се бореа со главниот негативец. Ко Стар Варс беше or something (не сум гледала Стар Варс, не ме цитирајте за ова).

Инаку јас не сфатив веднаш дека тоа е поентата, опен енд е крајот до негде. Морав да враќам назад за да видам дали Мисис Вилер ги има лузните на вратот кога ги вика на лазања. И ги немаше. :)

Значи ако сето ова било игра, тогаш Елевен воопшто никогаш не постоела? Џабе се исплакав за неа ало. И значи дека Хопер сепак изгубил само ЕДНА ќерка. :) За мене плус. Јас верувам во верзијата на крајот кај што Хопер не губи ќерка двапати. :)

За последнава сезона има смисла ваквиот крај, ко што кажав, ми прекурчи да гледам како некој за СЕКУНДА умира и магично се спасува, дури и Ел. Прво мислев дека Дафер браќата се големи пички што нејќат никого да убијат (и можеби се..). Ама I guess намерно направија да е така нереалистичноо. Што малце е штета за првите 2 сезони кога серијата беше хорор и не изгледаше како само да се играат D&D.

Сега идам да видам што Твитер и Тикток мислат за крајот, а ве чекам и вас. :D

15. senjorita-v

senjorita-v Популарен член

Се зезнав што го прочитав спојлерот

16. theowndemon

Ама не е? Се се случи. Теоријата со DND игра беше дека се е make believe. Овде се се случи. Убав начин беше сите да добијат closure и да се помират со то дека Ел умре (према мене умре и ова беше начин Мајк да рационализира после муабетот со Хопер).

17. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Нез, јас така сфатив + заради rulebook што има на крајот.

G9jAljVaAAEEzqt.jpeg

Е сега, велат дека тоа е само D&D кампања која Мајк ја напишал отпосле, ама again, јас разбрав обратно. Заради лузните на Мисис Вилер, кои јас не ги гледам во последната сцена. Некои ме убедуваат дека постојат, но јас не ги гледам. :D

Мислам дека беше heavily hinted дека е се само игра, и сега ние треба да бираме да веруваме дали е игра или дека стварно се случило.

А ако крајот е реален а не само игра, мене не ми се допаѓа, прекринџ беше ngl.

Last edited: Jan 1, 2026
    senjorita-v likes this.
  18. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

Значи...
    Првите епизоди од сезонава беа многу подобри.
    Не можам да опишам колку ме нервираше војската и плотот со нејзе, едноставно не знам ни зошто се случи. Мислам, да, за 11 да мора да побегне или умре, кој како милува, ама ептен беше глупо све и како ништо не разјаснија како се извлекоа од хаосот во кој беа.
    Немам зборови да опишам колку кринџ беше последната сцена со Стив и останатите, Стив изгледаше ко 40 годишен, останатите исто, па фејк плачењето, Боже Господе.
    @Srckata28 ни на крај памет не ми падна теоријава дека ова е само приказна, баш ми изгледаше cut and dry, не знам ни како се дошло до тоа дека е све само приказна, ако е само поради едни лузни не држи вода. Не се ни гледа она толку во сцената.
    Друго, како Векна беше број 1, а уствари покажаа во сеќавањето како настанал?
    Уствари, кога ќе размислам, баш ме изнервира финалето, послебно кај што сите толку добро беа заштитени со оклопот на приказната што беше пресмешно, како никој не умре.
    Оној војникот што толку се силеше го среди 11 и ајт, толку скрин тајм доби човече, за ништо.
    Не знам, многу пропуштени шанси за нешто поинакво, подлабоко.
    Финалево би сакало да е Дарк. Ама нема.

1209, Srckata28 and senjorita-v like this.
  19. theowndemon

Шоз, за мене то шо одбираме да верваме е дали Ел умре или не. Инаку дури ни говорот на Дастин не прај смисла зошто то значи дека Еди никогаш не умре или не се ни дружеа, не прај смисла разговорот меѓу Мајк и Хопер. Оти ако не беше Ел, зошто би зборале? Немаше да прај смисла пријателството меѓу сите: Џонатан, Ненси, Стив и Робин, итн. Нема да прај смисла the time skip и муабетот дека во градот имаше клетва и дека исчезнуваат деца. И се ова од последната епизода само. Према мене, не е прашање дали се случи се. Факт е дека се случи. Избор е дали ќе одбериш да верваш дека Ел умре или можеби преживеа. Реално? Мислам дека умре. Ама групата, пријателите, фамилијата, одбират да ја памтат ко да е жива и безбедна (идеја шо Мајк ја добива после муабетот со Хопер, Мајк го одбира вториот пат иако 18 месеци одеше на првиот пат).

И с т о
    Која беше поентата? Као спасете го светот после тепајте се. Исто не сфатив со русите оти отворија порталот пак во претходните сезони.

Па кога го земат во лабораторијата за да прат експерименти на него и покасно други деца со моќи - ваљда го тетовираа. Имавме во претходни сезони во мемориите на Ел видено како беше Хенри третиран во лабораторијата. И зато само со неговата крв функционираше оти неговата крв е директно врзана со Mind Flayer.

---
    Искрено првата полојна од 5та сезона ми беше совршена, вториот дел ми беше досаден се до финалето. Финалето за мене беше задоволително. Имам неколку замерки ама не се толку големи за да ми смета во целокупното искуство. Баш пред некој ден ми излезе видео дека браќата Дафер рекоја дека нема да има многу смрт зошто не се Game of Thrones, ама јас сум растена со Game of Thrones. Мене ми е нерелано толку преживеани да има, ама не се бунам. 8-|

Srckata28 and RainBow like this.
  20. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

Значи, како дете Хенри го зема каменот, станува поврзан со мајндфлаерот. Како дојде каменот таму, кој беше човекот? Читам некоја претстава имало кај што се одговорени овие прашања. Ама, како може да си дозволат толку важни прашања да се одговорени во некоја си претстава?
    И ако Хенри бил поврзан веќе со мајндфлаерот зошто би бил воопшто кај Бренер?
    И како, каааако војската ги остави живи откако испоубија тоооолку војници? Ако тоа беше некаков експеримент, ултра таен нели, треба да очекуваме дека овие само ќе отшетаат? Ко, втф?
    11 ми беше ептен занемарена сезонава, почна со нејзе серијава, ама беше прилично слаба оваа сезона. И глумата не беше на ниво, ама воопшто.
    И што направија со толку трудници на крајот?
    Ел кога го пушти мајк да влезе во нејзиниот ум, како? Кога нели беше криптонитот уклучен. Или нејзиното стоење таму беше илузија, ако одбереме да веруваме во таа насока?

theowndemon likes this.