Temu

Discussion in 'Мода и стил' started by Avenged, Oct 29, 2024.

1. QweenSM

QweenSM Форумски идол

И мене ми дади да пуштам нарачка со минимум 600ден, незнам која е причината што е различно кај сите :?:

Antolinaa and BI-44 like this.
  2. Daniels

Daniels Нов член

Ja sum vo italija i tuka e isto minimalno za poracka 10e ali dostavata e besplatne,neznam vo mkd

Site raboti sto gi ima na shein gi ima i na temu i e poeftino, stalno gi namaluvaat proizvodite ,

Idat site komplet so si poracala

Last edited by a moderator: Nov 1, 2024
    BI-44 likes this.
  3. Oscar Lady

Oscar Lady Популарен член

Не ми е јасно како кај некои е 600 ден. минимум нарачка а кај некои 900

BI-44 likes this.
  4. BI-44

BI-44 Популарен член

I za mkd e besplatna

5. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Исто и мене не ми е јасно. И кај мене беше 600, иако нарачав дупло повеќе од тоа.

Како за промовирање на новоотворена апликација за онлајн пазарување, очекував многу повеќе поволности, попусти, кодови и слично. Демек, тркало вртиш, како не! Само си се врти и на секој истото му се паѓа: 185 денари попуст за нарачки над 1850 денари (тоа ти е 10 посто) и искрено мене не ми се виде тоа како кој знае што, па не се затрчав да купам глупости, само колку да се рече дека попустот е искористен.

Гледам по други држави имаат многу промотивни денови, игри, предизвици по инстаграм и фејсбук за собирање поени, подароци и слично. Се надевам дека ова ќе дојде и кај нас.

Сега, како што реков порано, мене на мисла ми е АлиЕкспрес. Моето искуство со нив е 98% позитивно, и нема лесно да го заменам за Тему, од причина што на Али има буквално милијарда производи од кои 90% не се присутни на Тему. Поради тоа, очекувам дека за брзо време Али ќе даде јаки поволности за нас, поради конкуренцијата што се појави.

Од трета страна, пак, прочитав нешто ЕУ почнала да вмешува прсти, им било сомнително сето ова со Тему (реално, многу продавници може да затвори, особено онлајн шо продаваат на фејсбук...) па ќе испитувале што и како. Се надевам дека нема да у*ерат работа и да го повлечат. До душа, ние секако не сме во ЕУ. :D

simoncelicius, Oneo, BI-44 and 2 others like this.
  6. Megann18

Megann18 Популарен член

И вториот пат ли е минимален износ 600 денари јас кога нарачував за во Германија првиот пат беше 10 евра а веќе вториот пат минималниот износ беше 25 евра?

7. velesanka

velesanka Популарен член

Каде се гледа колку е минимален износ?

8. Bubiška

Bubiška Истакнат член

Таму кај кошничката пишува кој е најмал износ за нарачка.

velesanka likes this.
  9. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Мојата ја поделиле на два пакети, па ќе видиме кое кога ќе стигне.

Кај мене сеуште си дава минимум 600ден. Не знам зошто кај сите е различно.:^)
    Screenshot_20241102_133115_Temu.jpg

10. Bubiška

Bubiška Истакнат член

До сега не ми се случило да ми поделат нарачка,а сум имала и од 10е ,20е па и 50е.Секоја нарачка има различен минимален износ и цените кај сите се различни во зависнос од попустите шѕо ги имаш.

11. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

И вчера си пишуваше исто 600 ден.
    3 артикли имам 1800 и нешто ден. ми е вкупно нарачката.
    Screenshot_20241102_140610_Outlook.jpg Screenshot_20241102_140617_Outlook.jpg

12. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Ја спуштив апликацијава, разгледав и не ја разбирам возбудава на луѓево. Исто како Али експрес, ништо ново. Демек побрзо, секако последниве нарачки од Али ми стигнуваат за 10-14 дена.

theunforgiven likes this.
  13. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Неам отворено никад, шо е фората со Тему? Ко Али е? И зошо Тему, а не Али ако е исто

14. Bella.alleB

Bella.alleB Популарен член

И мојата ја поделија во два.На пријателка последните пратки од али и стигнаа за 8 дена.

Antolinaa likes this.
  15. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Леле завидувам како стигаат толку брзо од Али, моментално чекам пратки од Август.
    Многу ме интересира зошто некои пратки стигаат толку брзо, а за некои многу се чека.

16. Stella1111200

Stella1111200 Истакнат член

До сега никогаш немам порачувано ни од Али ни од Тему, секогаш преку некој порачувам ама сега сакам сама веќе да си купувам оти ми е мака преку друх. Ве молам ако може да ми каже некој како оди процедурата би ви била многу благодарна❤️

17. Bella.alleB

Bella.alleB Популарен член

Наводно сите пратки од Али ќе се доставуваат преку ЕЛС. Ако е така новите нарачки ќе стигнуваат побрзо, пред два дена нарачав баш ме интересира кога ќе стигнат.

18. staycalm

staycalm Форумски идол

Не знам за вас, ја си лупнав 100 евра на разноразни глупоштарии и тоа како прва нарачка. Па и блуза нарачав. :drunk:

Инаку да, како што имаше пишано член погоре, во Америка на пример има ОГРОМНИ попусти и многу големи ваучери (до 200 долари) за попуст, овде кај нас само тие 3 кодови се и ништо друго не можеш да користиш како попуст.

Јас се имав по грешка регистрирано со Америка како држава, ми даде да вртам тркало и добив 3 бесплатни производи, што нормално не можев да го искористам кога се сменив во МК. :D

Како и да е, забележав дека многу производи се поевтини од алиекспрес, и тоа по 200-300 денари на производ од пример 1000 денари, малку ми е чудно како со оглед на тоа што и тие и тие праќаат директно од Кина.

19. ataneR

ataneR Истакнат член

Разликата е што на Тему ти е се free delivery ама затоа имаш услов минимум цена за нарачка и демек предноста е што се стига заедно и за поскоро време

Feminka22 likes this.
  20. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Screenshot_20241102_183855_Temu.jpg
    Сами што креирав акаунт на апп и уште не сум порачала ништо, јер 30 ден на сметка иам до плата :rofl: ама божем да полнам кошничка, е сеа по ова што го читам горе, треба ин 1800 вредност да направам за фри шипинг?

Antebellum likes this.