1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Temu

Дискусија во 'Мода и стил' започната од Avenged, 29 октомври 2024.

1. Hilari899

Hilari899 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    60
    Феминки здраво, да ве прашам дали имате сличен случај. Пратката од Тему е пристигната и оцаринета на 26 Ноември и од тогаш и се губи сексков траг. На тему апликацијата неколку пати ми пишуваше дека е предадена на курир за достава па вратена во магацин додека од ЕЛС ми потврдија две различни приказни, прво дека пратката одкако е оцаринета не е подигната воопшто и второ дека воопшто не е пристигната во Македонија. На нивната апликација стои само дека е јавено на курир за подигнување на 26 Ноември и тоа е последно. Мислење што да направам???

2. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.720
    Допаѓања:
    25.715
    Пиши на customer support на Тему, тие ќе ти кажат најдобро. 20 дена да ја нема откако стигнала во МК не е нормално.

Моја претпоставка е дека ти ја имаат „изгубено“ од каргото, односно ја имаат забутано во некој магацин и сега не ја земаат за достава.

На Selena01 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    3.032
    Допаѓања:
    9.310
    Пиши им на Еко логистик да ти пратат на е-маил и со тој одговор прати им на Тему и барај комплетна рефундација на парите.

4. Hilari899

Hilari899 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    60
    Пишав на customer support на Тему и ми вратија само дека им е жал што не ми е доставена, кај нив се водело дека треба да ја подигнам од ЕЛС дирекно и во случај аки не го направам тоа за временскиот рок кој го имаат определено ќе ја вратат пратката. Кога им го кажав ова на ЕЛС само ми вратија дека не е кај нив во магацин, дека имале премногу пратки и да си следам сама податоци на страната кај нив.

После 45 дена доколку не ми пристигне смеам да направам рефунд без потврда на меил од нив до Тему??

Последна измена од модератор: 22 декември 2024
  5. Antebellum

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    3.032
    Допаѓања:
    9.310
    Јас не сум барала на Тему, друг некој нека ти одговори. Јас би ти советувала сега да им пишеш, они си имаат за следење пратки знаат до каде им е пратката. Ама најважно е да си имаш на порака за да им покажеш како доказ.

6. Hilari899

Hilari899 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    60
    Во кој магацин можам да се обратам физички за информација во однос на пратката бидејќи од супорт на тему тврдат дека е преземена и дека е кај нив. Дали треба според општината од каде се сортираат за достава или во некој главен магацин??

7. BI-44

BI-44 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2011
    Пораки:
    1.071
    Допаѓања:
    725
    Од каде си ти?

8. Hilari899

Hilari899 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    60
    Од Скопје

9. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.038
    Допаѓања:
    118.335
    Во саботата добив пратка, дел еден прозивод бесе фаличен, им сликнав одма ми рефундираа на сметка ( јас така одбрав како кредит на Тему)..

10. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    1.001
    Можеш да го промениш бројот одиш на тему кај што пишува Вие, влегуваш одиш на адреса, кога ќе кликнеш имаш уреди правиш измена и зачувуваш

На butterfly6223 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.079
    Допаѓања:
    20.644
    Ми стигна првата пратка од блузите, убаво спаковани и ок квалитет, се изненадив. :)

На BI-44 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. BI-44

BI-44 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2011
    Пораки:
    1.071
    Допаѓања:
    725
    Оди во база таму да си провериш најдобро е а дали ти стигна некоја порака?

13. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.483
    Допаѓања:
    91.993
    Утре е последен ден од нивниот рок за достава. Во хабот во мојата населба е од 10ти и никој не ме побарал, ниту ми пристигна порака дека пратката е таму.
    Елс може имаат премногу работа ама ако немаат вработени треба да си обезбедат пред да земат голем залак.

На sani99, BI-44 и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  14. butterfly6223

butterfly6223 Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2012
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.250
    Да, го сменив бројот ама веќе имав известување дека се пратени. ЕЛС не можам да ги добијам, им пишав па ќе видиме.

15. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.824
    Допаѓања:
    3.176
    Да не ве цитирам, за сите кои имате проблеми: СЕКОГАШ пишете на поддршката што ја нуди ТЕМУ. И СЕКОГАШ бидете искрени. СЕКОГАШ ќе ви излезат во пресрет. И, секако, бидете упорни, не се предавајте т.е. не се задоволувајте со „ОК, разбирам“. Едноставно, кога сте во право-идете до крај. Па ако треба едно по друго ќе им пишувате, никогаш нема да ви одговори истиот лик.

На DS10 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. SelenaGomez

SelenaGomez Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    779
    Допаѓања:
    1.680
    Мојата пратка нарачана на 3 декември, пред една недела на 17ти пишува дека е завршена со царинење и уште ја нема, пишав на тему и ѕвонав во ЕЛС, го потврдија исторо двете страни ама премногу бавно овој пат, обично одма ги пуштале. Се случува кај некој истото?

17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.550
    Допаѓања:
    76.781
    Мене до сега 6 пакети ептен брзо ми стигнаа. Еден ист ми ги доставува.. последниот пат со име и презиме на Тему го пишуваше дури. Подледнава пратка во недела ми ја достави. Чекам уште нарачки... До сега се океј како и на слика. Пазам, читам reviews..

На Antebellum му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Antebellum

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    3.032
    Допаѓања:
    9.310
    Заглавуваат на Царина, кај мене две прарки не се мрднати од Царина.

19. Iva:)

Iva:) Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    704
    Допаѓања:
    1.839
    Не би рекла, едноставно не се ажурира статусот на сајтот. Мене ми стоеше така веќе 5 дена на царина пакетот а го добив дома.

20. SelenaGomez

SelenaGomez Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    779
    Допаѓања:
    1.680
    Еве ги побарав и така ми кажаа. Можно е и случаи како твојов ама ете.