Wet n Wild cosmetics

Discussion in 'Лице' started by koritsaki, Feb 7, 2016.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Гледам дека нема тема за оваа козметика , па реков да направам :)
    Wet n wild производите се доста популарни меѓу блогерките и јутјуберките , но за жал се уште ги нема нивните производи во Македонија. Јас на почетокот ги порачував од ибеј , а од пред неколку месеца ги донесоа во Грција во парфимериите во мојот град (имаат свој штанд) Исто така читам дека пред некое време ги донеле и во Србија и Хрватска ( во ДМ ) па се надевам дека и во Мк ќе ги донесат :)

Дали имате нешто пробано од оваа козметика? Како ви се допаѓаат производите?

Јас најпрво што пробав е се знае - нивните кармини од линијата Megalast lipstick. Кармините се мат и нијансите копии на MAC кармините. Имам околу 6-7 нијанси дома а планирам да ги земам сите. Долготрајни се , пигментирани , сосема мат

Сенките исто така им се прекрасни. Имаат моно сенки , и палети (внатре со по 3 , 5 , 6 и 8 сенки) Имаат и глитер светки за очи и тело. Јас сум презадоволна од нив , исто така се доста пигментирани

Ја имам и портокаловата маскара со влакнеста четкичка , убаво ги крева трепките и остава убаво црна боја но не прави нешто друго посебно на моите трепки. Не сум нешто задоволна

Го имам и овој гел ајлајнер , убав е и водоотпорен , но бидејки не користам често гел ајлајнери си седи во фиока :D

SV1911, zhap4e, buba4e89 and 7 others like this.
  2. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Ја знам козметикава од Америка, и таму беше најевтина козметика од сите на пазарот (заедно со e.l.f.). Штандовите вообичаено беа наредени според цената, оние од повисока класа понапред, а поевтините поназад, и штандот на Wet n Wild беше последен. Го кажувам ова не како критика, туку дека никогаш не би дала по $5-$6 долари за еден кармин од eBay, кога таму редовната цена на еден му беше $3, а често беа и на акција за $1.50. За $5-$6 можат да се најдат доста добри кармини и на нашиот пазар, можеби и со подобар квалитет, а без да ги чекате по еден месец порачани од интернет. @koritsaki, колку е цената на кармините во Грција?

И покрај кажаново, кармините MegaLast се одлични, особено за цената по која јас ги купував. Имам околу 10, и сите се прилично мат и долготрајни, некои помалку, некои повеќе, во зависност од бојата. На сликава погоре ми изгледаат многу сјајни, не знам дали таква е сликата или девојката има ставено и сјај, ама според мене се многу повеќе мат. Пакувањето им е малку незгодно, за ова имам пишувано и во друга тема, карминот секогаш малку ѕирка над капачето, не можеш целосно да го завртиш и да се повлече, па често се „потфаќа“ кога го затвораш. Капачето е направено од лесна пластика, па неколку ми се имаат скршено, а еднаш едно не се затвораше добро и ми направи белја во несесер. Можда па ова зашто не сум многу внимателен човек генерално :lol:

Кога ќе го погледнам постов вака, повеќе звучи како негативна критика, ама навистина не е, само мислам дека луѓево премногу се потресуваат за карминиве тука каде што ги нема, а навистина не се big deal. Во ред се, ама и мат кармините на Golden Rose на пример се слични на овие и се многу супер, а цената им е пониска. Освен кармините, од козметикава имам и неколку лакови за нокти, и се исто така добри. Се надевам дека ќе ги донесат производиве кај нас, ама со соодветни цени :)

crazylady and koritsaki like this.
  3. koritsaki

Кај нас кармините се по 4 евра , порано беа 6 но им дојде памет и ги намалија :D
    А инаку знам во Америка дека се толку , кај нас многу ги креваат цените за жал , и не само кога станува збор за Wet n wild. За пакувањето се согласувам - треба да се внимава кога се отвара / затвора карминот зашто капачето лом се прави. А пакувањето изгледа многу евтино ама ок :D
    Лаковите не сум ги пробала , а не сум забележала дали ги има :)

crazylady and Oxymoron like this.
  4. rainbowec

rainbowec Популарен член

Јас планирам да си нарачам неколку кармини, дајте некоја страна кај што може да се ѕирне што како? :makeup:

5. koritsaki

Додека ги порачував од нет од овде ги земав , цената им е 5 евра со бесплатен шипинг.

http://www.ebay.com/itm/WET-N-WILD-...hash=item1e97081156:m:mD6vSXLsrm8ESmahoy2ln_g

6. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Може тука да ги коментираме нивните производи.
    Ме интересира дали се донесени палетите со по 8 сенки? И која е цената?
    Баш ми е при крај оваа која ја користам многу одамна (Comfort Zone) и би сакала да си ја обновам пак.

carangigia likes this.
  7. DAngel

DAngel Форумски идол

Мене карминиве ме интересираат, ги има? :$

8. koritsaki

Супер баш се радувам што ги донеле wetnwild во ДМ (fingers):inlove: , ем се евтини ем квалитетни. Ако некоја ги проба овие 2 работи нека пише овде зашто поготово за eyelinerот ме интересира дали е водоотпорен сакам да го пробам , ама џабе да не го зимам ако не е убав

9. kim.k

kim.k Популарен член

Чекај малце дали тоа кај нас во дм ги има? :o :party::party::party:

и ја има ли пудрава?

mssuniquee, lovemme and koritsaki like this.
  10. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Ако некој оди деновиве, нека провери дали ја има и нека пише цена, на официјалната страна цената е $ 5,99 а кај нас не би требало да е повеќе од 400 денари.

Моментално ја користам Катрис ХД, ама ми треба и потемна нијанса, би и дала шанса на оваа пудра.

mssuniquee and koritsaki like this.
  11. mirandaa

mirandaa Форумски идол

Ovie molivi se preubavi .Samoostrecki se , meki i dolgotrajni.
    3$ se tuka kaj sto ziveam, a bi trebalo vo DM da ne gi pokacuvaat cenite mnogu .
    images.jpg
    8b5a6427a3db9e6372e1065ac5908ded.png
    I ovie mat tecni karmini bi gi pofalila isto .Dve boi imam koristeno i seuste koristam (prvata i tretata) i bas se dobri ! Ne mi ja susat ustata kako nekoi drugi ,a i vo kombinacija so gornite molivi se super.

Trxmx, buba4e89, lovemme and 2 others like this.
  12. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Ја има,само што ја купив денеска, 435 денари е мислам. Донесени се и хајлајтерите тие се околу 330. Има неколку видови палети со сенки,единечните сенки се донесени,маскари,лакови,кармини. Има избор. Со нијансите малку слабо стојат,ама како за почеток е супер. :)

buba4e89, Rebecca_R, sorbet and 2 others like this.
  13. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Пишав порака на официјалната страна на ДМ, ми одговорија дека овој бренд може да се најде во филијалите во ГТЦ, Веро центар, Тафталиџе, СП во Ѓорче и во Куманово.:)

Rebecca_R, Mishela and sorbet like this.
  14. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Ви завидувам Скопјанки :(

IM.TMKQ and lovemme like this.
  15. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Најбитно прашање - каде има најголем избор? И кармините што ги постирала погоре mirandaa, ги има ли кај нас?

Би одела во одреден ДМ само за тоа, па да не биде џабе патот.

crazylady and Emotional123 like this.
  16. kim.k

kim.k Популарен член

Јас бев во верото и таму ги имаше и кармините и моливчињата што ги има миранда постирано. Али јас решив да не земам, некако не ми фаќаа око боите :D

lovemme and Rebecca_R like this.
  17. lovemme

lovemme Форумски идол

@kim.k Дали ги имаше течните светкави сенки ?
    И кажи ми како стои пудрата со нијанси ?

Јас на youtube ги барав нијансите на моливчиња, не ми се свиѓаат.
    Можда ќе земам утре некое потемно од љубопитност.
    Од хајлајтерите земам обавезно само се мислам меѓу blosom glow и precious petals.

18. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

За каква кожа е пудрава?
    Јас ги разгледав само кармините (прекрасни бои, 175 ден парче) и палетите со сенки.
    Од хајлајтерите не ми се допадна ниту еден, пренападни за мој вкус. Единствено тој во стик ми се допадна, ама не видов цена, брзав. :)

19. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Го сакам Coral Corruption:makeup:

20. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Не знам како ја рекламираат, јас имам сува кожа и задоволна сум од пудрата. Денес ја носев од 12 часот до 18 и сосема солидно се покажа. Многу лесно и рамномерно се нанесува,има средна покривност, не ја чувствував тешка/ниту дека ми ја затега кожата. Не ми ги истакна сувите делови на лицето иако веќе кон крајот на денот ми беше собрана во мимична брчка околу устата, малце беше тоа и со тапкање/размачкување лесно се корегираше.
    Одозгора супер се нанесуваат другите продукти. За цената е стварно супер пудра. Само кај нас нема многу нијанси донесено и прво кога ја нанесов ми се виде многу светла за мене,ама во текот на денот оксидираше за нијанса.
    Нешто што многу ме нервира е што нема пумпица и со шпатула се црпи од внатре. :)

Едитирав да допишам дека на носот ми беше ``излизгана`` пудрата па морав тоа да го корегирам. Ама тоа ми се случува скоро со сите пудри,веројатно дека не ставам таму многу зошто не ми делува природно лицето ако нанесам многу пудра таму.

Sexybaby86, crazylady and Mishela like this.