Temu

Discussion in 'Мода и стил' started by Avenged, Oct 29, 2024.

1. Anika55

Anika55 Популарен член

Сабота работат, недела и празници не. Сега пошто имаат зголемена работа, може да работат прекувремено или во неработни денови, ама тоа само за интерни работи, не верувам дека би вршеле достава на неработен ден.

2. inception

inception Истакнат член

Мене во сабота ми се јави курирот, вчера ми ја донесе. Не у Скопје. И јас се изненадив, отпосле ми текна дека е недела.

3. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Овие од Елс, сега со Тему имаат премногу работа и забушаваат, или некогаш и стварно не можат да стасаат.
    Исто и мене ми направија, порака ми стаса дека еден дел од нарачката ми е стасан во база и 3 дена ги немаше да ми се јават, на крај се јавија и ми рекоа ако не ти е проблем да дојдеш да си ја подигнеш сама. И дека блиску ми е од дома, а посекако и излегував тој ден па така поминав да си ја земам. А иначе ако ги притиснеш ќе ти ја донесат до дома.

4. ataneR

ataneR Истакнат член

Изгледа работат само што ми јавија дека за кратко ќе достават пратка

Bubce38 and Spidy like this.
  5. SelenaGomez

SelenaGomez Популарен член

IMG_6491.jpeg IMG_6482.jpeg
    Амбар веќе почна бизнис да прави. На Тему 377, во Амбар 799

Antebellum and theunforgiven like this.
  6. MorskaSirena

MorskaSirena Истакнат член

Како во групата на фб за тему, некоја по грешка нарачала кутивчиња за накати место 10 она нарачала 100 "по грешка" и тоа сите и беа во различна боја и ги продаваше по 160+ ден а демек ги купила по 180, а кутивчињата по 90 ден на тему. Сега ќе се накотат вакви интернет страни што ќе нарачуваат од тему и ќе препродаваат за многу повеќе

mariz, Antebellum and BI-44 like this.
  7. Stark

Stark Форумски идол

Си порачав 3 блузи и 2 шорцој, бесплатен е shipping-от, само ме чуди за 11 дена да стигнат???

И за еден месец ако стигнат пак ќе бидам задоволен. :)

@ceci11 likes this.
  8. Mami93

Mami93 Истакнат член

Temu ja zeznaa rabota so Ekologistik. Katastrofa se. Pred 10dena mi e stignata pratkata i mi stoi kaj niv. Mi stigna apdejt netocna adresa a ne me ni pobaraa... Zvonam 100 pati ne krevaat Katastrofa

BI-44 and Mumoftwo30 like this.
  9. MorskaSirena

За 11 дена стигаат во некоја европско развиена земја, во МК тешко. Ќе ти стигне за некој 3 недели до месец. Ама битно ќе стигне.

Мислам дека тему со било кое карго да соработуваше во МК ќе беше исто ко и со екологистик. Превише нарачки, немаат капацитет да ги обработат и да ги достават на време. Настрана што пола од куририте се крајно безобразни ама тоа е, ќе си трпиме и ќе си чекаме

10. Stark

Stark Форумски идол

А нешто ми пишуваше 110 ден. кредит, што е тоа?

11. MorskaSirena

Тоа ако ти стигне пратката покасно од датумот ти даваат 110 ден кредит да го искористиш во следна нарачка

Stark likes this.
  12. ataneR

ataneR Истакнат член

Отприлика за колку време ви стигаат нарачките на вас што сте од Скопје од кога ќе биде во магацин? Се мислам дали би заштедила некој ден ако место во друг град ја ставам да ми дојде во Ск

13. Avenged

Avenged Популарен член

Мене првата нарачка ми стигна за 2 недели, а втората 3 недели поминаа и не ми ја праќаа уште од елс, стоеше у магацин и им се јавив и уште дента одма ми ја донесоа. Требаше да ги потсетам буквално дека повеќе од 10 дена кај нив у магацин ми стои и не ми ја носат.

BI-44 likes this.
  14. DS10

DS10 Истакнат член

И ја се заразив:wasntme::worried: Стварно чудно колку се евтини работиве, а и попустиве ретко под 30/40%. Нарачав сега чекам да стасаат, ко што викате за две недели би требало пред нова година да стаса.

15. staycalm

staycalm Форумски идол

Мене треба некој да ми го скине кабелот за интернетот, друго решение нема. :D
    5 нарачки имам од 1 ноември до сега...
    Па и со 90% од нарачаните работи сум задоволен.

Од ЕЛС веќе кога ќе ми го видат името по автоматизам знаат кој сум и кај сум, јер сите нарачки ми ги доставуваат на делови, ден по ден. :x

upload_2024-12-11_0-2-25.png

16. Antebellum

Antebellum Популарен член

Ќе си ја следиш нарачката, кога ќе стигне во магацина на ЕЛС ги разнесуваат прво по општини и од таму ги носат по адреси. Штом ќе ти стигне порака или ако ти се јават може да се договориш дали сам ќе си ја земеш или тие да ти ја достават. Мене ми се блиску, па сама си ги земам. Мене ми стигна многу брзо првата пратка, вторава е направена на 5.12 и треба да стигне после 14.12.
    На апликацијата на Тему да си следиш ќе имаш известувања во You ако има намалување на цената ма производот, парите ќе ти ги разчуваат у заштеда за следното купување.

DS10 likes this.
  17. Bella04

Bella04 Активен член

Хелоу дечкии,вака сега треба да ми стигнат 8 пакети,3 имам превземено,2 пишува дека ми се во Скопје во магацини уште и 2 дека ги доставува курирот до домашна адреса.Е сега кога отворив на страната на елс тракинг ми пишува дека имам 4 превземено од магацин а не 3,а 2те кои требаше да ги достави курирот до домашна адреса ми пишува дека се доставени а јас воопшто ги немам превземено пакетите.Некојј хелпп до слично искуство пошто им ѕвонам а не креваат...:(

mrbean likes this.
  18. Authentic

Authentic Активен член

Многу ми е хаотична страницата и се откажувам од купување у првите 2 мин.

19. DS10

DS10 Истакнат член

А друго да прашам, кодовите што ми излагаат на тик ток за попусти, кај се пишуваат? Откако ќе стиснеш наплата или пред тоа? Скапав барајќи нигде не ми излезе да напишам код.

20. Antebellum

Antebellum Популарен член

Е тоа не знам...

DS10 likes this.