Четвртата епизода беше спектакуларна. Уствари цел прв дел од 5-та сезона беше одличен, ама во 4-тата епизода очекувајте јако изненадување на крајот.
Кој ќе умре у задња епозода? Спојлер Кали иде 100 посто. После мислам иде Џим со високи 90 посто. Е за трето место се борат Вил, Стив и Џонатан. Вие шо викате? Едит: иам уште 8 минути да доглеам од предпоследнава епизода, у случај ако умрел некој од овие до сеа.
Моите пари се на: Спојлер Џонатан, Стив, Хопер и Робин + Муреј, Кали како помалку важни. Лукас исто некако ме носи натаму ама не сум скроз сигурна.
Спојлер Искрено, приметувам дека намерно на секоја улога и даваат како некои задни клише зборови за да не провалиме кој ќе умре, оти МОРА некој да оди, веќе кринџ е серијава со спасување у заден момент онака ,, спонтано ,, што мене многу ме нервира. Не е реално, колку и да не е реална серијава.
Спојлер Да, и ако не се лажам имаше изјава дека минимумот на умрени ќе е 6. Јас уствари гледав на врските и сите тие емотивни моменти. Дастин и Стив беа раскарани, па имаа heart-to-heart, тука еден ќе оди сигурно. И моите пари се на Стив. Робин шо е значајна улога за Вил сезонава, а Вил знајме дека е користен од Векна - Робин исто така оди. Не можи да има и прстен и среќен крај во ова серијата така да бев меѓу Ненси и Џонатан, ама некако ми влечи „радарот“ кон Џонатан. Дефинитивно ќе има филер смрт, тука се Мури и Кали. Од ко е Кали вратена, Хопер и Ел се пак раскарани, и нели целото „ти ојде таму за да умриш“ - и еден од нив оди, и то би бил Хопер према мене. And that's six. Некако се осеќам ко малку да се засегнати помладите и зато некако ми оди накај Лукас, пошто се врати Макс и премногу „среќни“ околности ќе има ако тој пар не се растргни, ама па можи овој пат ќе ги поштедат ради околностите на Макс. Следно, Кали очекувам да зафркни нешто страшно, цело време бев спремна да напрај нешто. И после нели кажа целиот план шо го има. Очекувам дека евентуално ќе саботира каков план и да имаат.
Вчера ја избинџавме, Не знам што да кажам, значи така не' оставија на цедило се изнервирав да ви кажам, па сега следна епизода финалето на 31, абе ајде не ме зезајте значи сите спојлери ќе излезат додека ја изгледаме на први се нервирам. Околу умирањево, ве порчитав, ама еве не знам што да мислам, на триста ума сум
Од трите епизоди вчера најинтересното ми беше тоа што гледавме заедно со другарка па коментиравме. Спојлер Малку така разочарувачки беа овие 3 епизоди, за разлика од првите 4. Или пак можеби ние премногу се хајпнавме и имавме преголеми очекувања. Макс ме нервираше шо не трчаше да излезе ко girl шо ако ти се изгаси песната пак, зашо ризикуваш. Исто така Макс и Вил цели 4 сезони никаква конекција посебна немаа, за разлика од Макс и Ел шо во трета сезона се конектираа, ама затоа имавме најрандом reunion и гушкање на Макс и Вил, а Макс и Ел небитни. Не знам, многу нелогичности имаше. Ама серија е ајде. Во однос на умирањето мислам дека Ненси и Џонатан нема да умрат, зошо која поента беше совршената сцена за да умрат и преживеаа. Исто мислам дека Дастин и Стив ќе преживеат(ова ми е најголема надеж) зошто имавме цела сцена шо нема да праи смисла ако Стив умре. Искрено оваа беше единствената сцена кај што си пуштив солзичка од последниве епизоди. Така да моите претпоставки за умирање се нели секако Vecna, Murrey, Kali(шо ќе биде traitor) и останативе ми се малце под прашалник ама потенцијало Hopper, Robin, Will или Јoyce ќе се жртвува за него. И да стварно се прашувам како целава приказна ќе се заврши во една последна епизода, ама ќе видиме.