TikTok

Discussion in 'Слободно време' started by Bitter-Sweet, Jun 20, 2020.

1. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Морате да ја исцицате забавата од се нешто што постои.
    Топ апликација која служи за забава пред се и е катче каде креативните можат да ја исполат својата креативност и идеи.
    Ја пошто на тоа поле сум една голема 0,:D останувам со телефонот у раце саат време листајќи едно по друго видео и само се прашувам кај им текнува:D

DiCaprio, Annora, crimson and 2 others like this.
  2. Star_dust

Star_dust Популарен член

Јас не знам од кога стана нормално 8 годишни девојчиња/момчиња да имаат TikTok. Па уште родителите со сиот памет си ги снимаат децата и го објавуваат видеото.
    Буквално 8 годишно девојче ми објаснуваше како функционира TikTok (facepalm)

My litle pony, Kovacc, f.girl and 5 others like this.
  3. ohlalalala

ohlalalala Популарен член

Па за деца е таа глупа апликација, за возрасни зрели остварени личности ваљда не е .
    А и дечиштава се модернизираа, глеаш колку се раск***чени, само се занесуваат нешо.:^)

Какви родители такви деца, сеа ни децата веќе не се деца и немаат детство, за жал.:|

4. stranger2

stranger2 Истакнат член

Јас симнав TikTok оваа година да видам за што зборуваа сите. Лично, цел ден можам да седам на апликацијата и многу ме прави среќна. Најдов луѓе како мене, со исти интереси и хоби. Оние што хејтаат не се нашле на вистинската страна. ТикТок е повеќе од видеа со играње и глупи шеги. Ако малку се потрудите, алгоритамот ќе ви најде видеа за вас лично што ве интересираат. Искрено, мојот стил за облека, музика и хумор комплетно се смени, и на добар начин. И не е само за мали деца бидејќи има секакви луѓе на апликацијата, од сите страни на светот. Научив таму работи кои што никогаш немаше да ги знам. Мислам дека сите треба да и дадат шанса. (heidy)

The Saturdays and Mrs.Precious like this.
  5. Kovacc

Kovacc Активен член

Aplikacijava e odvratna seto Gejevi , Mentalno zaostanati faci i nakazi e.Drzete gi vasite deca podaleku od ova sranje

My litle pony and ohlalalala like this.
  6. Maro87

Maro87 Популарен член

По ужасно нешто нема од ова. Ниту го имам, ниту планирам..

tinka-mace, ohlalalala and Kovacc like this.
  7. Stephen Amell

Stephen Amell Форумски идол

Имаш нешто против лицата шо се геј? Браво, за лица што снимаат видео од 60 секунди кажуваш дека се ментално заостанати.:clap:

Annora and Ketchup like this.
  8. LovelyGirl3

LovelyGirl3 Популарен член

А ако е така од кај заклучи дека е најужасно нешто? :D

Annora likes this.
  9. Kovacc

Kovacc Активен член

Ne site fala bogu ama mn ima

10. DiCaprio

DiCaprio Истакнат член

Како идеа и концепт, апликацијата е полн погодок на пазарот, па колку сакате хејтајте ја, ама бројот на даунлоадс доста говори за тоа. И бидејќи се кретки видеа сите застануваат да гледаат такви видеа наместо да гледаат јутјуб влогови. А концептот е сличен на инста. И доаѓа како спој на инста и јутјуб.
    Е сега кој и какви видеа снимаат, и што контенти има тоа е друго прашање.

11. Maro87

Maro87 Популарен член

Ги гледам видеата на фб што ги ставаат, како се глупираат. Доволно е од таму, ако не знаеш, некои споделуваат и на фб. Излегуваат на инста. :rofl:

12. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

А знаеш ли дека апликацијата ти пушта видеа според твоите интереси, и според тоа колку време поминуваш гледајќи го едно видео?
    Па така мене ми пушта Photoshop/Illustrator и останат IT content, на Трајче може му пушта видеа со коли и жени што тверкаат, а тебе ти покажува гејеви. :)

delvi, BeYourself, Fauhxy and 7 others like this.
  13. marija305

marija305 Популарен член

Таму ги поставуваат видеата кај што се глупираат, или денсови кај што изведуваат, има и многу поучни видеа, не се снимаат само глупости.

cresa-jagoda and Annora like this.
  14. Ketchup

Ketchup

Дете со ментална попреченост секој може да има и тоа не е за криење. Мене баш ми е мило што алгоритамот на тикток им дава шанса и на нив да се покажат како на секој друг човек на апликацијата. Тебе треба само срам да ти е од муабетот.

15. Maro87

Maro87 Популарен член

Секаде има каде се споделуваат поучни работи ако е така. Ама на ова повеќе е се глупирања, за разлика од други мрежи. Иако сите си го земале делот, ама ова ми е врв.
    За кого како, не смеам да кажам нешто против???

16. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Јас цел ден седам на апликацијава многу ми е интересно :rofl:

17. LovelyGirl3

LovelyGirl3 Популарен член

Знам како не знам :D

Ама не можеш така да генерализираш зошто на ТikTok има 800 милиони активни корисници кои секојдневно снимаат, и ти донесуваш одлука дека е „најужасно нешто“ според тоа некој што одлучил да сподели на ФБ или Инста. На FYP (фор ју пејџ) видеата се персонализирани т.е како што кажа @Billy Idol апликацијата ти пушта видеа според твоите интереси и сл.

На TikTok има многу смешни видеа од животни, многу интересни факти, многу креативни луѓе, луѓе со смисол за хумор, талент и слично. Не се согласувам со тоа дека можеш да донесеш одлука според неколку видеа објавени на други социјални мрежи од страна на други корисници.

18. DiCaprio

DiCaprio Истакнат член

Па тоа и е целта, хахаххаха можеш цел ден да седиш и да не ти е досадно, дури повеќе и од инста :rofl:

19. The Saturdays

The Saturdays Популарен член

Има и поучни работи на внук ми само такви му излегуваат секогаш ми пушта историски факти, едукативни работи и друго. Се зависи од тоа што ти гледаш и тоа ти вади, јас и моите другарки сите имаме различни видеа на for you. Не можеш да зборуваш дека има само глупирање кога не ја ни користиш апликацијата или пак лајкнуваш и гледаш видеа каде што се глупираат.

20. DiCaprio

DiCaprio Истакнат член

Ај бе, давајте идеи,бреин сторминг, ако тик-ток е глупа, ја ќе напраам боља. Кажете што би било поинтересно :D