Temu

Discussion in 'Мода и стил' started by Avenged, Oct 29, 2024.

1. Hilari899

Hilari899 Истакнат член

Феминки здраво, да ве прашам дали имате сличен случај. Пратката од Тему е пристигната и оцаринета на 26 Ноември и од тогаш и се губи сексков траг. На тему апликацијата неколку пати ми пишуваше дека е предадена на курир за достава па вратена во магацин додека од ЕЛС ми потврдија две различни приказни, прво дека пратката одкако е оцаринета не е подигната воопшто и второ дека воопшто не е пристигната во Македонија. На нивната апликација стои само дека е јавено на курир за подигнување на 26 Ноември и тоа е последно. Мислење што да направам???

2. staycalm

staycalm Форумски идол

Пиши на customer support на Тему, тие ќе ти кажат најдобро. 20 дена да ја нема откако стигнала во МК не е нормално.

Моја претпоставка е дека ти ја имаат „изгубено“ од каргото, односно ја имаат забутано во некој магацин и сега не ја земаат за достава.

Selena01 likes this.
  3. Antebellum

Antebellum Популарен член

Пиши им на Еко логистик да ти пратат на е-маил и со тој одговор прати им на Тему и барај комплетна рефундација на парите.

4. Hilari899

Hilari899 Истакнат член

Пишав на customer support на Тему и ми вратија само дека им е жал што не ми е доставена, кај нив се водело дека треба да ја подигнам од ЕЛС дирекно и во случај аки не го направам тоа за временскиот рок кој го имаат определено ќе ја вратат пратката. Кога им го кажав ова на ЕЛС само ми вратија дека не е кај нив во магацин, дека имале премногу пратки и да си следам сама податоци на страната кај нив.

После 45 дена доколку не ми пристигне смеам да направам рефунд без потврда на меил од нив до Тему??

Last edited by a moderator: Dec 22, 2024
  5. Antebellum

Јас не сум барала на Тему, друг некој нека ти одговори. Јас би ти советувала сега да им пишеш, они си имаат за следење пратки знаат до каде им е пратката. Ама најважно е да си имаш на порака за да им покажеш како доказ.

6. Hilari899

Hilari899 Истакнат член

Во кој магацин можам да се обратам физички за информација во однос на пратката бидејќи од супорт на тему тврдат дека е преземена и дека е кај нив. Дали треба според општината од каде се сортираат за достава или во некој главен магацин??

7. BI-44

BI-44 Популарен член

Од каде си ти?

8. Hilari899

Hilari899 Истакнат член

Од Скопје

9. nena2010

nena2010 Форумски идол

Во саботата добив пратка, дел еден прозивод бесе фаличен, им сликнав одма ми рефундираа на сметка ( јас така одбрав како кредит на Тему)..

10. LeNora

LeNora Истакнат член

Можеш да го промениш бројот одиш на тему кај што пишува Вие, влегуваш одиш на адреса, кога ќе кликнеш имаш уреди правиш измена и зачувуваш

butterfly6223 likes this.
  11. Stark

Stark Форумски идол

Ми стигна првата пратка од блузите, убаво спаковани и ок квалитет, се изненадив. :)

BI-44 likes this.
  12. BI-44

BI-44 Популарен член

Оди во база таму да си провериш најдобро е а дали ти стигна некоја порака?

13. marama

marama Форумски идол

Утре е последен ден од нивниот рок за достава. Во хабот во мојата населба е од 10ти и никој не ме побарал, ниту ми пристигна порака дека пратката е таму.
    Елс може имаат премногу работа ама ако немаат вработени треба да си обезбедат пред да земат голем залак.

14. butterfly6223

butterfly6223 Популарен член

Да, го сменив бројот ама веќе имав известување дека се пратени. ЕЛС не можам да ги добијам, им пишав па ќе видиме.

15. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Да не ве цитирам, за сите кои имате проблеми: СЕКОГАШ пишете на поддршката што ја нуди ТЕМУ. И СЕКОГАШ бидете искрени. СЕКОГАШ ќе ви излезат во пресрет. И, секако, бидете упорни, не се предавајте т.е. не се задоволувајте со „ОК, разбирам“. Едноставно, кога сте во право-идете до крај. Па ако треба едно по друго ќе им пишувате, никогаш нема да ви одговори истиот лик.

DS10 likes this.
  16. SelenaGomez

SelenaGomez Популарен член

Мојата пратка нарачана на 3 декември, пред една недела на 17ти пишува дека е завршена со царинење и уште ја нема, пишав на тему и ѕвонав во ЕЛС, го потврдија исторо двете страни ама премногу бавно овој пат, обично одма ги пуштале. Се случува кај некој истото?

17. mariz

mariz Форумски идол

Мене до сега 6 пакети ептен брзо ми стигнаа. Еден ист ми ги доставува.. последниот пат со име и презиме на Тему го пишуваше дури. Подледнава пратка во недела ми ја достави. Чекам уште нарачки... До сега се океј како и на слика. Пазам, читам reviews..

Antebellum likes this.
  18. Antebellum

Заглавуваат на Царина, кај мене две прарки не се мрднати од Царина.

19. Iva:)

Iva:) Популарен член

Не би рекла, едноставно не се ажурира статусот на сајтот. Мене ми стоеше така веќе 5 дена на царина пакетот а го добив дома.

20. SelenaGomez

SelenaGomez Популарен член

Еве ги побарав и така ми кажаа. Можно е и случаи како твојов ама ете.