Сабота работат, недела и празници не. Сега пошто имаат зголемена работа, може да работат прекувремено или во неработни денови, ама тоа само за интерни работи, не верувам дека би вршеле достава на неработен ден.
Мене во сабота ми се јави курирот, вчера ми ја донесе. Не у Скопје. И јас се изненадив, отпосле ми текна дека е недела.
Овие од Елс, сега со Тему имаат премногу работа и забушаваат, или некогаш и стварно не можат да стасаат. Исто и мене ми направија, порака ми стаса дека еден дел од нарачката ми е стасан во база и 3 дена ги немаше да ми се јават, на крај се јавија и ми рекоа ако не ти е проблем да дојдеш да си ја подигнеш сама. И дека блиску ми е од дома, а посекако и излегував тој ден па така поминав да си ја земам. А иначе ако ги притиснеш ќе ти ја донесат до дома.
Како во групата на фб за тему, некоја по грешка нарачала кутивчиња за накати место 10 она нарачала 100 "по грешка" и тоа сите и беа во различна боја и ги продаваше по 160+ ден а демек ги купила по 180, а кутивчињата по 90 ден на тему. Сега ќе се накотат вакви интернет страни што ќе нарачуваат од тему и ќе препродаваат за многу повеќе
Си порачав 3 блузи и 2 шорцој, бесплатен е shipping-от, само ме чуди за 11 дена да стигнат??? И за еден месец ако стигнат пак ќе бидам задоволен.
Temu ja zeznaa rabota so Ekologistik. Katastrofa se. Pred 10dena mi e stignata pratkata i mi stoi kaj niv. Mi stigna apdejt netocna adresa a ne me ni pobaraa... Zvonam 100 pati ne krevaat Katastrofa
За 11 дена стигаат во некоја европско развиена земја, во МК тешко. Ќе ти стигне за некој 3 недели до месец. Ама битно ќе стигне. Мислам дека тему со било кое карго да соработуваше во МК ќе беше исто ко и со екологистик. Превише нарачки, немаат капацитет да ги обработат и да ги достават на време. Настрана што пола од куририте се крајно безобразни ама тоа е, ќе си трпиме и ќе си чекаме
Тоа ако ти стигне пратката покасно од датумот ти даваат 110 ден кредит да го искористиш во следна нарачка
Отприлика за колку време ви стигаат нарачките на вас што сте од Скопје од кога ќе биде во магацин? Се мислам дали би заштедила некој ден ако место во друг град ја ставам да ми дојде во Ск
Мене првата нарачка ми стигна за 2 недели, а втората 3 недели поминаа и не ми ја праќаа уште од елс, стоеше у магацин и им се јавив и уште дента одма ми ја донесоа. Требаше да ги потсетам буквално дека повеќе од 10 дена кај нив у магацин ми стои и не ми ја носат.
И ја се заразив Стварно чудно колку се евтини работиве, а и попустиве ретко под 30/40%. Нарачав сега чекам да стасаат, ко што викате за две недели би требало пред нова година да стаса.
Мене треба некој да ми го скине кабелот за интернетот, друго решение нема. 5 нарачки имам од 1 ноември до сега... Па и со 90% од нарачаните работи сум задоволен. Од ЕЛС веќе кога ќе ми го видат името по автоматизам знаат кој сум и кај сум, јер сите нарачки ми ги доставуваат на делови, ден по ден. Спојлер
Ќе си ја следиш нарачката, кога ќе стигне во магацина на ЕЛС ги разнесуваат прво по општини и од таму ги носат по адреси. Штом ќе ти стигне порака или ако ти се јават може да се договориш дали сам ќе си ја земеш или тие да ти ја достават. Мене ми се блиску, па сама си ги земам. Мене ми стигна многу брзо првата пратка, вторава е направена на 5.12 и треба да стигне после 14.12. На апликацијата на Тему да си следиш ќе имаш известувања во You ако има намалување на цената ма производот, парите ќе ти ги разчуваат у заштеда за следното купување.
Хелоу дечкии,вака сега треба да ми стигнат 8 пакети,3 имам превземено,2 пишува дека ми се во Скопје во магацини уште и 2 дека ги доставува курирот до домашна адреса.Е сега кога отворив на страната на елс тракинг ми пишува дека имам 4 превземено од магацин а не 3,а 2те кои требаше да ги достави курирот до домашна адреса ми пишува дека се доставени а јас воопшто ги немам превземено пакетите.Некојј хелпп до слично искуство пошто им ѕвонам а не креваат...
А друго да прашам, кодовите што ми излагаат на тик ток за попусти, кај се пишуваат? Откако ќе стиснеш наплата или пред тоа? Скапав барајќи нигде не ми излезе да напишам код.