Феминки здраво, да ве прашам дали имате сличен случај. Пратката од Тему е пристигната и оцаринета на 26 Ноември и од тогаш и се губи сексков траг. На тему апликацијата неколку пати ми пишуваше дека е предадена на курир за достава па вратена во магацин додека од ЕЛС ми потврдија две различни приказни, прво дека пратката одкако е оцаринета не е подигната воопшто и второ дека воопшто не е пристигната во Македонија. На нивната апликација стои само дека е јавено на курир за подигнување на 26 Ноември и тоа е последно. Мислење што да направам???
Пиши на customer support на Тему, тие ќе ти кажат најдобро. 20 дена да ја нема откако стигнала во МК не е нормално. Моја претпоставка е дека ти ја имаат „изгубено“ од каргото, односно ја имаат забутано во некој магацин и сега не ја земаат за достава.
Пиши им на Еко логистик да ти пратат на е-маил и со тој одговор прати им на Тему и барај комплетна рефундација на парите.
Пишав на customer support на Тему и ми вратија само дека им е жал што не ми е доставена, кај нив се водело дека треба да ја подигнам од ЕЛС дирекно и во случај аки не го направам тоа за временскиот рок кој го имаат определено ќе ја вратат пратката. Кога им го кажав ова на ЕЛС само ми вратија дека не е кај нив во магацин, дека имале премногу пратки и да си следам сама податоци на страната кај нив. После 45 дена доколку не ми пристигне смеам да направам рефунд без потврда на меил од нив до Тему??
Јас не сум барала на Тему, друг некој нека ти одговори. Јас би ти советувала сега да им пишеш, они си имаат за следење пратки знаат до каде им е пратката. Ама најважно е да си имаш на порака за да им покажеш како доказ.
Во кој магацин можам да се обратам физички за информација во однос на пратката бидејќи од супорт на тему тврдат дека е преземена и дека е кај нив. Дали треба според општината од каде се сортираат за достава или во некој главен магацин??
Во саботата добив пратка, дел еден прозивод бесе фаличен, им сликнав одма ми рефундираа на сметка ( јас така одбрав како кредит на Тему)..
Можеш да го промениш бројот одиш на тему кај што пишува Вие, влегуваш одиш на адреса, кога ќе кликнеш имаш уреди правиш измена и зачувуваш
Утре е последен ден од нивниот рок за достава. Во хабот во мојата населба е од 10ти и никој не ме побарал, ниту ми пристигна порака дека пратката е таму. Елс може имаат премногу работа ама ако немаат вработени треба да си обезбедат пред да земат голем залак.
Да, го сменив бројот ама веќе имав известување дека се пратени. ЕЛС не можам да ги добијам, им пишав па ќе видиме.
Да не ве цитирам, за сите кои имате проблеми: СЕКОГАШ пишете на поддршката што ја нуди ТЕМУ. И СЕКОГАШ бидете искрени. СЕКОГАШ ќе ви излезат во пресрет. И, секако, бидете упорни, не се предавајте т.е. не се задоволувајте со „ОК, разбирам“. Едноставно, кога сте во право-идете до крај. Па ако треба едно по друго ќе им пишувате, никогаш нема да ви одговори истиот лик.
Мојата пратка нарачана на 3 декември, пред една недела на 17ти пишува дека е завршена со царинење и уште ја нема, пишав на тему и ѕвонав во ЕЛС, го потврдија исторо двете страни ама премногу бавно овој пат, обично одма ги пуштале. Се случува кај некој истото?
Мене до сега 6 пакети ептен брзо ми стигнаа. Еден ист ми ги доставува.. последниот пат со име и презиме на Тему го пишуваше дури. Подледнава пратка во недела ми ја достави. Чекам уште нарачки... До сега се океј како и на слика. Пазам, читам reviews..
Не би рекла, едноставно не се ажурира статусот на сајтот. Мене ми стоеше така веќе 5 дена на царина пакетот а го добив дома.