Taskforce

Discussion in 'Барање работа' started by GirlLove, Aug 3, 2023.

1. edonita

edonita Истакнат член

Се согласувам со тебе , и јас аплицирав со високо образование со медицинска позадина , со сертификати за Англиски и Шпански јазик , моментално учам интензивно Германски јазик и
    Data analyst академија , токму поради тоа ми одговараше работа по Америчко време ... но не бев воопшто контактирана за интервју ... веројатно регрутерите се насочени на кандидати со претходна препорака ... Аплицирав за Billing associate во Скопје ... според мислењата овде на форумот веројатно и подобро што не ме повикале , изгледа на многу токсична работна средина , толку многу лоши мислења има во темава што не може да се игнорира дека нешто во Таскфорс не функционира како што треба .

Melissa_39, Tam4yy and GirlLove like this.
  2. troublemaker94

troublemaker94 Истакнат член

Ни јас не му ја разбирам политиката на селекција, спремни луѓе вака како ти што кажуваш, со високо образование, искуство, перфектен англиски, ги одбиваат. Веројатно не му одговараат ни overqualified кандидати.

Имав колега, со високо обраозвание со претходно искуство во call центар за клиенти во Америка, и со препорака беше, и ни на интервју не го викнаа.

Tam4yy, GirlLove and edonita like this.
  3. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Очигледно бараат некој без искуство или квалификации. Како што опишаа неколку членови, никој со квалификации не би седел на такво работно место повеќе време и би си заминал. А вака, оние кои се без искуство ќе си мислат дека тоа е најдобро што можат во моментот и ќе работат подолго време.

raww, Tam4yy, Alex.T and 2 others like this.
  4. Overbored94

Overbored94 Нов член

Немаат проблем Таскфорс ниту со искуството ниту со образованието (имам две дипломи од завршени два државни факултети и пак ме примија).
    Имаат проблем со тоа колку некој ќе побара како плата во формуларот оти повеќе од 38-9к не планираат да понудат и attitude на кандидатот, веројатно како и низ работата очекуваат од сите да кимаат со глава и да се согласуваат со се'. Не би рекол дека влегов на интервјуата со свиткана кичма или било шо такво, туку дека претходните 6 години искуство во секторот зборуваа за себе, а ја не сум се ценел доволно и сум ја прифатил нивната понуда.